[C++] - Segmentation fault

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
linux suks
Spol: M

Re: [C++] - Segmentation fault

Post Postao/la linux suks »

mda ... otvaras uredno vba fileove ???

meni niti visual studio 6 niti 8 nije htio otvoriti vba fileove autocad koju verziju koristis ?
eto stavio sam si download toga iako sumnjam da cu ove godine uspjet to imati na poslu moj admin mi vec 4 mjeseca registrira comdlg32.dll :D

za sada je u fazi da mi se komp resetira kada pokrenem vba unutar excela :D
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

linux suks je napisao/la: ali mislim ipak malo je ljudi koji ce moci reci iskreno da msstudio nije jedan od najboljih programskih okruzenja
Zavisi što preferiraš - ako voliš IDE i više "grafički programirati", onda VS zbilja je jedan od najboljih alata na tom području, ali ako si "hard-core" igrač... onda te VS samo sputava :mrgreen:
A što je najsmješnije - glavni programeri u MS-u ne koriste VS, već običan text-editor ("old-school") rofl

No u konačnici sam alat nije toliko bitan, bitan je "skill" ;) (alat ti nekad može ubrzati rad: bojanje sintakse, autocomplete i sl.)

(čisto radi opće flejm kulture moram reći: Basic je smeće! 8-) )
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
linux suks

da mozda je smece ali je lagano za koristiti .... recimo imas 30 blokova u nacrtu recimo 5 tipova blokova

sada to mozes rucno zbrajati zapisati na papir i onda otvoriti excel i rucno upisivati u nekakav troskovnik i napraviti oko 2 -3 sitne greskice koje u konacnici variraju izmedju 30 i 70 k kuna :)

ili reci basicu da ti prebroji blokove i da ih upuca u excel
mogucnost zajeba = 0 osim ako nisi zafrkno u kodiranju
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

linux suks je napisao/la:mda ... otvaras uredno vba fileove ???
Ispravka! Autocad 2010 je napustio VBA koncept i prešao potpuno na .NET Framework. Tako da se koriste ili C#.NET ili VB.NET aplikacije.

VBA sam koristio ranije, no sada sam prešao na .NET Framework, a spomenuti Visual Basic 2008 ga uredno koristi.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

linux suks je napisao/la: ili reci basicu da ti prebroji blokove i da ih upuca u excel
mogucnost zajeba = 0 osim ako nisi zafrkno u kodiranju
Prebrojiti blokove možeš i sa transparentnom komandom 'filter unutar select all bloka ;)

Preko nje filtriraš iz cijelok skupa selektiranih objekata samo one koji ti pašu (blokovi u tvom slučaju) Ja se u acad-u nikad nebih bacio na externo kodirane za ovakve trivialne stvari. Jednostavno previše posla
linux suks

hm selektiranje i sortiranje blokova po layerima je samo pocetak zapravo radim generator troskovnika i to jos univerzalni jel naravno da postoje razlicite cjene za razlicite kupce pa da nebi bilo preodredjeno radim opcenito

acad je verzija 6 pa nije bas neki krik kontrola iako je ok 9 mi bolja :D
jjj

Post Postao/la jjj »

Grof je napisao/la:
Da, i stvaraju šlampave programere koji zaboravljaju pozivati destructore.

Dođe mi više kao medjeđa usluga ;)
Ne razumijem; kakvi destructori u high lvl jezicima s garbage collectorom?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

jjj je napisao/la: Ne razumijem; kakvi destructori u high lvl jezicima s garbage collectorom?
Fućkam ja na razmažene programere koji oslobađanje objekata prepuštaju kompajlerovom sakupljaću smeća.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la:
jjj je napisao/la: Ne razumijem; kakvi destructori u high lvl jezicima s garbage collectorom?
Fućkam ja na razmažene programere koji oslobađanje objekata prepuštaju kompajlerovom sakupljaću smeća.
Pa bolje i to nego da 3 dana trazis memory leakove. A najgori su oni koji su u samom libraryju pa ih ni ne mozes rijesiti.

Bas sam nedavno radil jednu stvar u Qt-u, i dogodil mi se je leak kojeg nisam mogel rijesiti jer je u samom Qt-u. (vidi: http://stackoverflow.com/questions/1750 ... emory-leak).

Uglavnom, stvar sam moral napisati ispocetka koristeci skroz drukciju filozofiju - no izgubil sam previse vremena. Cak mi je par puta falila tek sitnica da ne napravim stvar u gtk#-u.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la: Pa bolje i to nego da 3 dana trazis memory leakove. A najgori su oni koji su u samom libraryju pa ih ni ne mozes rijesiti.
Da, ali kada programer stvara vlastite objekte i rezervira memoriju sa constructorom, u redu je i uredno da isti uništi sa destructorom, a ne da to prepušta garbage collectoru!

Ako analizirate biblioteke, uočiti će te da su destructori uredno upotrebljavani! To je jednostavno dobra programerska praksa!
Odgovori