Ubuntu Phone

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

JH-IM
Spol: M

Re: Ubuntu Phone

Post Postao/la JH-IM »

Yeti je napisao/la:A gmail notificatione nisi primjetio? Ili si ih ti vec imao na bq, meni prije nisu radili a sad sam vidio da mi idu za svaki mail..
Gmail koji mi je postavljen vrlo rijetko dobiva emailove pa nisam primijetio ali znam da je više aplikacija imalo problema sa zvučnim obavijestima, Telegram, mislim i Twitter. Ili misliš na notificatione u taskbaru?
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Zvuka jos uvijek nema, mislim za taskbar. Prije mi ni to nije dolazilo pa sad barem vidim da sam dobio mail kad pogledam mob.. :-D

A sto se tice baterije, ujutro u 6 sam ga izvadio sa punjaca i eto me upravo na 74 % uz standardno koristenje, na poslu cu vidjet kako se trosi kad cu ga malo vise koristit, u pravilu mi je sad izdrzao smjenu od 8 sati sto android nikad ne moze na tom mobu, tj. moze ali vec pred kraj smjene moram jako gledat i pazit na bateriju... Kroz vikend ili kad nisam na poslu u pravilu izduram cijeli dan sa nekih 50% potrosnje..
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Yeti je napisao/la:Zvuka jos uvijek nema, mislim za taskbar. Prije mi ni to nije dolazilo pa sad barem vidim da sam dobio mail kad pogledam mob.. :-D

A sto se tice baterije, ujutro u 6 sam ga izvadio sa punjaca i eto me upravo na 74 % uz standardno koristenje, na poslu cu vidjet kako se trosi kad cu ga malo vise koristit, u pravilu mi je sad izdrzao smjenu od 8 sati sto android nikad ne moze na tom mobu, tj. moze ali vec pred kraj smjene moram jako gledat i pazit na bateriju... Kroz vikend ili kad nisam na poslu u pravilu izduram cijeli dan sa nekih 50% potrosnje..
Zvukove ćemo morati pričekati još tjedan dok ne dođe 15.04 za par tjedana :-D Trajanje baterije je sada odlično, ja sam ga jučer navečer napunio i uz dva poziva koja su trajala svaki po 10-15 minuta i još malo korištenja mi je na 81%.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Prvi draft napisan http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 44&t=12426 pa molim sugestije i želje :-D
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Ubuntu Touch phased updates - sigurnosna mjera kojom korisnici po skupinama dobivaju nadogradnje. Korisnici imaju dovoljno vremena za prijavu propusta, rješavanju problema se hitno pristupa, čime se smanjuje potencijalni rizik od nesigurnih nadogradnji. Svi korisnici mogu preuzeti nadogradnje u roku od 24 sata. Isti pristup primjenjuje i Google na Androidu.
We also mentioned that this update is the first one proceeding in a
phased process. This means that the update will span initially
throughout a period of 24 hours, with every 'step' making the update
appearing as available to more and more people until finally appearing
on all devices. This is a safety measure that gives us time to back-off
the update in the very unlikely case of some critical issue getting
reported - making sure not all devices suddenly go bad. Of course, we
made sure that nothing like that can happen but we prefer to be super safe.

This also means that even though the OTA-3 got now released, not
everyone will be able to update to it instantly. The subset of devices
is random based on the percentage value of each phase. But in the end,
in about 24 hours, it should be already available to everyone everywhere.

http://news.softpedia.com/news/Canonica ... 8883.shtml
https://lists.launchpad.net/ubuntu-phone/msg12149.html
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Sad bas razmisljam i mogu reci da je bas ok ubuntu... Nisam primio android u ruke vec nekih 2-3 tjedna i ne fali mi za bas nista. Nisam neki heavy user nego ono normalno od neta i poziva pa do malo glazbe i pokoji film, a tu mogu sve uz prednost da podrzava sve zive formate pa i svoju flac kolekciju preslusavam bez beda..

Izgleda da cu si i drugog nexusa puknut na ubuntu, ali na devel channel, toliko da se igram malo... Ionako sam vec par bugova prijavio, a vjerujem da ce takve stvari puno vise koristit tamo nego u stable okruzenju...
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Yeti je napisao/la:Sad bas razmisljam i mogu reci da je bas ok ubuntu... Nisam primio android u ruke vec nekih 2-3 tjedna i ne fali mi za bas nista. Nisam neki heavy user nego ono normalno od neta i poziva pa do malo glazbe i pokoji film, a tu mogu sve uz prednost da podrzava sve zive formate pa i svoju flac kolekciju preslusavam bez beda..

Izgleda da cu si i drugog nexusa puknut na ubuntu, ali na devel channel, toliko da se igram malo... Ionako sam vec par bugova prijavio, a vjerujem da ce takve stvari puno vise koristit tamo nego u stable okruzenju...
Flac nisam probao ali super da radi. Uskoro će 15.04 image biti freezed ja mislim pa će krenuti testiranje prije nego dođe kao update. Meni isto ne fali Android, nije da ne bi bilo lijepo imati Viber ali navikavam se i bez njega sa Telegramom, jedino još moram ljudi natjerati da ga koriste :hihi Baterija nakon zadnjeg updatea traje osjetno duže.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Biti će još jedan update baziran na 14.10 uskoro (vjerovatno slijedeći tjedan), a poslije njega dolazi update na 15.04 bazu.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

http://phoronix.com/scan.php?page=news_ ... -Converged
During Mark Shuttleworth's keynote this morning to kickoff the Ubuntu Online Summit for Ubuntu 15.10 (codenamed the Wily Werewolf) he also shed a few details about a new Ubuntu phone that is supposed to ship this year.

Mark briefly mentioned that they expect to ship an Ubuntu phone this year that will feature their converged desktop experience -- where the phone that can fit in your pocket can also power a desktop experience with the Ubuntu core apps adapting to the respective form factor. The phone would just need to be connected to a monitor to provide the "PC experience." The dreams since the failed Ubuntu Edge project could finally be realized.

Unfortunately, Mark didn't reveal the device manufacturer or put any timeline for this phone to ship (besides "this year"), but we'd anticipate it to not be until closer to the end of the year given many of the Ubuntu core apps are still in the process of being rewritten and other work being done to provide a proper converged experience. Mainline Ubuntu won't default to Unity 8 and the converged apps by default until Ubuntu 16.04 LTS next April.
Najavljen novi Ubuntu mobilni telefon za ovu godinu koji će se moći spojiti na monitor da bi pružio desktop iskustvo. Nekako sumnjam da će završiti Unity 8 i Mir na vrijeme za to, ali vidjeti ćemo, možda spojen na monitor bude imao Unity 7 na X.orgu ili tako nešto.

Edit-Mogu se vrtiti X aplikacije preko XMira pa samo treba kompletirati Unity 8.
Zadnja izmjena: JH-IM, dana/u 04 svi 2015, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Netko je pitao na Ubuntu Online Summitu Marka Shuttlewortha da li će doći aplikacije kao Whatsapp i slične na Ubuntu Touch i odgovorio je "Yes", djelovao je prilično uvjereno pa se nadam da to znači da su u razgovorima sa proizvođačima popularnih aplikacija i da ćemo ih vidjeti uskoro na Ubuntuu.
Odgovori