čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Fugu »

iweb je napisao/la:Dobar video CGP Grey-a o toj temi: https://www.youtube.com/watch?v=84aWtseb2-4
:thmb-up Dobar video.

Ja glasam protiv DST-a. :ljut2
Ako se već misli kemijat, uvijek se može prilagoditi radno vrijeme godišnjem dobu, odnosno počneš ranije - završiš ranije, a ne
9-17 pface :nee.
Where there is a gui there's a way.
oldman

Post Postao/la oldman »

Meni je to bilo debilno od samog početka. Rusi i ostali su pametniji od naših. pface
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Nitko normalan nije za DST. :pogled_dolje
Sorry, ljudi, to je moje mišljenje. :hihi
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
teorijavelikogpraska

Post Postao/la teorijavelikogpraska »

Meni je svejedno. Prilagodljiv sam. Ali nešto me ipak zasmetalo u izjavi da pomjeranje sata utjeĉe na poveĉanje broja srĉanih udara. Svaka ĉast znanosti, ali na osnovu kojih relevantnih ĉinjenica se tako nešto može ustvrditi? To je isto kao da ja sad odem u pustinju, uzmem posudu, zagrabim malo pijeska, i kažem, upravo ova zrnca pijeska ċe u slijedećoj pješčanoj oluji biti uzrokom smanjenja proizvodnje datulja U Maroku.
redundant

Post Postao/la redundant »

Ni mene ne sekira previše, naprotiv, ali u arizoni cirkusa...

https://youtu.be/84aWtseb2-4?t=5m7s
shicy

Post Postao/la shicy »

teorijavelikogpraska je napisao/la:Ali nešto me ipak zasmetalo u izjavi da pomjeranje sata utjeĉe na poveĉanje broja srĉanih udara. Svaka ĉast znanosti, ali na osnovu kojih relevantnih ĉinjenica se tako nešto može ustvrditi?
slažem se. u najboljem slučaju se može pričati o korelaciji. ali korelacija nije isto što i kauzacija (uzročnost?)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ne kužim prolbem? probudiš se sat kasnije i skužiš da će te šef silovati bez vazeljina i onda dobiješ srćani udar od sreće.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

teorijavelikogpraska je napisao/la:Meni je svejedno. Prilagodljiv sam. Ali nešto me ipak zasmetalo u izjavi da pomjeranje sata utjeĉe na poveĉanje broja srĉanih udara. Svaka ĉast znanosti, ali na osnovu kojih relevantnih ĉinjenica se tako nešto može ustvrditi? To je isto kao da ja sad odem u pustinju, uzmem posudu, zagrabim malo pijeska, i kažem, upravo ova zrnca pijeska ċe u slijedećoj pješčanoj oluji biti uzrokom smanjenja proizvodnje datulja U Maroku.
Ne kuzim sta ti tu nije jasno?
Uzmes tjedan kad se mijenja vrijeme. Izbrojis broj srcanih udara u tom periodu. Ako dobijes da je u tom tjednu bilo npr. 10% vise srcanih udara nego u ostatku godine po slicnim razdobljima onda se moze s nekom vjerojatnoscu zakljuciti da su jedna i druga stvar povezane. (Cak imaju i tu neki statisticki izracuni s nekim p vrijednostima, al to nisam nikad kuzio.)
Uglavnom, ako ti pukne guma devet puta od deset kad prelazis neku dionicu, pretpostavis da nesto ne valja u toj dionici. Ista stvar. :bleh
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Tu se sad postavlja pitanje korelacije ili kauzacije, no već je poznato da nedostatak sna potiče srčane udare, a na dan prebacivanja kazaljke većina ljudi, osim ako nije legla sat vremena ranije, ima makar sad vremena nedostatka sna.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Kazaljke se pomijeraju u 2 sata ujutro, pa ili ćeš čekati ili ćeš zaspati pa se probuditi, pomjeriti kazaljke i onda zaspati (pa nekad i ne tako brzo - kad ti se san razbije, a ideš se pentrat za zidni sat).
Odgovori