Koju distribuciju koristite i zašto ste se odlučili na nju?

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]

Koju distribuciju koristite:

PCLinuxOS
5
4%
Ubuntu (K,X, Ed, Studio, Mint...)
55
48%
Fedora
9
8%
Mandriva
6
5%
openSUSE
11
10%
Debian
12
10%
Slackware
3
3%
Gentoo
2
2%
simplyMEPIS
1
1%
niti jednu od navedenih
11
10%

Ukupno glasova: 115

fukodlak

Re: Koju distribuciju koristite i zašto ste se odlučili na nju?

Post Postao/la fukodlak »

sidux, uvijek ima najnovije pakete, osim baš sada, kada su debianovi repozitoriji zamrznuti zbog izlaska lennya.

update, godinu dana kasnije: zaboravite sidux, pclinuxos je bio i ostao moj jedini linux
Zadnja izmjena: fukodlak, dana/u 11 vel 2010, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
slafko

Post Postao/la slafko »

Koristim LinuxMint XFCE.

Distra je bazirana da Ubuntu (Debianu) i sve navike oko terminala i podešavanja mi nisu zadavale problema jer sam prije koristio Ubuntu. Na Mint XFCE sam se odlučio zbog jednostavnosti i brzine XFCE-a, a dečki iz Minta su XFCE modificirali do te mjere da izgleda odlično (za razliku od standardnog XFCE-a), a performanse sistema su odlične.

Mint obožavam jer po defaultu su instalirani svi codeci, java, flash i slično pa nema potrebe za dodatnim instaliranjem kako bi imao funkcionalni sistem u potpunosti. Nekoliko odličnih samostalnih Mint aplikacija kojima se vrlo lako upravlja cijelim sustavom.

Preporuka svima koji žele jednostavan,brz i funkcionalan OS. A uz to i vrlo lijep i elegantan.
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

slafko je napisao/la:Koristim LinuxMint XFCE.

Distra je bazirana da Ubuntu (Debianu) i sve navike oko terminala i podešavanja mi nisu zadavale problema jer sam prije koristio Ubuntu. Na Mint XFCE sam se odlučio zbog jednostavnosti i brzine XFCE-a, a dečki iz Minta su XFCE modificirali do te mjere da izgleda odlično (za razliku od standardnog XFCE-a), a performanse sistema su odlične.

Mint obožavam jer po defaultu su instalirani svi codeci, java, flash i slično pa nema potrebe za dodatnim instaliranjem kako bi imao funkcionalni sistem u potpunosti. Nekoliko odličnih samostalnih Mint aplikacija kojima se vrlo lako upravlja cijelim sustavom.

Preporuka svima koji žele jednostavan,brz i funkcionalan OS. A uz to i vrlo lijep i elegantan.
Kad je već riječ o MintuXFCE, u ovom broju PC Chipa ga imate na njihovom DVD-u.
Ako nemate brzu vezu, a htjeli bi ga isprobati... ;)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Broj 162 - studeni?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

iv@n je napisao/la:Broj 162 - studeni?
Na žalost ne.
161 Listopad
Sad sam pogledao.
Mislio sam da je ovaj broj.
Možda ima još negdje za kupiti.
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Jel ko zna šta je na novom broju tj koja distra kad oni opće na svojoj stranici ne objaljuju
sadržaj medija baš glupo bug je po tom pitanju bolji. sroker
I am the one and only....
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

zlatkoA je napisao/la:Jel ko zna šta je na novom broju tj koja distra kad oni opće na svojoj stranici ne objaljuju
sadržaj medija baš glupo bug je po tom pitanju bolji. sroker
Danas kupio.
Nema na žalost distre.
A u Linux dijelu, baš i nema nešto značajno.
Par programa.
Ne znam jedino za Mono project koliko je to važno, jer nisam programer. 2.0 verzija implementacije .NET sučelja za izgradnju višeplatformskih programa.
devil

Post Postao/la devil »

pa jel nije o onom gos-u? tak nekaj, ubuntu kon, jos jedan. bzvz.

ot: koristim arch linux. zasto? jer je jako lightweight i jer nije pun bloata ko ubuntu koji sam krositio prije archa.
mislil sam da ubuntu ima dobar community. arch mi se cini ima cak kvalitetniji. ozbiljniji. je da ne shvacam zasto tolko ljudi koristi openbox na archu, ali ajde. arch + awesome ftw!
cobra

Post Postao/la cobra »

Ja zapoceo sa Mandrivom 2008.1 da bi se kasnije prebacio na Ubuntu gutsy sve dok nije dosao Ubuntu 8.04 i odusevio me bas kao i Linux Mint 5.Sada sam na novom Mintu 6 Felicia mada me isto tako vuce novi Ubuntu 8.10,ipak ostajem na Mintu jer je distra zakon,dolazi za svim kodecima,pluginovima i full je user friendly!
Koistinen
Kontakt:

Post Postao/la Koistinen »

od svih koje sam probao, a probao sam ih sasvim solidan broj, sidux je nekako s početka i bio i ostao top distro što se mene tiče....jednostavno - radi!!! izrazito jednostavna instalacija, vrlo malo posla oko post-instalacije, lightweight, brz, jaaaako dobar forum, najveća većina rješenja iz Debiana se mogu primjeniti ukoliko se ne nađe rješenje na sidux forumu, ima sjajnu smxi skriptu za nadogradnju, itd. itd.

1. sidux
2. Slackware --- vrlo stabilan, ima taj potpuno svoj štih i nakon što se navikneš teško se odvojiti....
3. KANOTIX ---- sidux prije siduxa koji ostavlja Sid i prelazi na stable....community je sad malo u down-u, a i Kano treba ljudi (većina je otišla u sidux crew)....u principu, kao sidux s malo starijim paketima
4. Dreamlinux ---- i dalje ne vjerujem da ovaj brazilski distro radi manje od 5 ljudi....valjda najispoliraniji XFCE....bazirano na Debian testing, čini mi se....jako dobar distro
5. Sabayon ---- Gentoo mi nikad nije legao, a Sabayon mi nekako dođe kao skroz pojednostavljeni Gentoo...doduše, default environment je KDE....dobar package manager, solidan distro
Odgovori