Tu si u pravu. Kada duže vrijeme koristiš isključivo Linux, čudan je osjećaj naći se u Windowsima. Dobro si opisao to sa zadnjom rečenicom, kao doma kad se vratiš u Linux. Definitivno je sve stvar navike, komfornije se čovijek osjeća na domaćem terenu.tuxi je napisao/la:shrike je napisao/la:O isti stvar kod mene... ta ljudska navika... navikneš na nešto pa teško na drugo. Sjećam se da sam pre par mjeseci iz neznatog razloga (stvarno ne znam što) stavio m$ na komp i ono kad malo gledam osjećao sam ne udobnost, sve bil čudno i nekak niš nije bilo na mjestu. Pa restart komp i opet na linuxu i onda topli osjecaj kao da sam doma
Linuks u srednjoj školi
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Linuks u srednjoj školi
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Pa kad tak osjecam. I kad odem kod nekog pa vidim da koriste win, pa onda moraju slušat svaki put moja predavanja o linuxu
i stvarno mi je čudno. I znate šta mi fali? Konzola! Tražim konzolu da pokrenem da pogledam neke stvari i nema ga 
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
meni na windowsu fali ctrl+alt+f1 kada se sve smrzne da mogu ubiti aplikaciju odgovornu ili restartat XDM. Jedino - na windosu nema toga 
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
A i to, kod mene to nije radilo na win, đabe kliknuo na end proces onda mi se sve zaledio pa sam se igrao ruski rulet ili ce proraditi ili hladni restart i naravno većinom restart. A kod lina to odma zatvori, nema zezanje.
A pitanje, zašto bi koristili win, kad u linu nema takvih problema?
-
csx
a da ti malo ne pretjerujes? ^^tuxi je napisao/la:A i to, kod mene to nije radilo na win, đabe kliknuo na end proces onda mi se sve zaledio pa sam se igrao ruski rulet ili ce proraditi ili hladni restart i naravno većinom restart. A kod lina to odma zatvori, nema zezanje.
Hehe... to se nemre, Gnu/Linux in Heart! :ugeek:
Mislim da ne pretjeruje, evo moje priče od jučer sa jednih windoza od susjeda...csx je napisao/la:a da ti malo ne pretjerujes? ^^tuxi je napisao/la:A i to, kod mene to nije radilo na win, đabe kliknuo na end proces onda mi se sve zaledio pa sam se igrao ruski rulet ili ce proraditi ili hladni restart i naravno većinom restart. A kod lina to odma zatvori, nema zezanje.
Zovu me hitno jer im nekaj ne radi u windowsima - sigurno je virus (uvijek je virus kriv za sve zbrške u windozama...
Odoh u Safe mod, tamo se zastarta, ali bez desktopa i bez Start trake, samo se otvara explorer. No dobro, sve u principu radi, ali GUI je zastrašujući...
Rekoh, idemo mi repair sa CD-a (SP1 je gore...). Napravim repair sa CD-a, a ono - isto! No, bar se boota. I tako, danas ću probat staviti gore SP3, ali bojim se da ništ od toga. I što ti preostaje? Full preinstall....
Ma dajte, windowsi sami sebi rade posao. Oni postoje isključivo da bi ih održavao....
Zašto im nisi stavio linux?
Polako, prvo sam ih upoznao da ima i Linux. Naime, nebi se ja puno ni dvoumio da mi nemaju na mašini onaj card-reader za e-zabu. Ne znam radi li taj uređaj sa Linuxom OK??tuxi je napisao/la:![]()
Zašto im nisi stavio linux?
Hm hm pa treba provjeriti.