Čudne misterije

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Heisenberg

Re: Kul stvari koje nađemo na internetima

Post Postao/la Heisenberg »

calisto053 je napisao/la: Vidim sa si kvalitetno upoznat s recentnom pseudoznanstvenom tematikom i problematikom (na stranu Jehovini svjedoci) sopak :thumbs
"Centar za prirodnjačke studije" je kategorija za sebe :facepalm

@ matej - prijateljski savjet: nemoj se trovati smećem, jer djeluješ kao pametan lik. Mozak funkcionira jednako kao i želudac - ako ga natrpaš smećem, bit će ti loše...
Zlo mi je od judeomasonskoiluminatskih zavjera, krajeva svijeta i sila tame koje su se urotile protiv naroda i narodnosti, a ljude koji u to vjeruju smatram intelektualno deficitarnima, te emocionalno i psihički labilnima jer ne mogu preuzeti život i stvarne probleme u svoje ruke, niti se suočiti s njima...
hvala za prijateljski savjet. :)
Volim i čitam sve od Davida Ickea, neznam ako ste pratili, bio je kod Mišaka u emisiji. Mislim da je njegove teorije drže vodu i želi otkrit istinu, tako da i obično pučanstvo može bit upućeno u trenutnu situaciju.

..najjaće je pobjeć od problema, a ne se suocavat.. :facepalm
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

LOL. Icke, teorije zavjere joooj. Što mi je interesantna ekipa koja vjeruje u te stvari. Njima je definicija točnosti kada netko kaže "to je teorija zavjere". Vjerojatno ne vjeruješ ni u evoluciju, slijetanje na mjesec, a vjeruješ da te magnetizam može izliječiti i o štetnost elektromagnetskog zračenja iz dalekovoda.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shicy
Spol: M

Post Postao/la shicy »

Icke :facepalm
retsam

Post Postao/la retsam »

Lutherus je napisao/la:
a onda možemo diskutirati o tome kao i o bosanskim piramidama ili srpskim energetskim kuglama ili srpskoj teoriji zavjere i srbima sa atlantide.
Jednostavno je zanimljivo kako podložnost mitovima i suvremenoj peudoznanosti i svim njezinim natruhama(zbirnim imenom teorije zavjere) podosta ovisi o povijesti nacije, zemljopisnom međuodnosu, stupnju razvijenosti, društvenom uređenju i sl. Meni je, recimo, u Srbiji fascinanatna ta mitomanija koja se proteže od starijih(Mit o Kosovu, Nebeska Srbija ) do malđih(Atlantida, Jovan Deretić i Aristotel koji priča srpski, aramejski = srpski, onaj francusko-srpski agent,...). Nacistička Njemačka - rasna "teorija", i mit o dominaciji Židova(iako sam antisemetizam vuče korijene puno dublje). Zatim oaza teorija zavjere - SAD, ta se oporbenjačka politička kultura zajedno s teorijom zavjere postupno preselila u SAD(iz Francuske), što je i logično - središte globaliziranoga svijet, izmješanost religija(Mormoni, prikaz boga u Americi i blago koje je dotični osnivač pronašao), veliki utjecaj kreacionizma, pomahnitalost za alternativnim objašnjenjima(Maje, bioenergije,...) i široka javna scena su omogućile i dobru zaradu(Dänikenove su knjige bile veleuspješnice i držale prva mjesta na top ljestvicama), zatim klasične teorije o 9.11, ubojstvu Kenedyja, Perl Harbour,... U Europi već spomenuta Francuska koja je izvor judeo-masonskih teorija u vremenu poslije Francuske revolucije(Augustin Barruel, autor knjige Memoari povijesti jakobinizma iz 1798, tvrdi da su francuski masoni i bavarski iluminati organizirali Francusku revoluciju), Engleska(smrt princeze Dijane),...

Dakle to se može razvrstati u tri tematske skupine:
  • Nacionalni mitovi(želja za iskazivanjem nadmoći naroda na genetskoj "osnovi" ili povijesnom (ne)naslijeđu)
  • Klasnične teroije zavjera(već spomenute o upravljanju iluminata, masona i Židova, torije o katastrofama i alternativan objašnjenja povijesnih događaja)
  • Kreacionizam, alternativni izvori lječenja, bioenergija, Maje, Atlantida,...
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
retsam

Post Postao/la retsam »

Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
max360se

Post Postao/la max360se »

Shicy je napisao/la:Icke :facepalm
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
jasox

Post Postao/la jasox »

retsam je napisao/la:
Lutherus je napisao/la:
a onda možemo diskutirati o tome kao i o bosanskim piramidama ili srpskim energetskim kuglama ili srpskoj teoriji zavjere i srbima sa atlantide.
onaj francusko-srpski agent,...)

Ja sam veliki skeptik sto se tice teorije zavjere, ima tu svega i svacega, svakakvih budalastina, al interesuje me koje je tvoje misljenje o Jugoslavu ? Ja sam pogledao par njegovih videa na youtube-u stvarno interesantan lik.
Zadnja izmjena: jasox, dana/u 30 stu 2012, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Zavjere postoje kao i "tajna društva" no poznatija riječ za to je "organizirani kriminal".
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
retsam

Post Postao/la retsam »

jasox je napisao/la:
retsam je napisao/la:
Lutherus je napisao/la:
onaj francusko-srpski agent,...)

Ja sam veliki skeptik sto se tice teorije zavjere, ima tu svega i svacega, svakakvih budalastina, al interesuje me koje je tvoje misljenje o Jugoslavu ? Ja sam pogledao par njegovih videa na youtube-u stvarno interesantan lik.
Isto što i mislim o svim ostalim takovim osobama, njegov je nastup u krajnju ruku neuvjerljiv(da ne kažem da čovjek priča gluposti i srpski ga je voditelj u par slučajeva blijedo gledao), čovjek je izjavio da će Srbija u izgledno vrijeme ponovno biti na Kosovu, o novom svjetskom poretku, zatim prebacivanje krivnje u slučaju Srebrenice na tajna društva, spin o "već prije isceniranom sukobu" i nitko unutar Jugoslavije nije kriv za sukob, to su režirali oni iz vana, rušenje Čaušeskua od strane Srbije,... :shock: szbunjen .

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
holden

Post Postao/la holden »

Sve to super, ali ako prošetaš Beogradom i priupitaš ljude o fra-srp špijunu i Deretiću, za prvoga neće 99,9% ljudi da zna uopšte ko je, a za ovog drugog da se nasmeje i odmahne rukom. Mene više plaši kvazidemokratska urbana desnica a la Jeremić, nego bilo ko od gore navedenih klovnova.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Odgovori