linux certifikati

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

The Acacia Strain
Spol: M

Re: linux certifikati

Post Postao/la The Acacia Strain »

shrike je napisao/la:Dobro, došao je i taj trenutak. Odlučio sam počet učiti za CCNP, no da to dobijem treba CCNA (nakon toga može i CCIE). E sada, znači, mogu samo uzeti ispit za 150€ i položiti ga bez da zapravo idem u školu, no CCNP ne mogu? Da li tko od vas ovdje ima direktnog iskustva i da li sam ja ovaj dio dobro pohvatao?

Motivacija: bježim iz ove zemlje i tražim što sve mogu naučiti da mi se to olakša. Računam na to da CC* nije loša idaje i da se može relativno brzo srediti (u idućih godinu dana).
dobro si pohvatao
CCNA pa onda CCNP pa CCIE
CCNA isto tako mozes i iz 2 djela polagat, ako mislis da CCNA kompletan ti bude too much.
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

OK, počinjem sa skidanjem materijala za polaganje CCNA ispite. Ima li tko kakvih savjeta oko ispita kao takvih i materijala?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
retsam

Post Postao/la retsam »

@shrike Gdje ćeš, Austrija, Njemačka, preko bare?
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Idealno Kanada (paše mi više hladno, a i ekipa je normalna), no idem gdje god da me prime (s time da ne bih baš u austriju ili njemačku). Čistit ću i javne zahode ako treba (dakako, nadam se da do toga neće doći). Imaš kakav savjet?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

shrike je napisao/la:Idealno Kanada (paše mi više hladno, a i ekipa je normalna), no idem gdje god da me prime (s time da ne bih baš u austriju ili njemačku). Čistit ću i javne zahode ako treba (dakako, nadam se da do toga neće doći). Imaš kakav savjet?
može se odma u kanadu.
ima program za malde (18-35 godina) na godinu dana, nakon toga možeš papire produžiti još jedanput, a ako se u te dvije godine negdje uhljebiš i poslodavac je zadovoljan s tobom možda ti sredi papire.nakon tri godine dobivaš državljanstvo.posao se tamo nalazi u par dana(za minimalac, poslovi tipa prodavanja hamburgera, po restoranim ai sl.) onaj tko hoće raditi, minimalac, ali opet više nego dovoljno za pristojan život i još ti može ostati sa strane.
mala mana je što moraš imato određenu lovu na računu($ 2500) + troškovi.

druga opcija je švedska nakon ulaska u EU, pošto neće stavljati zabranu.
retsam

Post Postao/la retsam »

shrike je napisao/la:Idealno Kanada (paše mi više hladno, a i ekipa je normalna), no idem gdje god da me prime (s time da ne bih baš u austriju ili njemačku). Čistit ću i javne zahode ako treba (dakako, nadam se da do toga neće doći). Imaš kakav savjet?
Pa, Kanada je jako dobar izbor ako ti ne smeta udaljenost od Zagreba, ja sam jedno kratko vrieme bio u Austriji kao predstavnik u produžnici jedne manje hrvatske tvrdke, ali podpuno drukčiji tip zanimanja od onoga kojega ti tražiš (vjerujem da je u IT području). Jesi li gledao kako se kreću ponude za posao, kolika je potražnja i koji su uvjeti(završen fakultet, certifikati,...)?
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

retsam je napisao/la:
Pa, Kanada je jako dobar izbor ako ti ne smeta udaljenost od Zagreba, ja sam jedno kratko vrieme bio u Austriji kao predstavnik u produžnici jedne manje hrvatske tvrdke, ali podpuno drukčiji tip zanimanja od onoga kojega ti tražiš (vjerujem da je u IT području). Jesi li gledao kako se kreću ponude za posao, kolika je potražnja i koji su uvjeti(završen fakultet, certifikati,...)?
najviše se traži iskustvo, onda ostalo, netko traži diplomu, netko ne.certitikat je prednost.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

O motivima sam otvorio novu temu: http://www.linuxzasve.com/forum/posting ... =post&f=22 Ovdje bih samo molio savjete o certifikatima koji bi bili dobi i gdje naći više informaciaj o njima, te koji su programski jezici najrelevantniji u kombinaciji sa dotičnim certifikatima.
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

ja sam kupio knjigu bas 640-802
neznam jel koja novija izasla.. imam i izdanje prije te.. samo sto to izdanje prije te je na srpskom i nista ne kuzim :D
totalno su bukvalno preveli i unistili kompletnu poantu ucenja.. ako ti treba pdf za ovu najnoviju (ako je jos uvijek najnovija) mogu ti poslat..
isto tako je i cd s karticama za provjeru znanja.. nazalost, nisam dugo stigao s tom knjigom, nemam vremena od posla, valjda cu se uspjet ubrzo natjerat, jer ako ne, opet ce trebat kupovat novu knjigu..
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ajde mi pošalji molim te neki link na PM da vidim o čemu se radi:) Puno hvala!
Odgovori