Sabayon 10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Sabayon 10
Moraš postati root da bi imao lspci.
su
Pa onda lspci
su
Pa onda lspci
Što će im root za ovu naredbu?Ali O.K.Sada mi je srce na mistu.Tnx,Suko! 
Nema veće religije od istine!
- Suko
- Site Admin
A nemam pojma. Valjda da obični korisnici ne doznaju što im je od hardvera napakovano u kantu.
To može samo administrator znati!
To može samo administrator znati!
Ajde,sad znam jednu više.
Radi li i Gentoo ovako ili je ovo talijanska izmišljotina?
Radi li i Gentoo ovako ili je ovo talijanska izmišljotina?
Nema veće religije od istine!
dupin je napisao/la:Što će im root za ovu naredbu?Ali O.K.Sada mi je srce na mistu.Tnx,Suko!
Kod: Označi sve
$ which lspci
which: no lspci in (/home/hrvoje/kdelocal/bin:/usr/lib64/mpi/gcc/openmpi/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/kde3/bin:/usr/lib/mit/bin:.)Kod: Označi sve
# which lspci
/sbin/lspciListen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
-
gMajstor
Zanima me nešto.
Kako iskompajlirati kernel na Sabayonu (molim za potpuni opis ili link gde je opisano do detalja), dakle ovaj isti koji je sad na njemu i još nešto, dal će nakon kompajliranja i dalje moci koristiti programe iz sluzbenih Sabayon repozitorija?
E da, zanima me dal ce se postici bolje performanse, dakle to je cilj.
Kako iskompajlirati kernel na Sabayonu (molim za potpuni opis ili link gde je opisano do detalja), dakle ovaj isti koji je sad na njemu i još nešto, dal će nakon kompajliranja i dalje moci koristiti programe iz sluzbenih Sabayon repozitorija?
al nisi majstorgMajstor je napisao/la:Zanima me nešto.
pa kompajliras kao na svakoj distribuciji... pitaj google, zna on, programe mozes uvjek koristiti najnormanije ako ne bude drugih problema
inace saayon ti ima sluzbeni update za kernel samo ne ide automatski nego "rucno" (fizikala), pitaj google ili potrazi na forumu, cini mi se da je netko to stavio...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
Potrazi na njihovom forumu.
Tamo sigurno pise.
Tamo sigurno pise.
-
gMajstor
Pa nikad nisam kompajlirao kernel
i nije me sramota da priznam, ja ma ipak dete Susea i Ubuntua
Koje ima znatno drukciju filozofiju od kalsicne linux filozofije, volim da klikćem pa to ti je
Ma bio sma dodao novi kernel, ali nije raadio kako valja, tj nije radila grafika kako valja sa novijim drajverima, pa sam vratio na staro, dakle samo zbog drajvera za graficku, a nije dobio osetno na brzini.
Dakle u sustini da ne diram
Hvala.
Inace uvaj Sabayon me mnogo odusevljava.
Ma bio sma dodao novi kernel, ali nije raadio kako valja, tj nije radila grafika kako valja sa novijim drajverima, pa sam vratio na staro, dakle samo zbog drajvera za graficku, a nije dobio osetno na brzini.
Dakle u sustini da ne diram
Inace uvaj Sabayon me mnogo odusevljava.
- Suko
- Site Admin
I mene isto.
Vrhunska distra!
Vrhunska distra!