openSUSE 11.4

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

/Zoran\
Spol: M

Re: openSUSE 11.4

Post Postao/la /Zoran\ »

Probavam KDE, odlučio sam se za openSUSE 11.4 64bit live CD za probu i imam probleme, pa bih molio neka objašnjenja (tražio sam po temi nema ništa).

1. Zašto mi ikona od mreže u trayu na live CD-u radi ok, ali dok instaliram na disk izgleda mi ovako
slika

Da uopće iziđem na net sa SUSE-om morao sam router prebacit u always online, i iako mi ikona je crvena i "ne radi" ja sam na netu....

2. Flash - hoću instalirat flash i kliknem u firefoxu gore Install Missing Plugins, kliknem flash, i krene instalacija samo što hoće instalira oko 230 paketa, ne znam točno koja veličina je u pitanju, ali čini mi se da ima dosta MB, dali je to sve stvarno potrebno samo radi flash?

Za sad samo to... :(
"How come things that happen to stupid people always happen to me?" -- Homer
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Nisam imao problema sa Network Managerom, ali znam da nešto ne radi kako spada (mislim da ovisi o hardware-u).
Za taj problem je ovo rješenje: http://unsolicitedbutoffered.blogspot.c ... ssues.html

Za Flash ne znam... Moguće je da se nakupilo updejtaod releasea.

U svakom slučaju bi treba napraviti kompletni updejt. Možda i updejtati KDE na 4.6.3, ali za to moraš repozitorije dodati...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
/Zoran\

Post Postao/la /Zoran\ »

Probat ću kasnije, hoću instalirat taj rfkill i opet mi skida 150 paketa. Treba skidat dosta dugo neda mi se sad čekat, budem sutra, samo što je ovo riješenje za wireless, valjda će radit i za žičane veze, jer kod mene nema žičanih veza, eth0, zapravo nema veza uopće.
csx

Post Postao/la csx »

imaš opciju "Automatic changes" pa ju promjeni u "Selected by the user" prilikom instalacije pa probaj..

a što se wirelessa tice meni tak izgleda svaki put kad podignem suse nakon instalacije.. par puta enable/disable wireless, restart i proradi :D
/Zoran\

Post Postao/la /Zoran\ »

Imam novi problem, nakon reboota mi se samo pali konzola, odnosno dobijem poruku "Welcome to openSUSE Celadone ......" nalazim se na tty1 i traži me login i lozinku. Ne koristim openSUSE-ov bootloader, pri instalaciji sam odabrao da ne instalira bootloader uopće jer bi htio koristit mintov bootloader, i mogao sam ući u sustav sve do sada (radio sam jedno 2 reboota), sad više ne...Što bi trebao napravit da iz konzole pokrenem GUI?
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

[quote="/Zoran\"]Imam novi problem, nakon reboota mi se samo pali konzola, odnosno dobijem poruku "Welcome to openSUSE Celadone ......" nalazim se na tty1 i traži me login i lozinku. Ne koristim openSUSE-ov bootloader, pri instalaciji sam odabrao da ne instalira bootloader uopće jer bi htio koristit mintov bootloader, i mogao sam ući u sustav sve do sada (radio sam jedno 2 reboota), sad više ne...Što bi trebao napravit da iz konzole pokrenem GUI?[/quote]
pišem napamet, ali nešto ovako:

Kod: Označi sve

su
startx
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

zašt ko root? @zoran - pokreni kdm - suse ga ima na 'cudnoj' lokaciji - neznam napamet path
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:zašt ko root? @zoran - pokreni kdm - suse ga ima na 'cudnoj' lokaciji - neznam napamet path
da stvarno, možda ne treba su
/Zoran\

Post Postao/la /Zoran\ »

sad je proradio sam od sebe nakon što sam napravio reboot, evo pišem iz njega, nemam pojma zašto nekad hoće nekad neće, tokom boota čitam ispis i nigdje ne izbaci grešku. I da sredim mrežu pokušao sam napravit ovo:

http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =12&t=6538

Ali sad nakon reboota mi se nije pokrenuo gnome-ov network applet, i sad više nemam applet od SUSE-a... :cry:
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

[quote="/Zoran\"]Ali sad nakon reboota mi se nije pokrenuo gnome-ov network applet, i sad više nemam applet od SUSE-a... :cry:[/quote]
Alt+F2 i probaj upisati network manager ili nešto slično.. valjda će naći nešto...
Odgovori