Molim Vas dragi ljudi pomagajte Internet adapter problem :(

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Lutherus

Re: Molim Vas dragi ljudi pomagajte Internet adapter problem

Post Postao/la Lutherus »

naravno da možeš.uvjek na net.
probaj zdravo seljački.ako si instaliral preko wubia iz wina onda uninstaliraj ubuntu iz add/remowe programs , tutni ubuntu cd u drive,rebootaj,kad se live cd podigne odaberi try ubuntu tam sačekaj jedno 2 do 3 minute da ti ponudi additional driver i odaberi ih ili sam otiđi pod administration-> aditional drivers i odaberi drivere za wireless, pričekaj da instalira, klikni na install ubuntu i instaliraj ubuntu samo kod instalacije odaberi da ubuntu instalira kraj windowsa a ne da koristi cjeli disk.čak ti odma instaler i ponudi da instalira ubuntu kraj penđera kad je gotov,rebootaj i uđi u ubuntu i uživaj u slobodi.

ili, lupi šakom o stol i reci tko je muško u kući i na cjeli disk stavi linux sbatine :cigara :bleh
UBUNTU

Post Postao/la UBUNTU »

Može li neko jednostavno ješenje, kao za glupana, korak po korak, da ne promašim nešto?
:zbunj
Molim i dalje pomoć. jako bih htio imati aktivan internet u ubuntu, pa da mogu software skinut koji mi treba putem Centra.
a i sve ostalo što se može putem net-a, skidati, surfati, itd..
Zar je moralo tako biti teško?
Već sam primijetio masu amerikanaca da je imalo taj problem i još ga ima?
nije li u novoj verziji Ubuntua to moglo biti riješeno na neki način?
Što da radim?
UBUNTU

Post Postao/la UBUNTU »

odin je napisao/la:naravno da možeš.uvjek na net.
probaj zdravo seljački.ako si instaliral preko wubia iz wina onda uninstaliraj ubuntu iz add/remowe programs , tutni ubuntu cd u drive,rebootaj,kad se live cd podigne odaberi try ubuntu tam sačekaj jedno 2 do 3 minute da ti ponudi additional driver i odaberi ih ili sam otiđi pod administration-> aditional drivers i odaberi drivere za wireless, pričekaj da instalira, klikni na install ubuntu i instaliraj ubuntu samo kod instalacije odaberi da ubuntu instalira kraj windowsa a ne da koristi cjeli disk.čak ti odma instaler i ponudi da instalira ubuntu kraj penđera kad je gotov,rebootaj i uđi u ubuntu i uživaj u slobodi.

ili, lupi šakom o stol i reci tko je muško u kući i na cjeli disk stavi linux sbatine :cigara :bleh
I to je to?
:D
Sprobam pa javim
csx

Post Postao/la csx »

odin je napisao/la:naravno da možeš.uvjek na net.

ne kužim ja tebe... odakle će ubuntu povući drivere? sa cda? sa neta? malo sutra...

2 UBUNTU - nisam sve postove čitao ali ak je još uvijek glavni problem instalirati drivere za wireless onda ti je najjednostavnije da odeš do nekog frenda/poznanika i spojiš se na net preko žice kod njega, instaliraš te drivere preko additional hardware opcije i to je to..
Lutherus

csx je napisao/la:
ne kužim ja tebe... odakle će ubuntu povući drivere? sa cda? sa neta? malo sutra...

.
pa upravo to.s cd-a.jer ubuntu ima driver za 4312 bcm za kojeg ti na live cd-u omoguči aktivaciju i netrebaš biti uštekan žicom da bi ga postavil i da bi radil.nevjeruješ?idi provjeri.ja jesam i mogu reći da dela.jeben mu mater pa valjda znam kak sam starome stavil ubuntu na laptop sa istom wireless karticom i dela bez beda.
Lutherus

you see? it is on the fucking ubuntu cd.

slika

a također ista wireless kartica jei na mom compaqu slika

pa evo tutnul ubuntu u drive i bootal pa snimil ovo mobitelom
http://www.youtube.com/watch?v=lr8e-3sK93I nije neka kavaliteta slike ali se fino vidi da laptop nije spojen na mrežu
csx

Post Postao/la csx »

ok, ok smiri se xD

pa zašto onda ne može to napraviti i bez da boota live cd? čudna neka logika :/
Lutherus

jer nekim čudnim razlogom poznatim smo canonicalu driver možeš aktivirati preko aditional driver samo kad je bootan kao live cd i kad pokreneš instalaciju sa aktiviranim driverom on je instaliran.u suprotnome postaje pravi pain in the ass ako nemaš pristup internetu preko žice.

nekaže badava vaš prov lobožar za ubuntu da je canonicalova poin`n click avantura za koju je pitanje kad će je lucas arts kupiti :bleh

EDIT

idalje tvrdim da mark shutleworth treba promjeniti ime u mark shutawordless.
Zadnja izmjena: Lutherus, dana/u 08 sij 2011, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
UBUNTU

Post Postao/la UBUNTU »

A sranje.
Ovako, Ubuntu je napravip neku particiju veličine 90 gb i tamo se instalirao.
Prilikom instalacije ponudio je opciju da instaliram driver za wireless. To sam i pokušao, no nije uspjelo, tražio je sa cd-a, tražio sa interneta( na koj ise ne može spojiti) i onda se crashao i pokazao crveni uskličnik i ni makac.Prilikom restarta smrznuo se , pa opet restart.nakon 4 restarta ušao sam u UBUNTU i pogledao kog drivera, taj driver nije aktivan, te je javljao neke nedostatke i greške.

U globalu, kako da sam maknem UBUNTU???
Sad mi disk u Windozama pokazuje 90 gb manje ( naravno za Ubuntu koje je iskoristio) no kako da maknem UBUNTU??

Pliz pomagajte :(

:(

Kako da obrišem Ubuntu sad i vratim si tih 90 gb?
Lutherus

csx je napisao/la:ok, ok smiri se xD

pa zašto onda ne može to napraviti i bez da boota live cd? čudna neka logika :/

zapravo bi se trebalo dati.ipak je driver .deb pa bi dvoklik na njega ga trebal instalirti ili preko terminala sa dpkg.

@ ubuntu evo bcm driver sa ubuntu cd-a.http://www.megaupload.com/?d=TT5Z2UBU
skini ga i klikni na njega ili otvori terminal pa ga instaliraj sa
dpkg -i /path/to/the/file.deb

ako neće ni tad, hebi ga,ajmo s live cd-a.

i`m out to play pathfinder 8-)
Odgovori