gMajstor je napisao/la:
Dakle u sustini da ne diram Hvala.
Upravo tako bas je bilo zadnje vrijeme rasprava o tome na forumu...
A i ja sam djete ubuntua, kako ti kazes, ali sam u pocetnih godinu dana svasta radio i na kraju naucio kako se ponasati sa mojim os-om
U ostalom i distre koje imaju sluzbeni update kernela znaju poslje njega prestati raditi kako treba, zato ne popravljaj sto nije pokvareno
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ma, napravi dual-boot čovječe i eksperimentiraj do mile volje
imaj jednu distru koja je up-to-date i jednu stabilnu...onda dernečiš na ovoj novoj
pozitivne strane su:
-u toku si sa vremenom
-učiš nove stvari
-osiguran si jer ona druga, stabilna distra, uvijek i pouzdano radi
Shicy je napisao/la:ma, napravi dual-boot čovječe i eksperimentiraj do mile volje
imaj jednu distru koja je up-to-date i jednu stabilnu...onda dernečiš na ovoj novoj
pozitivne strane su:
-u toku si sa vremenom
-učiš nove stvari
-osiguran si jer ona druga, stabilna distra, uvijek i pouzdano radi
Pa u sustini tako i funcionisem. Imam Kubuntu11.04 koji NE DIRAM pošto sma ga poštelovao da radi kao sat. Koji OSX ovo leti ... Ali ovo stopisem za Sabayon je vezano za jedan laptop s kojim muku mucim godinama od kako je kupljen. mislim radi on, ali ne radi kako se meni dopada. Sve nesto koči-glavi.
Jep! Aspire otišao sinu za Windoze, dodao sam i Mint. Sad vrtim na Dell Latitude D630 dual boot Win ' i Sabayon X , koji mi se instalirao i dogradio. Makina fino prede i kad završi dogradnja, Sabayon ću si podesiti po guštu. Od Ububtua, Suisea, Minta koje sam probao, još mi se za sada najviše dopada. Na drugom HDu imam OS X ML (hakintosh) koji isto fino prede.
Pošto nemam informatičko predznanje i znanje, Sabayon x mi se čini vrlo pogodan za takav tip korisnika. Malo proguglam i nađem kako i šta treba napraviti.
Dopuna: Ne radi bluetooth adapter. Kako ga upogonit, tj kako instalirat drivere. Lampica za BT svijetli ali ne nalazi BT karticu.
opa... izgleda da će ovo ostati na mom kompu dugo vremena.
Radi ko podmazan, KDE odličan (nije baš openSUSE, al ajde...), Rigo su baš lijepo složili a ima i iznenđujuće puno paketa unurta.
Ma vrhunski!
Još je i rolling relese
Još se igram sa Sabayonom i polako mu dolazim. Bluetooth nisam uspio dobiti. Ne vidi karticu tj adapter.
Imam bluetooth miša, pa mi je s njim lakše, ali ga ne mogu spojiti. Adapter je Dell Wireless 350 ili 360.
Na njihovom (Sabayon) forumu nisam našao nešto što bih znao iskoristiti. Inače na drugim OSima radi. Windows i Hakintosh ga nalaze bez problema. Nisam siguran ni za Mint 13 da je radio.
Eto, da sam to prije napisao, prije bih riješio.
Previdio sam topic. Malo me strah bilo Terminala ali je uspjelo. Bluetooth radi..!
Idemo dalje sa isprobavanjem. All in one HP Deskjet 2050A sam spojio ali neće printati, kaže da mu fali plugin. Inaće skener radi. Rigo mi se sviđa. Trebat ću pomoć kod podešavanja sistema al kad dođem do toga.