[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Markec
Spol: M

Re: Win 7

Post Postao/la Markec »

zole052 je napisao/la:
Markec je napisao/la:Pokusao sam skinuti avast al izgleda da ga više nema za skinuti...
O cemu ti to pricas :misli
http://www.avast.com/linux-home-edition#tab4
Ma bil sam na avast stranici i upisao linux u tražilicu i nije ništa izbacilo takoder sam i tražio u download sekciji. al hvala na linku :)
Markec

Post Postao/la Markec »

Heh :D nemaju 64 bit verziju
zole052

Post Postao/la zole052 »

Markec je napisao/la:Heh :D nemaju 64 bit verziju
Pa zato je glupo imati 64 bitnu verziju kada dosta programa nemas za nju :) a nemas nekih posebnih prednosti...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa nije da ti 32 bitna neće raditi. ;)
pingu

Post Postao/la pingu »

charuga je napisao/la:vezano za viruse

a gdje pokupite vi te viruse na windowsima :shock:

pogotovo sto ih nitko od vas ne koristi 8-)
Od prijatelja koji imaju Windowse, pa kopiranjem foldera, pokupim i viruse usput. :)
Baš sam pokupio crva, koji se na Windowsima prikazuje kao folder, ali na Linuxu vidim odmah da je riječ o exe datoteci (ona ikona kvadrata). Mislim da na Windowsima avast ne dopušta pokretanje tog crva, ali ipak, nije izbacio pop-up.
Najradije bih im stavio Linux Mint u dual boot, ali se nemam volje sa tim gnjaviti, trebam pozvati ipernara, on ima persuassion skill +100. :)

Markec je napisao/la:Ima li tko prijedlog koji antivirus da instaliram na ubuntu da pronađe te windows viruse ?
ClamAV
http://www.clamav.net/lang/en/download/ ... ges-linux/
Markec

Post Postao/la Markec »

Suko je napisao/la:Pa nije da ti 32 bitna neće raditi. ;)
Nemogu instalirati, pa vidim natpis da nemože to na 64bit
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

Hugo je napisao/la:
charuga je napisao/la:vezano za viruse

a gdje pokupite vi te viruse na windowsima :shock:

pogotovo sto ih nitko od vas ne koristi 8-)
Ja koristim Windows, i pokupim najviše virusa sa USB stickova od kolega s faksa, i računala s faksa. Sva su računala zaražena, i čim ubacim USB stick, automatski pokupim virus. Pa u zadnje vrijeme prije nego što ubacim stick na Windows, ubacim ga na Ubuntuu, te obrišem sumnjive datoteke i mape.

I najčešće to uvijek bude jedan te isti virus, trojanac, koji se zove "Zaljubi_se_do_usiju", koji ima svoju .exe datoteku, jednu mapu u kojoj budu još neki fileovi, te autorun datoteku u kojoj neznam što piše, ali sam zapamtio da na kraju piše "hahahaha". :mrgreen:

Kolega je morao rušiti Vistu zbog jednog takvog virusa. :mrgreen:
tko normalan otvara exe datoteke "zaljubi se do usiju" :sokiran

da se ispravim , tko uopce otvara slicne datoteke ?

ako su to virusi koje kupite dok se koristite windowsima onda.........
pingu je napisao/la:
Od prijatelja koji imaju Windowse, pa kopiranjem foldera, pokupim i viruse usput. :)
Baš sam pokupio crva, koji se na Windowsima prikazuje kao folder, ali na Linuxu vidim odmah da je riječ o exe datoteci (ona ikona kvadrata). Mislim da na Windowsima avast ne dopušta pokretanje tog crva, ali ipak, nije izbacio pop-up.
kojega si crva pokupio tocno ?

iskreno ne vjerujem da je itko od vas pokupio bilo kakav virus u zadnje vreme , ako je koristio windowse 8-)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

charuga je napisao/la: tko normalan otvara exe datoteke "zaljubi se do usiju" :sokiran

da se ispravim , tko uopce otvara slicne datoteke ?

ako su to virusi koje kupite dok se koristite windowsima onda.........
Ne vide se na Windowsu, nego samo na Linuxu. Ako na Windowsu ubaciš stick s tim virusom, on se automatski kopira na tvrdi disk, ali antivirusni program očitava samo onaj na sticku. Želiš reći da sam ja glup ili što?
charuga je napisao/la:iskreno ne vjerujem da je itko od vas pokupio bilo kakav virus u zadnje vreme , ako je koristio windowse 8-)
Nitko tebe niti uvjerava u to.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Markec

Post Postao/la Markec »

pingu je napisao/la:
Markec je napisao/la:
Suko je napisao/la:Što su to virusi? :mrgreen:
to su ti gamadi koji napadaju računala, opasni su samo za windowse ali trebaju se i ljudi čuvati jer virusi imaju običaj mutirati :D :D :D
Ili kao Linux korisnik možeš prenositi i imati Windows viruse (dobivene kopiranjem sa zaraženih memorijskih medija) a da toga nisi svjestan. :)
tu smo spominjali viruse pa evo
http://www.24sata.hr/news/slovenske-hak ... us/183259/
slovenci napravili najbolji virus na svijetu
Markec

Post Postao/la Markec »

http://www.net.hr/tehnoklik/page/2010/0 ... 39006.html

Sječate se ono da je Apple svojim zaposlenicima poklonio Iphone, Kasnije je Google svojim zaposlenicima poklonio Nexus one , a Microsoft poklanja svojim zaposlenicima Windows phone 7 pitam se za što će ga koristiti ako ne za mobitel :D :D
Odgovori