Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Instalirao sam navedeni program sa http://www.fs-driver.org/ i mogu samo čitati ext3 a ne mogu pisati niti bristati,
pa me zanima kako je 4ndY to uspio napraviti. Iman xp sp3. hvala
4ndY je napisao/la:Može pisati, ja ga već barem 2 godine koristim i normalno pišem/brišem po ext3 particijama
Pegasus je napisao/la:Instalirao sam navedeni program sa http://www.fs-driver.org/ i mogu samo čitati ext3 a ne mogu pisati niti bristati,
4ndY je napisao/la:Može pisati, ja ga već barem 2 godine koristim i normalno pišem/brišem po ext3 particijama
Možda je rijeć o permisijama, možda ima pristup samo osoba na ubuntu, Mislim da trebas u postavkama staviti dopuštenje za pisanje i čitanje svima.
Pegasus je napisao/la:Instalirao sam navedeni program sa http://www.fs-driver.org/ i mogu samo čitati ext3 a ne mogu pisati niti bristati,
Prilikom instalacije odabereš da možeš i pisat po tim particijama koje si odabrao (ako se dobro sjećam). Ili negdje u opcijama tog programa (ako ih uopće ima).
Markec je napisao/la:
Možda je rijeć o permisijama, možda ima pristup samo osoba na ubuntu, Mislim da trebas u postavkama staviti dopuštenje za pisanje i čitanje svima.
IF-driver uopće ne poštuje nikakva dopuštenja - piše ovdje.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Prilikom instalacije se odabere opcija, kao shto reche 4ndy, s' tim da mi recimo Ext2IFS_1.11a radi dobro kada je Ubuntu linux chije particije chita. Ne radi mi na Sabayonu 4, Mandrivi 2009, a mislim da mi je radio na Fedori 10...
Resistance is futile, you will be asimilated! Il' si Lindža, il' si mindža!apt-get moo Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
fritz62s je napisao/la:Prilikom instalacije se odabere opcija, kao shto reche 4ndy, s' tim da mi recimo Ext2IFS_1.11a radi dobro kada je Ubuntu linux chije particije chita. Ne radi mi na Sabayonu 4, Mandrivi 2009, a mislim da mi je radio na Fedori 10...
Moguće je da je problem u "gašenju" računala ili nečem sličnom, pa ga FS-driver neće otvorit. Isto kao što se NTFS neće mountat u Linuxu ako se Windowsi nasilno ugase (mora se maknut neki "flag" s particije).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
4ndY je napisao/la:
Moguće je da je problem u "gašenju" računala ili nečem sličnom, pa ga FS-driver neće otvorit. Isto kao što se NTFS neće mountat u Linuxu ako se Windowsi nasilno ugase (mora se maknut neki "flag" s particije).
Onda jedno pitanje
Npr. imam tu situaciju da driver nece da otvori ext3 particije. Kako bi bilo da tada recimo dignem Puppy, ili Gparted Live i u Gpartedu pod Manage Flags proverim ima li neshto neuobichajeno? Ili da pustim fsck sa Live?
Probao sam sa klasicnom deistalacijom, chishcenjem registra i reinstalacijom drvera pod Winom, ali ista pricha.
Resistance is futile, you will be asimilated! Il' si Lindža, il' si mindža!apt-get moo Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700