U optjecaju milijun računalnih virusa

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

coccolino
Spol: M

Re: U optjecaju milijun računalnih virusa

Post Postao/la coccolino »

Znam. Još jedan od razloga zašto ću se sve manje koristiti sa windowsima. Naravno, koristit ću se samo onoliko koliko mi posao to bude zahtjevao
carpe diem
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

coccolino je napisao/la:Znam. Još jedan od razloga zašto ću se sve manje koristiti sa windowsima. Naravno, koristit ću se samo onoliko koliko mi posao to bude zahtjevao
Možeš li zamisliti moj jad kad ti kažem da je jedina aplikacija zbog koje na poslu ne mogu koristiti Lunux - AutoCAD, a ona je mojih 90% rada u firmi.. :(
coccolino

Grof je napisao/la:
coccolino je napisao/la:Znam. Još jedan od razloga zašto ću se sve manje koristiti sa windowsima. Naravno, koristit ću se samo onoliko koliko mi posao to bude zahtjevao
Možeš li zamisliti moj jad kad ti kažem da je jedina aplikacija zbog koje na poslu ne mogu koristiti Lunux - AutoCAD, a ona je mojih 90% rada u firmi.. :(
To mi je žalosno. Zar se firme boje linux-a ili su lijeni za privikavanje na linux kao 90% Hrvatske? Ja se sjećam da sam i ja bio malo skeptičan prema linuxu prije nego sam ga počeo koristiti. Ali kad sam počeo nema stajanja. Pa zar nemaš neki program sličan AutoCAD-u za linux? Ili firma kaže "samo windowsi"?
carpe diem
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

coccolino je napisao/la:
Grof je napisao/la:
To mi je žalosno. Zar se firme boje linux-a ili su lijeni za privikavanje na linux kao 90% Hrvatske? Ja se sjećam da sam i ja bio malo skeptičan prema linuxu prije nego sam ga počeo koristiti. Ali kad sam počeo nema stajanja. Pa zar nemaš neki program sličan AutoCAD-u za linux? Ili firma kaže "samo windowsi"?
Hehe, nije to tako jednostavno kako izgleda....

AutoCAD ima svoje vertikalne aplikacije (kod nas konkretno Civil3D) To je specijalna verzija acada-a za građevinare i služi za projektiranje cesta. Prilično je moćna i dobra i puno se ulaže u obuku ljudi. Osim toga, učenje rada u autocad-u je nešto što traje i daje...
Ne, ne može se prebaciti u neki drugi CAD program. TO je nešto što kod nas nije isplativo, a i pitanje je koji bi drugi CAD programi za Linux uspjeli pokriti takvo područje rada koje nama treba...
tuxi

Post Postao/la tuxi »

Grof je napisao/la:Nečeš ga ni imati, jer ih - nema :)
Nije točno. Ima! Samo što ne prave toliku štetu kao na m$ a i zbog karakteristike linuxa, teško je što pokupit, al naravno programeri stalno unapređuju zaštitu. Ali osim virusa, ima za linux još zlo kodova, zato kak sam i prije reko jedan firewall koji je dobro podesen i još rkhunter (za malo paranoične kao ja :D ) mada običnom korisniku niš nebi trebalo.
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
coccolino

tuxi je napisao/la:
Grof je napisao/la:Nečeš ga ni imati, jer ih - nema :)
Nije točno. Ima! Samo što ne prave toliku štetu kao na m$ a i zbog karakteristike linuxa, teško je što pokupit, al naravno programeri stalno unapređuju zaštitu. Ali osim virusa, ima za linux još zlo kodova, zato kak sam i prije reko jedan firewall koji je dobro podesen i još rkhunter (za malo paranoične kao ja :D ) mada običnom korisniku niš nebi trebalo.
Možda ima ali ja ga još nisam "upoznao"
carpe diem
tuxi

Post Postao/la tuxi »

Vjerovatno ni nećeš ;)
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

Nije problem napraviti neki program koji će recimo kompresirati folder (tipa .mozilla) i poslati ga nekom na mail. Ali program se svodi da ga korisnik pokrene.
A da ti nešto uleti sa strane, teško.
tuxi

Post Postao/la tuxi »

To da... stim se slažem, al nikad se ne zna. Možda ti stigne mail od neke frendice, ti otvoriš i to je to :mrgreen:
Tux Slave
Kontakt:

Post Postao/la Tux Slave »

I nista se nece desiti sistemu nakon sto otvoris taj mail sa obicnim korisnikom. Moci ce unistiti samo fileove i ostalo samo od tog usera. I cisto sumnjam da netko gleda/radi s root userom obicne poslove.
Odgovori