charuga je napisao/la:windows vs linux
windows je pobjednik
osobno koristim i jedno i drugo i radi mi i jedno i drugo , ali windows je svakako pobjednik.
vidim na ovom forumu ima ljudi koji ne mogu smisliti windowse jer im oni "guse" slobodu a sa druge strane linux im pruze "neogranicenu" slobodu.
hmmmm
to mi je malo cudno ako uzmemo u obzir da nitko od tih ljudi nije sam izmislio neku distribuciju linuxa ili neki od programa za linux (isprike onima koji na tome rade ) ali bitno da im linux pruza ono sto oni trebaju a windowsi im namecu neke stvari.
volio bih primjer necega sto windowsi namecu a da se ne moze bez toga na windows operativnom sustavu?
ja osobno na to gledam kao na prodaju svoga proizvoda , nesto slicno autoindustriji
samo jedan primjer.
pod slobodama se misli i ovo:
http://www.eulahallofshame.com/microsoft.html - neke stavke u microsoft licencama (stavio je gore 4ndy)
a s druge strane. otvoreni softwer daje mogučnost uvida što taj softwer radi na tvom kompu. mozda ti ne znas iscitati iz koda. no ima netko ko zna i moze te upozoriti na eventualne opasnosti/nelogicnosti. (malo procitaj prijasnje postove).