openSUSE 12.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: openSUSE 12.1

Post Postao/la Fugu »

Apper je povijest, pobrisao sam ga još sinoć.
U vezi ovih uputa. Čitaš misli.
Baš mi je to trebalo, danas sam htio pitat za osnove, te gdje nalazite ove stvari:

Kod: Označi sve

zypper ar --refresh \
    http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Release:/47/openSUSE_12.1/ \
    KR47-Core

zypper ar --refresh \
    http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/KDE_Release_47_openSUSE_12.1/ \
    KR47-Extra
-Od sinoć sam dosta koristio računalo i skoro sve je teklo glatko, osim što se digikam nije htio otvoriti iz konteksnog izbornika ( otvori pomoću...). Sa ostalih mjesta se normalno otvara i radi.
-Svi video thumbnailsi su se promijenili, uzeli su si drugu sličicu iz filma (nije problem ili greška, ali da spomenem).
-Shutter još nisam riješio.

Hvala.
Where there is a gui there's a way.
csx

Post Postao/la csx »

Fugu

Post Postao/la Fugu »

Dobar. Skinuto. Kopirano. Isprintano čak.
Zahvaljujem. :thumbs
csx

Post Postao/la csx »

np ;)

nego.. primjetio sam da na kde distrama pa tako i na suseu ponekad treba i po nekoliko minuta da se google chrome pokrene.. jel imao tko sličnih problema i jel zna kako to srediti?
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

fugu, nista se ne javljas. znaci li to da sve radi ili insta ne radi? :)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
jasox

Post Postao/la jasox »

Garant preso na ubuntu. :D
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

:facepalm
shicy

Post Postao/la shicy »

garant mu sve radi i nema potrebe ovde kukat :P
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Shicy je napisao/la:garant mu sve radi i nema potrebe ovde kukat :P
to bi bilo lijepo. posebno za njega :)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Evo mene. Hvala na brizi. Tehnika kopa solidno. Taman se zanesem kak je sve OK, kad se sruši dolphin ili nešto stane. Kako sam rekao da prije reinstala neću greške pripisivati suseu nego onim errorima od prije 2 mjeseca, nema mi smisla kukati. Jučer mi je bio nećak, (30godišnjak) pa sam mu kopiral digitalizirane vhs snimke iz 90-tih. Veli on: "O, Mac se koristi?" Reko ne, to ti je linux, OpenSuse zapravo. Otvorim prozor, razdijelim ga na pola, označim 3 datoteke za kopiranje, prebacim, potvrdim: kopiraj 3 datoteke (u konteksnom izborniku) i buum :facepalm , nestade dolphin i osvane dobro poznati prozor sa kreš informacijama, želim li prijaviti i sl... U drugom je pokušaju sve prošlo ok. Nije baš neka reklama, al odglumil sam da sam ja nešto zahebo.

Slab sam s vremenom, pa nikak da napravim reinstal. A htio bih usput preuredit raspored i svrhu HDD-ova što zahtjeva još više vremena. Imao sam i hardverskih problema, naime crkla mi perilica suđa :mrgreen: pa sam i cijeli dan potrošio na istu. (sigurno i ona vrti neki linux :?: )

Zypper je odličan.

Ovo pišem from maj vork juzing xp :sokiran ...
Odgovori