vision je napisao/la:Na SSD ne vidiš Plymouth jer nakon grub-a bude 1sec crni ekran i učitaje se splash screen.
OK, ali ovo uopće nije konstruktivan odgovor...
Znam da nije, ali nisam znao o čemu je riječ.
@I4k1
Jesi to prešao na Tumbleweed?
Na KDE postoji bug da kad se otvori neka KDE aplikacija sa root dozvolom kreira fajlove u / pod nazivom Klauncher..... Bug stoji prijavljen ali nikakvih odgovora. Jedino što kao root pokrenem je Dolphin kada me nije volja da koristim terminal.
Da, presao sam na Tumbleweed, mada budem malo na Leap, pa na Tumbleweed (uvek KDE).
Interesantno je da se to javlja kod Leap-a, dok je kod Tumbleweed-a sve ok.
Da li bi vredelo da se Klauncher fajlovi obrisu, odnosno, da li se smeju brisati?
Ponovo bugovi (KDE)
Trebao sam zaključati verziju ali tko se nadao...
Trenutno je prisutan bug sa copy/drag?/paste unutar istog foldera. Dolphin se automatski ruši, fajl nije kopiran a za sada su 3 takva bug-a prijavljena.
Ikonice u panel su dosta veće.
Zadnji update je, bar na TW, prepravio bug sa Dolphin. Nakon dva restarta, viber ikona ostaje prisutna na panelu, sto me bode u oko. Nadam se da i Leap gura isto.
vision je napisao/la:E vidiš, ja nemam tu ikonicu. Može screenshot?
Nisam stigao ranije odgovoriti. Nemam ti sta screenshotat, kako je doslo tako i otsilo. Nakon prva da restarta/paljenja, uredno se prikazivala, danas vec nista. Nisam stigao malo pregledati po netu...
Za par dana će pola godine da je Leap instaliran i da ga koristim stalno - instalacija/recenzija sa naslovne. Sve što je @SuSe napisao za Tumbleweed (nahvalio ga ), važi i za Leap, osim da je stabilniji .
Zar ovdje nema nikoga? @Orkh - gdje si ti?
Vision, morao sam nahvaliti, prosto sam se osjecao bolje. Jedno sam vrijeme mislio preci na Leap, ali nije mi žao što sam ostao. Inače, stvarno nema nikoga, mjesecima... (potrudio sam se da ne bude off-topic)