Kubuntu 22.04 LTS, nadogradnja s 20.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
- bikerbj
- Spol: M
Re: Kubuntu 22.04 LTS, nadogradnja s 20.04
E sad opet ja, pošto mi je dosadno da upitam nešto i dignem temu iz mrtvih.....kako radi Kubuntu, ima li problema sa snap-om i kako je sa instalacijom ostalih paketa tj. nudi li deb ili snap pakete.....
Kubuntu 24.04 radi dobro. Ja sam radio nadogradnje od 22.04 redom do sada i trenutno sve šljaka. Bilo je natezanja kod zadnjh nadogradnji(23.10) jer su uveli neku hebenu promjenu vezanu za sigurnost. Viber, Firefox portable nisu radili ali se brzo sredilo. Svakako je preporuka čista instalacija.
Snap forsiraju i to je to.
Iskreno bez obzira što Kubuntu radi dobro ja u zadnje vrijeme sve više koristim Debian 12 KDE. Mogu reći 95% vremena sam na njemu. Na Laptopu je Xubuntu 24.04 i samo dok skužim kako smanjti home particiju
ide Debian i tamo u dual Boot.
Pozz
Iskreno bez obzira što Kubuntu radi dobro ja u zadnje vrijeme sve više koristim Debian 12 KDE. Mogu reći 95% vremena sam na njemu. Na Laptopu je Xubuntu 24.04 i samo dok skužim kako smanjti home particiju
Pozz
Ok i što sad?
- bikerbj
- Spol: M
Hvala za info, i ja koristim D12 KDE i Arch na laptopu ali imam još jedan laptop pa onako pitam....NoMaam je napisao/la: ↑27 stu 2024, 22:16 Kubuntu 24.04 radi dobro. Ja sam radio nadogradnje od 22.04 redom do sada i trenutno sve šljaka. Bilo je natezanja kod zadnjh nadogradnji(23.10) jer su uveli neku hebenu promjenu vezanu za sigurnost. Viber, Firefox portable nisu radili ali se brzo sredilo. Svakako je preporuka čista instalacija.
Iskreno bez obzira što Kubuntu radi dobro ja u zadnje vrijeme sve više koristim Debian 12 KDE. Mogu reći 95% vremena sam na njemu. Na Laptopu je Xubuntu 24.04 i samo dok skužim kako smanjti home particiju![]()
ide Debian i tamo u dual Boot.
Pozz