[INFO 2012] Izrada promotivnog materijala

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

PunkBastard
Spol: M

Re: [INFO 2012] Izrada promotivnog materijala

Post Postao/la PunkBastard »

možda još Sabayon, dosta se spominje u zadnje vrijeme a i da bude u svakom redu po 4
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
max360se

Post Postao/la max360se »

Što se tiče testa i ovog o slobodi i izražavanju, to da je sajam u americi bi imalo smisla ali ovdje nema, jer ako to već niste shvatili, ljude kod nas doslovno boli briga o licencama i koriste programe bez plaćene licence i djele ih i sadržaj u zatvorenim formatima. Što hoću reći?
Na tu foru nećete nikoga dobiti.

OT
Corel 8, u njemu sam znao radit, dobar program.
IrfanView, odličan.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Netko

Post Postao/la Netko »

Bolje je ipak spomenut pa se mozda nekome svidi to nego uopce ne napomenut :)...

EDIT:
Ja bi mozda
"Pozivamo vas da naučite tu novu abecedu"
promjenio u
"Pozivamo vas da naučite ovu abecedu"

EDIT2:
Zasto je na lektu koristiti, dijeliti i mjenjati boldano ali ne i proucavati?
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

Netko je napisao/la:Bolje je ipak spomenut pa se mozda nekome svidi to nego uopce ne napomenut :)...

EDIT:
Ja bi mozda
"Pozivamo vas da naučite tu novu abecedu"
promjenio u
"Pozivamo vas da naučite ovu abecedu"

EDIT2:
Zasto je na lektu koristiti, dijeliti i mjenjati boldano ali ne i proucavati?

boldano je "slobodno koristiti dijeliti i mjenjati" proucavati nisam boldao jer bez ikakvih problema mozes slobodno proucavati i vlasnicki softver ;)
Netko

Post Postao/la Netko »

A mozes proucavat kako radi? Kako? Buljeci u machine code? Sto isto vjerojatno smatraju ilegalnim jer dissembleas software... A kod takvog proucavanja dobis i gratis iskustvo proucavanja enkripcije s kojom je software ekriptan da bis nakraju doso do sistemske funkcije za koju takoder nemozes bit siguran sta i kako radi...
Slamd64

AW: [INFO 2012] Izrada promotivnog materijala

Post Postao/la Slamd64 »

Nije ilegalno proviriti u kod ako si vlasnik tog softvera, ilegalno ga je dalje distribuirati bez znanja tvorca. Osim toga, niko te ne tjera da razlažeš program na 0 i 1, to radiš čisto iz svog ćeifa

Gesendet von meinem Sony Xperia Neo V mit Tapatalk
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ček malo,… sad ne razumijem u kojem smjeru idu vaša razmišljanja,… da su leci namijenjeni ljudima kaj sjede ispred kompa i razmišljaju kako koji program dela, koliko struje potroši PC, jel brži HDD ili SSD,… ili da smo mi (LZS) produžena ruka BSA i ZAMP-a pa da ljudima mašemo prstom ispred nosa zato kaj koriste piratski softver?

Kad sam slagao tekst letka i okvirni izgled na umu mi je bilo tko će doći na Velesajam, odnosno tko su eventualni posjetioci koji će doći do štanda LZS-a i zaključio sam da će posjetioci sajma biti; djeca iz osnovnih i srednjih škola (što organizirano s školama, što pojedinačno s roditeljima ili djedovima i bakama), zatim ljudi srednjih godina (40+) i osobe starije životne dobi (da ne kažem penzioneri jer je danas to relativno) i treća vjerojatno najmanje brojna skupina osobe od 20 do 35 godina starosti, a zapravo sve tri skupine zapravo ne dolaze zbog info-a već na interliber zbog povolnije kupnje knjiga ili kako rekoh djeca-organizirano.

Imajući to na umu, odnosno da će zapravo većina posjetitelja velesajma i dolaziti na velesajam zbog knjiga, na um mi je pala ideja da se njihov interes za softver koji je različit od uobičajenog kojeg vjerojatno koriste (vlasnički) može potaknuti abecedom te da uobičajene dnevne poslove i zadaće koje obavljaju mogu raditi i na nečem drugom osim MS-a (Win+Office),… zato sam zapravo radio paralelno tri letka od kojih je ovaj prvi,… drugi je trebao biti nadgradnja prvog u kojem se osoba upućuje da se računalo i softver mogu koristiti i za čitanje vijesti, časpoisa i knjiga u digitalnom obliku (od kojih su neke besplatne, a neke se plaćaju, ali po manjim cijenama od tiskanih izdanja), a i bilo bi malo ekologije u svemu tome,… i treći koji bi bio više u formi stripa i koji bi čitatelja letka upoznao s činjenicom da stara računala koja posjedu nisu nužno za smeće,… na žalost druga dva zbog obveza na poslu i doma nisam uspio realizirati do nekakvog prihvatljivog oblika za komentiranje,… možda dogodine.

PS: imao sam na umu i četvrti koji bi bio namjenjen djeci i koji bi također u poluformi stripa govorio o igrama pod linuksom no od toga sam nažalost u startu odustao iako mi je sad malo i žao.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Bertone je napisao/la:...da uobičajene dnevne poslove i zadaće koje obavljaju mogu raditi i na nečem drugom...
:thumbs
To je poanta svega. Velika većina korisnika smo upravo mi, takvi, obični, kućni, svakodnevni bez obzira na dob. I veliku većinu ne zanima što se događa ispod haube. To je ciljana skupina. Ostali će lako pronaći sve informacije ili su ih već našli. ;)
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
max360se

@Bertone
Trebao si to prije reći, to sam ipak mjenja stvari ;)

Šteta što nisi uspio druge dvije verzije složiti. Sviđa mi se ideja.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
max360se

Vl@do je napisao/la:
Bertone je napisao/la:...da uobičajene dnevne poslove i zadaće koje obavljaju mogu raditi i na nečem drugom...
:thumbs
To je poanta svega. Velika većina korisnika smo upravo mi, takvi, obični, kućni, svakodnevni bez obzira na dob. I veliku većinu ne zanima što se događa ispod haube. To je ciljana skupina. Ostali će lako pronaći sve informacije ili su ih već našli. ;)
Pa to je to. To treba pisati na letku, jednostavno da svatko razumije ;)
Odgovori