[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Win 7

Post Postao/la Suko »

Logiranje pomoću lica vlasnika kao što je DoDo rekao već postoji za Linux.
Mislim da čak nije problem za instalirati.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

DoDo je napisao/la:
charuga je napisao/la: stavio sam ovo ovdje iz razloga sto me zanima da li se na podrucju linuxa radi na nekim od ovih (meni zvuci kao sf :o ) stvari.logiranje pomocu prepoznavanja lica ? to je tesko nadmasiti pa makar vi mjenjali lozinke 5 puta na dan 8-)
a vjerujem da neki od vas , koji su blize razvijanju stvari znaju nesto o tome.
Ovo postoji vec neko vrijeme za linux...
pa to je nevjerojatno , linux i na tome podrucju napreduje :thumbs
Markec

Post Postao/la Markec »

iako postoji taj projekt za linux, microsoft to ranije ubaci u windows i onda ljudi kazu linux to nije ima prije windowsa bla bla.
Pogledao sam video, čini mi se da bi se mogla neka fotografija lica staviti ispred i na taj način provaliti u Acc.Najbolje bi bilo da kamera čita šarenicu očiju :D :D
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Ja sam to vidio prije par godina kad je izašla Vista. Moja sestra je kupila Toshiba laptop, s predinstaliranom Vistom, na kojoj je bila ta aplikacija za prepoznavanje lica. No, aplikacija nije bila Windowsova nego Toshibina..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Hugo je napisao/la:Ja sam to vidio prije par godina kad je izašla Vista. Moja sestra je kupila Toshiba laptop, s predinstaliranom Vistom, na kojoj je bila ta aplikacija za prepoznavanje lica. No, aplikacija nije bila Windowsova nego Toshibina..
Pa naravno... Algoritam je star - jos iz sedamdesetih godina proslog stoljeca. Poboljsana verzija je iz cca 2000. godine iz Microsoft Research Lab-a. Jedino kaj me cudi kaj M$ nije dignul patent nad tim algoritmom vec je dozvolil da ga drugi iskoriste prije njih.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

DoDo je napisao/la: Pa naravno... Algoritam je star - jos iz sedamdesetih godina proslog stoljeca. Poboljsana verzija je iz cca 2000. godine iz Microsoft Research Lab-a. Jedino kaj me cudi kaj M$ nije dignul patent nad tim algoritmom vec je dozvolil da ga drugi iskoriste prije njih.
Vjerojatno nije mogao jer je prior art.

Što se tiče biometrijske autentifikacije, ona će uvijek biti najgori način zaštite podataka jer se najlakše da lažirati (otisak prsta, šarenica oka, lice, glas...), no takav način je najpraktičniji - ne morate ništa pamtiti, ne morate ništa nositi (dodatnu karticu ili ključ).

Najgore je od svega kod biometrike što kad jednom biva kompromitirana, nema zamjene: ne možete zamijeniti otisak prsta, glas ili lice (osim ako vam netko palicom ne izmijeni strukturu ličnih kostiju).

Koliko sam čitao, dan danas je najbolje rješenje klasična zaporka (vrlo je sigurna od "kopiranja", a opet ne zahtjeva "nošenje" fizičkog ključa).

Tako da je to sve "fensi-šmensi", ali mala korist od toga... :roll:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Pavle

Post Postao/la Pavle »

A uprava ---tastatura mis :D
Ma za taj os, testera,cekic,motika,ekseri,poluge,kamenje, sekire :nee
Али да ли се тако могу наци сви програми?
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com
semiRocket

Re: Jednostavno ne možeš bez Windows virusa

Post Postao/la semiRocket »

+ to nije dovoljno jer je još moguće da se virus pokrene pomoću autorun.inf datoteke. Uglavnom, definitivno rješenje:

Kod: Označi sve

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf]
@="@SYS:DoesNotExist"
Radi, ovaj put provjereno! U slučaju da netko izgugla ovo :)

Opširnije
▓▒░░▒▓╚╩══╦╧═══╨─
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Ranjivost iz shortcuta
Propust se najbolje, a po korisnike najgore, može iskoristiti preko USB memorija
Najviše sam virusa i pokupio s USB stickova na faksu..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Što su to virusi? :mrgreen:
Odgovori