Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

iweb
Site Admin
Spol: M

Re: Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Post Postao/la iweb »

Istina, dok ne otvoriš Firefox i LibreOffice i sve bude toliko laggy da se poželiš vratiti na Windows 95.
Jedna opcija koju ne možeš namjestiti ručno u KDE-u, kao ni XFCE-u, a koju *moram* imati je klikanje touchpadom. Moraš u X-ovim config fileovima nešto mijenjat. Da fali funkcionalnosti, istina, ali ja tako i tako ga koristim samo da mogu imati Cairo Dock pokrenut, sa što manjom potrošnjom resursa.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Tko još koristi touchpad? rofl
retsam

Post Postao/la retsam »

iweb je napisao/la:Istina, dok ne otvoriš Firefox i LibreOffice i sve bude toliko laggy da se poželiš vratiti na Windows 95.
Jedna opcija koju ne možeš namjestiti ručno u KDE-u, kao ni XFCE-u, a koju *moram* imati je klikanje touchpadom. Moraš u X-ovim config fileovima nešto mijenjat. Da fali funkcionalnosti, istina, ali ja tako i tako ga koristim samo da mogu imati Cairo Dock pokrenut, sa što manjom potrošnjom resursa.
Kažu da se to promienilo u xfce-u 4.10, ali AFAIK u kde-u postoji synaptiks :zvizdi . Iako xfce je poprilično modularno sučelje, s par sati tweakanja se može dobiti odlično sučelje, imaš i razne patcheve, tipa tilling(aero snap), samo treba naći :zamisljen
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

retsam je napisao/la: Kažu da se to promienilo u xfce-u 4.10, ali AFAIK u kde-u postoji synaptiks :zvizdi .
Pretražio sve, nigdje nisam vidio, a XFCE 4.10 nisam dobio (još!).
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Šta nisi vidio, synaptiks? Pa evo, ja ga imam...i sve se može namjestiti za touchpad, iako ga ne koristim.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Abzeenth je napisao/la:Ako mi baš tako strašno bude smetalo što je KDE spor, instalirat ću LXDE i dobro. Iako sumnjam, mislim da ću se naviknuti na "sporost"...jer koliko god sporo bilo, ne može biti gore od Windowsa. Na ovom mom laptopu je stvarno ogromna razlika između XP-a i bilo koje Linux distre koju sam imala instaliranu. Linux leti, a ono se vuče...katastrofa.
:thumbs
Upravo se igram sa Snow Linux-om. Stvar je skroz neobična jer dolazi u različitim varijacijama i okruženjima. Pokazao se stvarno ok, ali još testiram. Možda ti to da ideju.... Složim kakvu recenzijicu ovaj tjedan
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Abzeenth je napisao/la:Šta nisi vidio, synaptiks? Pa evo, ja ga imam...i sve se može namjestiti za touchpad, iako ga ne koristim.
Da, nisam..
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Abzeenth je napisao/la:Šta nisi vidio, synaptiks? Pa evo, ja ga imam...i sve se može namjestiti za touchpad, iako ga ne koristim.
Pa naravno da može, samo što je lakše na prvu reći da ne može, da ne valja KDE, da ne valjaju lijeni programeri i da se svemir urotio protiv touchpada.

BTW I ja imam Xfce instaliran na laptopu, nije loš, modularan je, pa dodaješ pojedine funkcije po želji, međutim isto tako nakon KDE-a sve drugo mi djeluje siromašno i jadno :)
Pa sam zaključio ili KDE ili Openbox/Fluxbox kad KDE postane prekrupan zalogaj za moje strojeve koje izgleda neću tako skoro mijenjati.

@iweb Sad sam baš pokrenuo LibreOffice i Firefox s 12 tabova na 4 godine starom laptopu s dvojezgrenim AMD Turion TL-62 2.10GHz, 2GB RAM-a od čega jadna integruša nVidia 7000M pojede 256MB i pristojno mogu raditi. Neke nepotrebne kwin efekte isključim i nema problema.

Ako imate jako stare strojeve, nećete koristiti ni KDE, ni Gnome, a ni Xfce se neće baš proslaviti. Na poslu na jednoj takvoj kršini s 256MB RAM-a sam instalirao Crunchbang (u biti Debian s Openboxom) da bih mogao nešto raditi na tome. Nije mi palo napamet instalirati recimo Mint 13 i onda pljuvati po njemu da se vuče. Ako imate noviji stroj i tvrdite da se KDE vuče, e onda nešto nije u redu ili sa strojem ili s driverima.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

1GB RAM-a, dvojezgreni Intel Core2Duo, Intel integruša.
Namjera mi nije bila pljuvati. Svakako, KDE je nevjerojatno prilagodljivo sučelje, ali zauzima previše resursa, barem u mom slučaju.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Nisam rekao da pljuješ. Postane ti sve sporo jer sistem brzo počne koristiti swap. 1GB se vrlo lako potroši, a pošto imaš integrušu, to je onda još manje od 1GB, pa nije čudo. Ako možeš, nadogradi s bar još 1GB ili ako ništa, swappiness malo smanji, pa vidi je li to što poboljša.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori