surki je napisao/la:PCLOS KDE mi se u ovo malo vremena od kad ga koristim cini poprilicno bolji od Ubuntua (04/10)
- misljenje pocetnika.
Ubuntu mi ima lijepsi i bolje rijesen (dummy user friendly) repository. sve ostalo je na strani PCLOSa.
Jel mozes malko detaljnije?
Onako, par recenica usporedbe.
Bas me zanima.
I mene zanima
Želio bih isprobati PCLOS jer me privlači već dosta dugo, ali nisam baš ljubitelj KDE (s kojim najbolje radi kako sam čuo, da li je to točno?) i navikao sam na Debian based distre.
PsyTrance je napisao/la:I mene zanima
Želio bih isprobati PCLOS jer me privlači već dosta dugo, ali nisam baš ljubitelj KDE (s kojim najbolje radi kako sam čuo, da li je to točno?) i navikao sam na Debian based distre.
Onda bi ti PCLOS mogao sjesti pošto kao packet manager koristi Synaptic (apt-get). A KDE ko KDE, uvijek standardno spor.
surki je napisao/la:PCLOS KDE mi se u ovo malo vremena od kad ga koristim cini poprilicno bolji od Ubuntua (04/10)
- misljenje pocetnika.
Ubuntu mi ima lijepsi i bolje rijesen (dummy user friendly) repository. sve ostalo je na strani PCLOSa.
Jel mozes malko detaljnije?
Onako, par recenica usporedbe.
Bas me zanima.
kod Ubuntua nisam mogao koristiti usb wireless Siemens stick (vjerovatno postoji nacin instalacije drivera ali se u to kod linuxa ne razumijem. PCLOS mi ljepse izgleda. Program za obradu videa (kdenlive) mi stabilno radi dok se kod ubuntua redovito rusio.
kod ubuntua mi je super sto je repository podijeljen na vrste aplikacija tako da lakse pronalazim ono sto mi treba i vizualno je sve lijepse rijeseno. ovdje je sve na gomili po abecednom redu ali snalazim se nekako. eto za pocetak toliko.
Prvo druženje s Linuxom počelo je kada je izašao Ubuntu 10.04, na kojem sam i sada.
Sav hardware mi radi savršeno na Ubuntu, vjerujem da bi tako trebalo biti i na drugim distrama.
Napravit ću onda backup Ubuntua i isprobati PCLOS, pa ako mi se svidi, ostaviti.
Evo testiram ga kao live cd.Na prvi pogled mi se svidja.Po defaultu dolazi instaliran
-Dropbox
-VLC
-Bleachbit za ciscenje sistema
Iako je liveCD KDE odziv je pristojan.
Razmisljam da ga stavim kao defaultni sistem.Da nisam prerano donio zakljucak?