[RIJEŠENO] Google Chrome se stalno ruši

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Max Bunker

Re: Google Chrome se stalno ruši

Post Postao/la Max Bunker »

Isto i sa novim kernelom. I chrome i chromium padaju kada treba upisati neku lozinku, npr za gmail ili wordpress... Sada sam na open drajverima i isti je problem kao i na fglrx. Na askubuntu i chrome forumu neznaju zasad odgovor.

Na opensuse mi se to ne dešava ali je tamo jedna verzija starija nego na ubuntu gdje se problem javlja...

Vec to dugo nemogu riješiti
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Pa no, onda samo napravi downgrade na stariji Chrome i pričekaj da izađe nova verzija, tj. da "preskočiš" ovu koja ne valja. :)
Max Bunker

A kako se točno downgrade radi ?

Nadam se da se tako nebu nešto u sistemu pošemerilo jer mi ovaj ubuntu dela perfektno...
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Obrišeš verziju koju sad imaš instaliranu, nađeš i skineš stariju (prethodnu) i instaliraš.

Tu se mogu skinuti .deb paketi za zadnje 3 verzije Chromea: http://www.ubuntuupdates.org/pm/google-chrome-stable

Ili u Synapticu označiti paket, u izborniku Package odabrati Force Version (Ctrl+E) i u dijalogu koji se otvori odabrati željenu stariju dostupnu verziju i potvrditi izbor.
Max Bunker

Hvala ti.. Probat ću sutra ovo sa synapticom..

Nekako više vjerujem synapticu ili softver centru, jer za downloadani file se uvjek pitam dal bu sve zavisnosti instalirao..
JH-IM
Spol: M

Post Postao/la JH-IM »

Jesi probao staviti na open source drivere?
Max Bunker

Jesam kompa, ali ista stvar, chrome i chromium se sruše kada se trebam ulogirati u gmail, fejs, wordpress, drupal.. Čak sam ponovio frišku instalaciju ubunta ali ni pomoglo. Sada su open drajveri.

Probat ću danas onaj savjet za nižu verziju chroma ili chromiuma kroz synaptic, ako cu to ja znati..
:-)

Verzija chromiuma je 39 xxxxxx...
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Max Bunker je napisao/la:Jesam kompa, ali ista stvar, chrome i chromium se sruše kada se trebam ulogirati u gmail, fejs, wordpress, drupal.. Čak sam ponovio frišku instalaciju ubunta ali ni pomoglo. Sada su open drajveri.

Probat ću danas onaj savjet za nižu verziju chroma ili chromiuma kroz synaptic, ako cu to ja znati..
:-)

Verzija chromiuma je 39 xxxxxx...
Bizaran problem, na nekoliko računala sa raznim Ubuntuima nisam nikada vidio da Chrome crasha tako, a bilo je svih mogućih grafičkih, Radeon, Nvidia i Intel. Koju ti grafičku imaš? Jesi probao Oibaf PPA za noviju Mesu?
Max Bunker

Neznam ni kaj je to.... :-)
Pojasni malo ak imaš volje.

Na dva kompa mi se manifestira problem, i bez obzira dali open ili fglrx drajver. Na jednom je ati integriran u amd procesor a na drugom zasebna nvidia. Na tom drugom je mint i ubuntu a na prvom je ubuntu, i svuda je isti problem. Na ostalih četrdesetak računala sa kojima sam u doticaju, nema tog simptoma....
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Max Bunker je napisao/la:Neznam ni kaj je to.... :-)
Pojasni malo ak imaš volje.

Na dva kompa mi se manifestira problem, i bez obzira dali open ili fglrx drajver. Na jednom je ati integriran u amd procesor a na drugom zasebna nvidia. Na tom drugom je mint i ubuntu a na prvom je ubuntu, i svuda je isti problem. Na ostalih četrdesetak računala sa kojima sam u doticaju, nema tog simptoma....
Noviji grafički driveri. Ako imaš integriranu grafičku u procesor vjerovatno je slaba podrška, ali je čudnije za Nvidiu da se isto događa sa Chromeom, koja je to Nvidia?

Install:

Kod: Označi sve

sudo add-apt-repository ppa:oibaf/graphics-drivers
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
Rebootaj pa probaj.

Uninstall:

Kod: Označi sve

sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:oibaf/graphics-drivers
Rebootaj.
Odgovori