Totem i VLC ne produciraju DVD film sa DVD medija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
-
martantoni
Re: Totem i VLC ne produciraju DVD film sa DVD medija
jesam instalirao ima gore dva posta iznas
Ispitaj u kojim slučajevima ti ostane zvuk raditi nakon gašenja VLC-a.
Da li na SVIM DVD-ima ili samo na onima koje si spržio... treba malo analize...
Probaj staviti neki origigi DVD u drive pa vidi kako se ponaša sa playerima...
Da li na SVIM DVD-ima ili samo na onima koje si spržio... treba malo analize...
Probaj staviti neki origigi DVD u drive pa vidi kako se ponaša sa playerima...
-
martantoni
Ma nisam nijednom snimio novonapravljeni DVD na medij nego ga probao vrtiti sa hard diska kako sam radio u Windozama... Probat cu ito.. I napravio sam ga tako sa k9copy da sam snimio u folder koji je stvorio AUDIO_TS i VIDEO_TS i na tome VLC dela pizd...
Koja je razlika kad DVD napravim u .iso file vidjet cu preko vikenda i oba dvije solucije snimiti na DVD medij....
A zasto stvara pizd. kad vrtim sa harda, neznam i vidjet cu kad jedan nekodirani dvd snimim na hard...
Koja je razlika kad DVD napravim u .iso file vidjet cu preko vikenda i oba dvije solucije snimiti na DVD medij....
A zasto stvara pizd. kad vrtim sa harda, neznam i vidjet cu kad jedan nekodirani dvd snimim na hard...
Ne znam što da ti kažem.... Totem player radi dobro?
-
martantoni
Vec sam dosadan sam sebi a vjerovatno i drugima,ali situacija sa mojim problemom je slijedeca:
Film (bilo original DVD ili iskopirani DVD) sa DVD medija mi radi normalno u VLC playeru i zove titlove, Gxine player mi takodjer radi normalno i zove titlova kada je DVD film u DVD romu, Takodjer i Totem player (samo sto on zove titlove pogotovo ako ih ima vise)
Napravio novi pokus. Uzeo moj przeni DVD film (Kralj Artur - koji sam napravio davno u Windozama sa ConvertXto DVD i sprzio naDVD) -kad njega stavim u DVD rom gore navedeni playeri vrte kako sam napisao.
Ali kad taj isti film kopiram na disk na drugu particiju koja mi se zove RADNI (NTFS) - mountana odmah automatski po dizanju Ubuntua - onda mi VLC player zastajkuje i trza film i sve, Totem isto tako a Gxine player mi javlja ovu poruku"The xine engine failed to start. No demuxer found - stream format not recognised."
I nije mi jasno kako to moze biti.... isti film vrti sa DVD medija , a kad ga kopiram na hard disk onda radi ovo sto radi.... Pa imam dosta filmova na externom hard disku i ako bi to htio pogledati neznam kako ce to ici...
To se i dogadja sa filmom koji sam napravio sa k9copy i nalazi se na hard disku gdje je instaliran Ubuntu, naravno na drugoj particiji !!!!!
Problem je po meni da neka komunikacija ne stima kd playeri ovi koji mi rade (VLC i GXINE) vrte film sa hard diska....
Da li ta Partcija RADNI nije dobro mountana u fstabu, ali dize mi se odmah, vidim ju na mrezi sa windows racunala itd....
Mislim da je negdje sitna caka, i naravno kao pocetnik ju nemogu naci i naznam kaj napraviti, samo dajem moja iskustva i pokusaje na ovo kaj mi se dogadja....
Film (bilo original DVD ili iskopirani DVD) sa DVD medija mi radi normalno u VLC playeru i zove titlove, Gxine player mi takodjer radi normalno i zove titlova kada je DVD film u DVD romu, Takodjer i Totem player (samo sto on zove titlove pogotovo ako ih ima vise)
Napravio novi pokus. Uzeo moj przeni DVD film (Kralj Artur - koji sam napravio davno u Windozama sa ConvertXto DVD i sprzio naDVD) -kad njega stavim u DVD rom gore navedeni playeri vrte kako sam napisao.
Ali kad taj isti film kopiram na disk na drugu particiju koja mi se zove RADNI (NTFS) - mountana odmah automatski po dizanju Ubuntua - onda mi VLC player zastajkuje i trza film i sve, Totem isto tako a Gxine player mi javlja ovu poruku"The xine engine failed to start. No demuxer found - stream format not recognised."
I nije mi jasno kako to moze biti.... isti film vrti sa DVD medija , a kad ga kopiram na hard disk onda radi ovo sto radi.... Pa imam dosta filmova na externom hard disku i ako bi to htio pogledati neznam kako ce to ici...
To se i dogadja sa filmom koji sam napravio sa k9copy i nalazi se na hard disku gdje je instaliran Ubuntu, naravno na drugoj particiji !!!!!
Problem je po meni da neka komunikacija ne stima kd playeri ovi koji mi rade (VLC i GXINE) vrte film sa hard diska....
Da li ta Partcija RADNI nije dobro mountana u fstabu, ali dize mi se odmah, vidim ju na mrezi sa windows racunala itd....
Mislim da je negdje sitna caka, i naravno kao pocetnik ju nemogu naci i naznam kaj napraviti, samo dajem moja iskustva i pokusaje na ovo kaj mi se dogadja....
-
martantoni
I jos nesto, probao instalirati stvari od media ubuntu na synaptic, no dobio ovu poruku
GPG error: http://packages.medibuntu.org hardy Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/main/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/restricted/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
GPG error: http://packages.medibuntu.org hardy Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/main/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/restricted/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
zato jer nisi instalirao sigurnosni ključ ...
Vidi, tu ti sve piše...
Ključ se dodaje ovako:
Vidi, tu ti sve piše...
Ključ se dodaje ovako:
Kod: Označi sve
sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update- Suko
- Site Admin
- Spol: M
A ovo ti je vjerojatno jer si stavio kvačicu na Software Sources/Third party software/cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]martantoni je napisao/la:2EBC26B60C5A2783Failed to fetch cdrom:[Ubuntu 8.04.1 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080701)]/dists/hardy/main/binary-i386/Packages.gz Please use apt-cdrom to make this CD-ROM recognized by APT. apt-get update cannot be used to add new CD-ROMs
Pa ju odznači.
Čini mi se da pokušavaš previše stvari odjednom rješiti.
Možda da se koncentriraš na jedan problem, pa kad ga rješiš da ideš na drugi.
Npr. kopiranje DVD-ova i kako to najbolje uraditi. Da li snimiti DVD u folder, ili snimati .iso na hard?
Što se najbolje reproducira sa harda.
Pa vidi koji ti program najbolje paše za koji tip medija.
Najvjerojatnije ti neće baš svi reproducirati DVD-ove, pa se zadrži na onima koji ti ih najbolje reproduciraju.
I nemoj si naslijepo instalirati sve kodeke što se nude.
Malo Googlaj, pa vidi što drugi kažu i instaliraj pametno.
Sve greške koje dobiješ u konzoli možeš copy/paste na Google. Dobiti ćeš dosta dobre rezultate pretrage.
Nemoj žuriti.