floder i printer šeranje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kaiwan
- Spol: M
Re: floder i printer šeranje
sada mi pala i win mreza, ne mogu ni preko windowsa file ni folder sharing, a sve radilo...za pop...
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Čudno mi je sve to kod tebe. Ne bi trebalo biti problema sa cifs-om, koliko vidim kod sebe i po netu. Imaš možda dvije win kante da isprobaš radi li ti sve pod windows mrežom native
- kaiwan
da, imam 2 win kante, na jednoj od njih je i linux. Podesio sam najprije win2win i super je radilo i kako sam krenuo prckat po linuxu ne radi vise ni win2win...i ne mogu popravit , cak ni kada ponovi idem na setup small home networkGrof je napisao/la:Čudno mi je sve to kod tebe. Ne bi trebalo biti problema sa cifs-om, koliko vidim kod sebe i po netu. Imaš možda dvije win kante da isprobaš radi li ti sve pod windows mrežom native
hmm, ako ne radi win2win, to nema veze sa Linuxom. Morat ćeš prvo dobiti da radi win2win. Pogledaj imena workgrupa, probaj preinstalirati files and folder sharing (unklik/klik checkbox). Tebi su windowsi nešto zbrkčali
- kaiwan
nisu oni, kada je radilo dok nisam prckao po linuxu...preinstalirao sam sve sto se moglo...ne da mi da prisutpam racunalima u mrezi, ali ih vidi...Grof je napisao/la:hmm, ako ne radi win2win, to nema veze sa Linuxom. Morat ćeš prvo dobiti da radi win2win. Pogledaj imena workgrupa, probaj preinstalirati files and folder sharing (unklik/klik checkbox). Tebi su windowsi nešto zbrkčali
Da, ali to se desilo prilikom podešavanja win kanti da rade sa Linux stanicama. Ne može Linux (Samba) prčkati po windows stanicama, nego samo po onoj na kojoj štelaš Sambu.kaiwan je napisao/la:nisu oni, kada je radilo dok nisam prckao po linuxu...preinstalirao sam sve sto se moglo...ne da mi da prisutpam racunalima u mrezi, ali ih vidi...Grof je napisao/la:hmm, ako ne radi win2win, to nema veze sa Linuxom. Morat ćeš prvo dobiti da radi win2win. Pogledaj imena workgrupa, probaj preinstalirati files and folder sharing (unklik/klik checkbox). Tebi su windowsi nešto zbrkčali
Kada želiš pristupiti nekom win2win stroju, što ti napiše??
- kaiwan
da nemam prava i da kontaktiram admina...a nisam stavio nikakve zastite. Imam samo win firewal, iskljucio sam ZoneAlarm skroz...Grof je napisao/la:Da, ali to se desilo prilikom podešavanja win kanti da rade sa Linux stanicama. Ne može Linux (Samba) prčkati po windows stanicama, nego samo po onoj na kojoj štelaš Sambu.kaiwan je napisao/la:nisu oni, kada je radilo dok nisam prckao po linuxu...preinstalirao sam sve sto se moglo...ne da mi da prisutpam racunalima u mrezi, ali ih vidi...Grof je napisao/la:hmm, ako ne radi win2win, to nema veze sa Linuxom. Morat ćeš prvo dobiti da radi win2win. Pogledaj imena workgrupa, probaj preinstalirati files and folder sharing (unklik/klik checkbox). Tebi su windowsi nešto zbrkčali
Kada želiš pristupiti nekom win2win stroju, što ti napiše??
sada opet gledam...vise mi niti ne vidi drugi win stroj...ne znam dal sam ja tu lud ili win ha ha
Probaj pogasiti strojeve i ponovo ih bootati
- kaiwan
jesam, napravio sam i nove mreze sa novim nazivom...nista...mogu uc u stroj jedostavnoGrof je napisao/la:Probaj pogasiti strojeve i ponovo ih bootati
A sa obje možeš na internet normalno?kaiwan je napisao/la:jesam, napravio sam i nove mreze sa novim nazivom...nista...mogu uc u stroj jedostavnoGrof je napisao/la:Probaj pogasiti strojeve i ponovo ih bootati