testiranje grafe

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

tartaglia
Spol: M

Re: testiranje grafe

Post Postao/la tartaglia »

Jednu do druge ;)
Ja sam to zavrtio na defaultnoj rezoluciji, a ne maksimalnoj, zato velike brojke :p
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

tartaglia je napisao/la:Jednu do druge ;)
Ja sam to zavrtio na defaultnoj rezoluciji, a ne maksimalnoj, zato velike brojke :p
Evo prvi puta čujem da se može imati dvije grafe na kompu.. :mrgreen:

Jbg, ne pratim baš napredak hardvera..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Markec

Post Postao/la Markec »

Hugo je napisao/la:

Pa to več postoji neko vrijeme da skuplje varijante grafe možeš povezati i udružiti snagu, Dali je to isplativo ili potrebno jer na linuxu nema nekih podrzanih novih igara zbog koje bi se to isplatilo raditi.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Hugo je napisao/la:

prvi? pa kaj se nesječaš da nekad davno bile kod gamera popularne 2 voodoo duje u kanti?pa i matroxice za CAD/CAM crtaće
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

odin je napisao/la:
Hugo je napisao/la:

prvi? pa kaj se nesječaš da nekad davno bile kod gamera popularne 2 voodoo duje u kanti?pa i matroxice za CAD/CAM crtaće
Niti igram igrice često, niti koristim cad softver.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Samo da se razumijemo: glxgears NIJE test graficke kartice. Stovise, to nije cak ni potpuni test drivera.
Naime, glxgears iscrtava tri kotacica i mjeri koliko brzo (koliko FPS-ova) se ti kotacici mogu iscrtavati. Medjutim, crtanje tih kotacica je toliko trivijalna operacija da cak i najsugaviji driver na najsugavijoj grafickoj kartici to moze raditi u realnom vremenu (brze od 25 FPS-a). Ono kaj zapravo taj programcic mjeri je koliko brzo se moze raditi operacija promjene buffera, tj. koliko brzo mozes pripremu scene (opis) poslati na graficku karticu za samo renderiranje. Kod svih KMS drivera je to limitirano na refresh rate monitora (najcesce 60 FPS) tako da neovisno o tome koliko brz driver imate, necete imati veci FPS s open source driverima. UMS driveri koriste vlastite implementacije navedene operacije (ljepota KMS drivera je upravo u tome da svaki driver ne treba imati svoju implementaciju) te koriste direktniji pristup grafickoj (manji je overhead, obicno po cijeni onemogucenog DRI2-a i RDR-a) pa zato mogu tu operaciju brze izvoditi. Ista stvar je i kod vlasnickih drivera koji uvijek imaju svoju implementaciju, pa zato i daju najveci FPS na glxgears 'testu'. U tome definitivno vodi NVIDIA binary driver koji to ima gotovo savrseno rijeseno cak i dok se koristi RDR (no ako ugasite composition mozete dobiti jos vise FPS-a). Takodjer na tom testu mozete i 'varati', tako da prozor s kotacicima smanjite koliko se god dade smanjiti i nakucat cete FPS do preko 100000.

Evo jos nekih podkrijepa zasto glxgears nije benchmark:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Be ... nchmark.29
http://wiki.cchtml.com/index.php/Glxgea ... _Benchmark
http://qa-rockstar.livejournal.com/7869.html

Ako cemo vec testirati graficke, onda trebamo uzeti neki normalniji test, koji zaista nesto i iscrtava - npr. nexuiz, unigine testovi i slicno...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
CaM
Kontakt:

Post Postao/la CaM »

bravo, sjedni 5 rofl
jjj

Post Postao/la jjj »

odin je napisao/la: prvi? pa kaj se nesječaš da nekad davno bile kod gamera popularne 2 voodoo duje u kanti?pa i matroxice za CAD/CAM crtaće
Voodoo :) Štoviše, bilo je nužno imati dvije kartice - jednu za 2D, dok se Voodoo brinuo za 3D, i tako do pojave Voodoo Banshee. Moj voljeni V2 me uvijek podsjećao na railgun u Q2 - onaj kabel je naprosto isijavao moć :)
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Pa i on sam veli da nije za benchmark kad ga pokrenes.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Markec

Post Postao/la Markec »

Ispada da ovo nije dobar test za grafe, bar to je jedini test koji sam našao na googleu, ima li tko bolji prijedlog ?
Odgovori