Totem i VLC ne produciraju DVD film sa DVD medija

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
martantoni

Re: Totem i VLC ne produciraju DVD film sa DVD medija

Post Postao/la martantoni »

jesam instalirao ima gore dva posta iznas
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ispitaj u kojim slučajevima ti ostane zvuk raditi nakon gašenja VLC-a.

Da li na SVIM DVD-ima ili samo na onima koje si spržio... treba malo analize...
Probaj staviti neki origigi DVD u drive pa vidi kako se ponaša sa playerima...
martantoni

Ma nisam nijednom snimio novonapravljeni DVD na medij nego ga probao vrtiti sa hard diska kako sam radio u Windozama... Probat cu ito.. I napravio sam ga tako sa k9copy da sam snimio u folder koji je stvorio AUDIO_TS i VIDEO_TS i na tome VLC dela pizd...

Koja je razlika kad DVD napravim u .iso file vidjet cu preko vikenda i oba dvije solucije snimiti na DVD medij....

A zasto stvara pizd. kad vrtim sa harda, neznam i vidjet cu kad jedan nekodirani dvd snimim na hard...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ne znam što da ti kažem.... Totem player radi dobro?
martantoni

Vec sam dosadan sam sebi a vjerovatno i drugima,ali situacija sa mojim problemom je slijedeca:
Film (bilo original DVD ili iskopirani DVD) sa DVD medija mi radi normalno u VLC playeru i zove titlove, Gxine player mi takodjer radi normalno i zove titlova kada je DVD film u DVD romu, Takodjer i Totem player (samo sto on zove titlove pogotovo ako ih ima vise)

Napravio novi pokus. Uzeo moj przeni DVD film (Kralj Artur - koji sam napravio davno u Windozama sa ConvertXto DVD i sprzio naDVD) -kad njega stavim u DVD rom gore navedeni playeri vrte kako sam napisao.

Ali kad taj isti film kopiram na disk na drugu particiju koja mi se zove RADNI (NTFS) - mountana odmah automatski po dizanju Ubuntua - onda mi VLC player zastajkuje i trza film i sve, Totem isto tako a Gxine player mi javlja ovu poruku"The xine engine failed to start. No demuxer found - stream format not recognised."
I nije mi jasno kako to moze biti.... isti film vrti sa DVD medija , a kad ga kopiram na hard disk onda radi ovo sto radi.... Pa imam dosta filmova na externom hard disku i ako bi to htio pogledati neznam kako ce to ici...

To se i dogadja sa filmom koji sam napravio sa k9copy i nalazi se na hard disku gdje je instaliran Ubuntu, naravno na drugoj particiji !!!!!

Problem je po meni da neka komunikacija ne stima kd playeri ovi koji mi rade (VLC i GXINE) vrte film sa hard diska....

Da li ta Partcija RADNI nije dobro mountana u fstabu, ali dize mi se odmah, vidim ju na mrezi sa windows racunala itd....

Mislim da je negdje sitna caka, i naravno kao pocetnik ju nemogu naci i naznam kaj napraviti, samo dajem moja iskustva i pokusaje na ovo kaj mi se dogadja....
martantoni

I jos nesto, probao instalirati stvari od media ubuntu na synaptic, no dobio ovu poruku
GPG error: http://packages.medibuntu.org hardy Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/main/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/restricted/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zato jer nisi instalirao sigurnosni ključ ...

Vidi, tu ti sve piše...

Ključ se dodaje ovako:

Kod: Označi sve

sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

martantoni je napisao/la:2EBC26B60C5A2783Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/main/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/restricted/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
A ovo ti je vjerojatno jer si stavio kvačicu na Software Sources/Third party software/cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]
Pa ju odznači.
Čini mi se da pokušavaš previše stvari odjednom rješiti.
Možda da se koncentriraš na jedan problem, pa kad ga rješiš da ideš na drugi.
Npr. kopiranje DVD-ova i kako to najbolje uraditi. Da li snimiti DVD u folder, ili snimati .iso na hard?
Što se najbolje reproducira sa harda.
Pa vidi koji ti program najbolje paše za koji tip medija.
Najvjerojatnije ti neće baš svi reproducirati DVD-ove, pa se zadrži na onima koji ti ih najbolje reproduciraju.
I nemoj si naslijepo instalirati sve kodeke što se nude.
Malo Googlaj, pa vidi što drugi kažu i instaliraj pametno.
Sve greške koje dobiješ u konzoli možeš copy/paste na Google. Dobiti ćeš dosta dobre rezultate pretrage.
Nemoj žuriti.
Odgovori