NetbookShicy je napisao/la:3100?? vrhunska cijena za laptop...
Lenovo Ideapad S10
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Lenovo Ideapad S10
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
a dođe ti skoro na isto...ima sve funkcije kao i laptop 
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Teško da se jedan Atom može uspoređivati sa bilo kojim višejezgrenim procesorom, što danas imaju i prijenosnici najnižeg cijenovnog ranga.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Nettop (11.6" ekran). http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=162161Shicy je napisao/la: 3100??
vrhunska cijena za laptop...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- ziko
ovo sta rade sa tin netbook-ovima vise nema smisla....4ndY je napisao/la:Nettop (11.6" ekran). http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=162161Shicy je napisao/la: 3100??
vrhunska cijena za laptop...
osim niske cijene koja ni nije tako niska za to sto se nudi.
mislim, gle, netbook od 11.6'' sa atomom na 1.33 Ghz, intelova integrirana i Max 2 Gb RAM-a...
nije vise ni tako mali i prenosiv kao onaj model od 9.1'' a manje vise ista konfiguracija, pa sta nije onda bolje uzet normalan 12'' laptop sa 2-jezgrenim procesorom, optikom, 4Gb RAM-a, nekom radeonkom (uglavnom full-laptop) a samo 0.4'' veci???
ako se mene pita smisao netbooka je u tome sto je malen i lagan, a kamo je sve to krenulo.....
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

E, ja netbook smatram malo, lagano i jeftino racunalo... ono max 9-10" ekran i max nekih 2000-2500kn iako je i ova gornja granica mozda prevelika...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Realno i ja mislim da bi to treblo da bude jeftin racunar. Lenovo S10e je bio best buy pre par meseci, kada sam ga kupio. Sada mozda i nije ali je opet u vrhu cena/kvalitet.Atom N280 na pokojem novijem netbooku je nesto brzi (jedva primetno) i manji potrosac, kod par modela je DDR2 @ 800Mhz, sto je nesto primetnije sto se tice brzine, a skoro svi i dalje imaju isti chiset/grafiku, tako da smatram da se ne isplati davati vecu kintu za takve novije modele. Eventualno bi se vredelo cekati nesto sa Z Atom/ION kombinacijom, ali to vise i kosta, mada mislim da se isplati.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
- Suko
- Site Admin
Ma puno mi je 3100 kuna dati za netbook.4ndY je napisao/la:A ovaj novi Acer One je gotovo savršen (ja imam stariSuko je napisao/la: Razmišljam još o nekom od Aspire One modela.). Sve su poboljšali u odnosu na stari:
* veći ekran
* veća tipkovnica
* bolji (normalniji) touchpad
* brži procesor
* veća baterija (6-cell)
* (veći HDD - što i nije toliko bitno)
a cijena je otiša za nekih 400-500kn gore (3100kn).
Ovaj košta 2500.
To mi je ok cijena za naše gulikože u trgovinama informatičkom opremom.
Ma meni treba za pogledati koji film i surfanje na netu dok sam na putu.fritz62s je napisao/la:Realno i ja mislim da bi to treblo da bude jeftin racunar. Lenovo S10e je bio best buy pre par meseci, kada sam ga kupio. Sada mozda i nije ali je opet u vrhu cena/kvalitet.Atom N280 na pokojem novijem netbooku je nesto brzi (jedva primetno) i manji potrosac, kod par modela je DDR2 @ 800Mhz, sto je nesto primetnije sto se tice brzine, a skoro svi i dalje imaju isti chiset/grafiku, tako da smatram da se ne isplati davati vecu kintu za takve novije modele. Eventualno bi se vredelo cekati nesto sa Z Atom/ION kombinacijom, ali to vise i kosta, mada mislim da se isplati.
Da si skratim vrijeme.
A i za po stanu. Da ne vucaram laptop okolo ako trebam neke jednostavne stvari obaviti.
S10 mi se skroz sviđa. Jedino mi je 2 USB-a nekako malo.
Nisam siguran da li bi čekao da se pojavi model s ION-om. Mislim da će ti masno koštati kod nas.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Pazi, ovaj 11.6" je neznatno veći (nema crni obrub oko ekrana kao ostali, već je ekran "od ve-do-ve"), niti s težinom nije premašio išta (1.1kg).ziko je napisao/la: ovo sta rade sa tin netbook-ovima vise nema smisla....
osim niske cijene koja ni nije tako niska za to sto se nudi.
mislim, gle, netbook od 11.6'' sa atomom na 1.33 Ghz, intelova integrirana i Max 2 Gb RAM-a...
nije vise ni tako mali i prenosiv kao onaj model od 9.1'' a manje vise ista konfiguracija, pa sta nije onda bolje uzet normalan 12'' laptop sa 2-jezgrenim procesorom, optikom, 4Gb RAM-a, nekom radeonkom (uglavnom full-laptop) a samo 0.4'' veci???
ako se mene pita smisao netbooka je u tome sto je malen i lagan, a kamo je sve to krenulo.....
A "pravi" 12" laptop ispada odmah jer ti imaju cijenu preko 5k kn... Tako da ne vidim neku konkurenciju.
Sam koristim prvog Acera One i primjetio sam što mi/mu fali:
duža autonomija (veća baterija), malo veći ekran, bolji touchpad, a i CPU je usko grlo (prvi Atom) i to je to
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Za to sto si naveo Suko bice extra, cak i dosta vise. Ovde je Lenovo S10e oko 250€, tako da mu to dodje na isto? Vodi samo racuna da uzmes model sa 6 celijskom baterijom. Kod nas su takvi modeli dosli samo u beloj boji, ali treba da postoji i crni.
Sve u svemu, jako dobar netbook za te pare, kvalitetno izradjen i zavrsavace ti sve poslove (dobro radi Photoshop i Office 2007), osim nekih pravih igrica i HD videa. Kad se bolje pogleda, to mu i nije namena. Sasvim dobra mala spravica, takodje bih izdvojio i wireless karticu, koja odlicno radi,jace od dosta laptopova koje sam testirao.
Sve u svemu, jako dobar netbook za te pare, kvalitetno izradjen i zavrsavace ti sve poslove (dobro radi Photoshop i Office 2007), osim nekih pravih igrica i HD videa. Kad se bolje pogleda, to mu i nije namena. Sasvim dobra mala spravica, takodje bih izdvojio i wireless karticu, koja odlicno radi,jace od dosta laptopova koje sam testirao.
Resistance is futile, you will be asimilated!
apt-get moo