K vragu! Izbrisao sam svoj post u ovoj umisto u Humor temi!
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
U stvari je ovo korisna naredba, resetira korisnički račun na početne postavke
Pozz
opaska moderatora: radi se o brutalno lošoj šali
U pravu ste, nije se sa ovim igrati. Ja sam napravio drugi korisnički račun i tamo to isprobavao odnosno igrao se malo .
Ta komanda obriše sve skrivene mape u /home direktoriju ali ne briše one koje nisu skrivene niti one koje sam sam napravio. Također nije obrisan ni sadržaj u njima. Zbog toga sam napisao u šali da sam resetirao korisnički račun. Sve ovo sam radio na Xubuntu 16.04 koji je instaliran na novom ssd disku. I da sam napravio neku štetu ne bi mi bilo žao.
Naravno da ne bih nikome ovo preporučio da isprobava.
Ta komanda obriše sve skrivene mape u /home direktoriju...
Jao! Da ponovim.
Briše to i to u direktoriju u kojem se TRENUTNO nalaziš. To što se terminal obično otvara u $HOME direktoriju pa je on trenutni ako ga ne promijeniš nema veze s tom naredbom.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Koja je uopće svrha tih 'opasnih' naredaba? Linus i društvo u jednom trenutku pomislili da su dovoljno gradili, pa onda odlučili malo rušiti, za promjenu?
Šalu na stranu, izgleda mi kao jedina korist što je na ovaj način moguće brzo, jednostavno i temeljito izbrisati podatke koje ne želimo dijeliti ni sa kim i biti prilično sigurni da ti podaci nakon eliminacije starog računala neće pasti u tuđe ruke. Nedavno sam pročitao da korisnici MS Win koji žele na sličan način temeljito izbrisati stare podatke na otpisanom računalu moraju skinuti neku posebnu aplikaciju (nisam se potrudio zapamtiti ni ime, ni link), dok mi imamo pouzdano sredstvo na dohvat ruke.
Postoji li neko drugo dobro koje ove naredbe donose? Zašto su uopće nastale?