Ubuntu 9.04 zaledi
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Ubuntu 9.04 zaledi
iman neki osjećaj da zato i postoje 
LoL ma znam ja sto oni postoje...Shicy je napisao/la:iman neki osjećaj da zato i postoje
Ali nije prije vak bilo,dok mi Grof nije rekao sta da instaliram
Mozda Grof odlucio da mi razori PC?
a neznam... Grof je upućen 
linux 

I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Temparature su OK!
Znači, treba probati bez compiz-a i ako ni to ne pomogne prebaciti na nv driver, odnosno isključiti ovaj proprietary.
Tako da lokaliziramo bug.
Ako ne bude blokiralo bez compiza i/ili bez proprietary nvidia drivera, onda je tu neki problem.
Znači, treba probati bez compiz-a i ako ni to ne pomogne prebaciti na nv driver, odnosno isključiti ovaj proprietary.
Tako da lokaliziramo bug.
Ako ne bude blokiralo bez compiza i/ili bez proprietary nvidia drivera, onda je tu neki problem.
Evo da javim da mi jutros nije zaledio!
A Grofe jel mi mozes reci sto se sad hladnjaci vrte bez prestanka?
dino__ je napisao/la:Evo da javim da mi jutros nije zaledio!![]()
Da li si grafičku prebacio na nv?
Ventilatori su se prije gasili? Pazi! lm_sensors ne upravlja radom ventilatora, nego samo mjeri njihove brzine!
Što si još na sistemu napravio?
Nisam prebacio nis...
Pretpostavio da ne upravlja,al mi se sad stalno vrte na max...Prije su se samo palili po "potrebi" tj.kad bi se procesor optereti oni bi radili u "2 brzine" nekad brze a nekad sporije(ovo sam vec rekao)...
A na sistemu nisam nis radio....
Pretpostavio da ne upravlja,al mi se sad stalno vrte na max...Prije su se samo palili po "potrebi" tj.kad bi se procesor optereti oni bi radili u "2 brzine" nekad brze a nekad sporije(ovo sam vec rekao)...
Hmm, onda ih možda i kontrolira.... no čudno mi je to malo.dino__ je napisao/la:Nisam prebacio nis...
Testiraj sada ovo malo duže, pa ako ne bude više blokiranja, vjerojatno je u tome trik.
Trenutno ti nemam ništa pametnijeg za reć
Ali vidi ovo....
Kad sam instal.one pakete poceli su se vriti i sad kad sam ih uninstal.opet se vrte mal cudno jeld?
Da nije negdje u sistemu ostalo nesto od paketa?
Mozda ga formatiram pa da vidim hocel nastavit(sad kolko je to dobro rjesenje ne znam....)
Hvala Grof!
Kad sam instal.one pakete poceli su se vriti i sad kad sam ih uninstal.opet se vrte mal cudno jeld?
Da nije negdje u sistemu ostalo nesto od paketa?
Mozda ga formatiram pa da vidim hocel nastavit(sad kolko je to dobro rjesenje ne znam....)
Hvala Grof!