Kod mene pak dobro je stanje, sve standardno. Potrošnja RAM-a u mirovanju ne prelazi nekih 350 MB, a kad dodam Firefox, LO i još 1-2 sadržaja ide valjda do 700 MB max. Sa CPU isto sve OK, standardno, kao prije. Imam dvojezgreni sustav, a CPU u mirovanju, dok je samo Menu na ekranu, ne prelazi 5-6% u radu. Temperatura pod većim opterećenjem vrti se do 40 stupnjeva Celzija, u mirovanju 30-31. Ne, zaista, sve je i više nego dobro, jedino me nerviraju te izgubljene sličice (thumbnails).
Sjećam se da je kod UP-6 bilo problema sa starim printerom HP 1125c i trebalo je pričekati 3 mjeseca dok Monsta na forumu LMDE nije riješio stvar. Sad printer radi bez greške. Ipak, volio bih da je ostao stari kernel... stvar navike. Možda je za mene zapravo LM 13 kao LTS, s podrškom sve do 2017, a ne LMDE kao nekakav semi-rolling release (polu-kotrljajuće izdanje, ako se takav izraz uopće može skovati!). No, čvrsto sam za LMDE jer mi od one prve instalacije prije nekih 18-19 mjeseci sjajno radi i zato što mi se Ubuntu nikako ne sviđa. Stoga ne želim ni njihove repozitorije!