buduci da ja imam neizmjerno povjerenje u debiana..
triple boot
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: triple boot
tako je, poanta je bila bas ta, ono sto skines, ostajes bez njegovog gruba.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
u najgorem slučaju, vidit ćeš koji ti grub ostane kad bootaš komp... i onda bootaš njegovu distru, i njen grub podesiš...a ja od susea bježim...a nadam se i on od meneecvis17 je napisao/la:ako odlucim pod dojmom debiana maknuti suse onda nebi trebalo biti problema sa ikakvim grubom obzirom da mi ostaje grub onog OS-a koji zadnji instaliram.
Zasto od suse-a bjezis (ne usporedjujuci s debianom jer i ja nekako ocekujem puno od njega) ... recimo meni u usporedbi sa ubunutu 9.04 ... ostavlja stabilniji dojam. (e sad mozda je to naprosto kde vs gnome diskusija).
Iako moram priznati da je ubuntu puno vise out of the box ... no neznam kad se malo snadjes sa suseom ... cini se bar za sad ... ko solidniji ...
Iako moram priznati da je ubuntu puno vise out of the box ... no neznam kad se malo snadjes sa suseom ... cini se bar za sad ... ko solidniji ...
Debian 10, Windows 10, MacOS
prvo mi je javlja neke KDE Crash errore, onda kod iduće instalacije mi je nešto mijenja grub pa mi je "pomoga" sje*at sve 
ne znam...nije mi drag
ne znam...nije mi drag
- audiosl4ve
- Spol: M
da se ne otvara nova team po 5 put bit cu njubina i pitati ovdje 
Znaci imam dva hdd-a, jedan na kojemu su winsi i na drugome je ubuntu. Znaci hdd sa winsima ne bih dirao, ali bi na ovom hdd-u od ubutnua napravio jos jedan boot manjara. Ne bih zelio izbrisati ubuntu jer sam si ga tak lijepo slozil, a zelio bi probati jos par distri sada kada imam malo drugaciji hardware. Znaic na tom drugom hdd-u kojeg bi promjenio imam sljedece particije: 4 gb swapa, 50 gb /, i ostatak je home, oko 180 gb ajmo rec. Znaci da li je moguce ovaj /home folder smanjiti na nekih 80 gb i od ovih 100 gb napraviti novi / i /home ili swap ili kako to vec ide. Mogao bi koristiti i isti /home i swap ali neznam kako da to smjestim. Bilokakav prijedlog bi dobrodosao. Ako treba neki info recite. Fala
Znaci imam dva hdd-a, jedan na kojemu su winsi i na drugome je ubuntu. Znaci hdd sa winsima ne bih dirao, ali bi na ovom hdd-u od ubutnua napravio jos jedan boot manjara. Ne bih zelio izbrisati ubuntu jer sam si ga tak lijepo slozil, a zelio bi probati jos par distri sada kada imam malo drugaciji hardware. Znaic na tom drugom hdd-u kojeg bi promjenio imam sljedece particije: 4 gb swapa, 50 gb /, i ostatak je home, oko 180 gb ajmo rec. Znaci da li je moguce ovaj /home folder smanjiti na nekih 80 gb i od ovih 100 gb napraviti novi / i /home ili swap ili kako to vec ide. Mogao bi koristiti i isti /home i swap ali neznam kako da to smjestim. Bilokakav prijedlog bi dobrodosao. Ako treba neki info recite. Fala
Da mozes, samo smanji taj sadasnji home. Od "novog" neiskoritenog prostora mozes raditi sta god hoces.
Swap trebas koristiti isti, zasto da pravis novi.
Za home nisam bas siguran kolko je to pametno neka me neko ispravi ako grijesim. Razlicite verzije programa bi imale isti config folder pa je vrlo vjerovatno da bi se nesto zeznulo.
Swap trebas koristiti isti, zasto da pravis novi.
Za home nisam bas siguran kolko je to pametno neka me neko ispravi ako grijesim. Razlicite verzije programa bi imale isti config folder pa je vrlo vjerovatno da bi se nesto zeznulo.
- audiosl4ve
a da li je moguce u gpartedu prilikom instalacije manjara samo smanjiti tu /home particiju bez gubljenja podataka ili ju moram izbrsati i napraviti novu?
Da, nema razloga da se gube podaci. Npr. ako na trenutnoj imas slobodno 40GiB, to "odvojis" i napravis novu particiju.
/root sam kod sebe povecavo(uz smanjivanje /home) i nisam imo problema nikakvih
/root sam kod sebe povecavo(uz smanjivanje /home) i nisam imo problema nikakvih
- audiosl4ve
hvala. Budem ovih dana svakako probao, dok nadem neki cd/dvd jer preko plopa i usb-a neide kao an prethodnom kompu nazalost 
Hvala puno, javim rezultate ofc
Hvala puno, javim rezultate ofc
Ne trebaju ti 2 home particije. Samo neka se korisnik ne zove istim imenom u obje ( ili više) distri. Na taj način koristiš isti home, a svaki korisnik ima svoj folder. 
Nema veće religije od istine!