4ndY je napisao/la:
Ako netko želi prije mene to realizirati - slobodno (ja se sad ipak moram malo posvetiti službenim obavezama ).
Nije mi vrag dao mira... malo sam pogledao podatke i postoji problem - ne daju sve postaje podatke na svaki termin jer izgleda da to ljudi kod tih postaja ručno očitavaju i javljaju centrali (u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima ih ima najmanje na popisu).
E sad, program/skripta može raditi tako da krene od najažurnije tablice i traži željenu postaju, ako ne nađe vraća se na prethodnu, stariju tablicu sve dok ne nađe traženu postaju i ispiše podatke s nje. To bi funkcioniralo, iako bi bilo malo više posla nego s originalnom skriptom, no pitam se koji je smisao gledanja "aktualnih" podataka s neke meteorološke postaje ako su podaci stari po 4-5 sati?
Ima li nekih drugih prijedloga koji su podaci zanimljivi za skriptu?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
#!/bin/sh
python2 ~/.scripts/dhmz.py Rijeka >~/.scripts/hdzm.txt
sed -i 's/==/\n/g' ~/.scripts/hdzm.txt
sed -i 's/=/\n/g' ~/.scripts/hdzm.txt
sed -i 's/*/\n/g' ~/.scripts/hdzm.txt
egrep -i '2011|podne|noc|suncano|oblacno|maglovito|magla|vjetar|temp' ~/.scripts/hdzm.txt>~/.scripts/hdzm1.txt
sed -i 's/ /\_/g' ~/.scripts/hdzm1.txt
x=`sed -n '3p' ~/.scripts/hdzm1.txt`
if test "$x" = "_vedro,_danju_suncano"
then sed -i '3s/_vedro,_danju_suncano/a/g' ~/.scripts/hdzm1.txt
if test "$x" = "_malo_oblacno,_danju_suncano"
then sed -i '3s/_malo_oblacno,_danju_suncano/b/g' ~/.scripts/hdzm1.txt
#itd...
#tako i za noć i vjetar
fi;
sed -i 's/_/\ /g' ~/.scripts/hdzm1.txt
ovako nekako bi se to dalo. jer trebaju slova da ih conky koristi sa weather fontom. i onda svaki ovaj naziv treba pretvorit u određeno slovo. ono, ja sam loš sa tim programiranjem u linux-u. ima ko bolju ideju. e, i to je samo za jedan dan, no to bi se kasnije lako rjesilo.
inače ova bi skripta vrjedila samo za ovu godinu.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
4ndY je napisao/la:E sad, program/skripta može raditi tako da krene od najažurnije tablice i traži željenu postaju, ako ne nađe vraća se na prethodnu, stariju tablicu sve dok ne nađe traženu postaju i ispiše podatke s nje.
Šteta što ne ažuriraju podatke mada bi i to bilo ok ako piše i vrijeme mjerenja.
je bi mogla napraviti se petlja za sh koja radi ovo
ako je red iznad 'noc', pretvori u veliko slovo. to bi bilo potrebo kad je vedra noć da neprikazuje sunce.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
cinober je napisao/la:je bi mogla napraviti se petlja za sh koja radi ovo
ako je red iznad 'noc', pretvori u veliko slovo. to bi bilo potrebo kad je vedra noć da neprikazuje sunce.
Bash skriptu napravis odmah iz ovoga sto sam napisao gore (gotovo samo c/p), a ovo za noć te uopće ne kužim?
u concyweather fontu mala slova su za dnevne, a velika sa noćne prikaze.
a-> sunce
A-> mjesec i zvjezde.
pa da nepisem sve ponovo samo da provjeri ako red iznad pocinje sa 'noc', da slovo ispod pretvori u vekio
petak
ujutro
a
popode
a
noc
a
u
petak
ujuteo
a
podne
a
noc
A
cinober je napisao/la:
u concyweather fontu mala slova su za dnevne, a velika sa noćne prikaze.
a-> sunce
A-> mjesec i zvjezde.
pa da nepisem sve ponovo samo da provjeri ako red iznad pocinje sa 'noc', da slovo ispod pretvori u vekio
petak
ujutro
a
popode
a
noc
a
u
petak
ujuteo
a
podne
a
noc
A
To je specifično vezano za concyweather pa ne bih cijelu skriptu mijenjao samo za to. No preporučam da forkaš skriptu i prilagodiš je u potpunosti za concyweather. Pomogao bih ti, ali mi nije baš jasno kako taj concyweather radi
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'