linux certifikati

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

glaskoncILLa

Re: linux certifikati

Post Postao/la glaskoncILLa »

mozes i ccnp poloziti bez nekog prakticnog iskustva, postoje i simulatori routera.
konkretno, znam ponesto ccnp certificiranih ludi koji nisu professional :) , vec su dovoljno ucili iz testkingova i inog.

sa druge strane ccie nema sanse da polozis, a da nemas barem nesto radnog iskustva.

iako bi trebao zacrtati cilj prema podrucju koje te zanima, a ne prema onom sto se trazi jer se inace osudjujes na prosjek.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Svrha CCXY certifikata je u mom slučaju jedna od backup solucija, tj. safety net koji mi daje više i više mogućnosti, ne glavna stvar. Toliko glup nisam da stavljam sva jaja u istu košaru:)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
glaskoncILLa

nemam pojma, ako se ne mislis baviti mrezama, meni se cini da je cisco certificiranje uzalud potroseno vrijeme/novac/vrijeme koje novac. :)
jorgovan
Spol: M

Post Postao/la jorgovan »

shrike je napisao/la:O motivima sam otvorio novu temu: http://www.linuxzasve.com/forum/posting ... =post&f=22 Ovdje bih samo molio savjete o certifikatima koji bi bili dobi i gdje naći više informaciaj o njima, te koji su programski jezici najrelevantniji u kombinaciji sa dotičnim certifikatima.
učiš ono što te zanima i što ti se sviđa.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ah, svašta mene zanima pa svašta i učim:) Ne mogu reći da je bavljenje mrežama moj san snova, ali nije da mi je i mrzak. Evo, baš sam nedavno dobio kompletno suludu ideju o losless algoritmu kompresije, no koji bi (bar teoretski) mogao reducirati bilo koji podataka za faktor oko 1000-3600 puta. Najveća mana koliko mi se sada čini je mogućnost da bi jelo debelo previše CPU-a (beskoristan algoritam ako ti treba 100 jezgri za iole realniji fajl), ali trebam to sve još razraditi pa napisati kakav programčić (iako nisam nikada radio tako nešto pa će to biti zanimljivije). Ideja mi je pala na pamet usput kada sam radio na nečem drugom i skužio da sam oko 35000 redova podataka prikazao sa tek nekoliko parametara. Tada mi nije baš sjelo u glavu da bi se to moglo gledati kao kompresija, ali tko zna :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

shrike je napisao/la:Ah, svašta mene zanima pa svašta i učim:) Ne mogu reći da je bavljenje mrežama moj san snova, ali nije da mi je i mrzak. Evo, baš sam nedavno dobio kompletno suludu ideju o losless algoritmu kompresije, no koji bi (bar teoretski) mogao reducirati bilo koji podataka za faktor oko 1000-3600 puta. Najveća mana koliko mi se sada čini je mogućnost da bi jelo debelo previše CPU-a (beskoristan algoritam ako ti treba 100 jezgri za iole realniji fajl), ali trebam to sve još razraditi pa napisati kakav programčić (iako nisam nikada radio tako nešto pa će to biti zanimljivije). Ideja mi je pala na pamet usput kada sam radio na nečem drugom i skužio da sam oko 35000 redova podataka prikazao sa tek nekoliko parametara. Tada mi nije baš sjelo u glavu da bi se to moglo gledati kao kompresija, ali tko zna :D
nije ti loš linux, ms sql server, oracle, perl, php, ruby, java, asp.net.

mada ovo zadnje ne podnosim, a ovo predzadnje me ne zanima.

na monster jobs možeš vidjeti što se najviše traži i koji su uvjeti.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

iskreno, diže mi se kosa na glavi od ruby-a i jave. Mislim da ću nastaviti sa PHP-om (znam nešto uistinu sitno).
BungaBunga

Post Postao/la BungaBunga »

pozdrav, moze li mi neko reci koliko su kod nas place linux admina, recimo u ovoj firmi crossvalia, moze i otprilike...
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

BungaBunga je napisao/la:pozdrav, moze li mi neko reci koliko su kod nas place linux admina, recimo u ovoj firmi crossvalia, moze i otprilike...
place su koliko poslodavac odluci :)
stvarno sam vidio svakakve.. al eto nekako ispod 7000 je malo. naravno, ne kao startup, vec kao osoba koja ima vise stvari u rukavu (jos mreze npr.)
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
glaskoncILLa

placa, osim o firmi i njenom budzetu, ovisi i o tome sto i koliko dobro znas raditi, linux admin je prilicno sirok pojam..
Odgovori