Izasao KDE 4.7

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Izasao KDE 4.7

Post Postao/la 4ndY »

drone je napisao/la:Moje iskustvo nakon dva dana korištenja 4.7.0 nije dobro.

Previše je bugovito. Plasma se često krši, čak i kod log off. Ne valja...
Navodno su neki od tih iritantnih bugova ispravljeni za 4.7.1. Ne znam bih li pričekao ili da vraćam na 4.6. Razmišljam i o privremenom napuštanju KDE-a.
One bugove sa zoletovog linka mogu potvrditi. Ne preporučujem nadogradnju bar što se Archa tiče. Poželjno bi bilo staviti kde u IgnorePkg :(
Premjesti stare konfiguracijske datoteke KDE-a (~/.kde/share/config ~/.kde/share/apps) i vjerujem da će ti se stvar ustabiliti ;) (tako je uvijek bilo do sad: ako s jedne strane drugima radi super, a s druge tebi nestabilno, onda je vrlo vjerojatno stvar u tvojoj konfiguraciji...).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
drone
Moderator

Re: Izasao KDE 4.7

Post Postao/la drone »

4ndY je napisao/la:
drone je napisao/la:Moje iskustvo nakon dva dana korištenja 4.7.0 nije dobro.

Previše je bugovito. Plasma se često krši, čak i kod log off. Ne valja...
Navodno su neki od tih iritantnih bugova ispravljeni za 4.7.1. Ne znam bih li pričekao ili da vraćam na 4.6. Razmišljam i o privremenom napuštanju KDE-a.
One bugove sa zoletovog linka mogu potvrditi. Ne preporučujem nadogradnju bar što se Archa tiče. Poželjno bi bilo staviti kde u IgnorePkg :(
Premjesti stare konfiguracijske datoteke KDE-a (~/.kde/share/config ~/.kde/share/apps) i vjerujem da će ti se stvar ustabiliti ;) (tako je uvijek bilo do sad: ako s jedne strane drugima radi super, a s druge tebi nestabilno, onda je vrlo vjerojatno stvar u tvojoj konfiguraciji...).
Nažalost, nisam jedini, mnogi imaju probleme. Bez brige, KDE koristim dovoljno dugo da znam za ovo što navodiš. Probao sam i s novim, čistim test korisnikom, problemi su isti. Ne bih samo tako napisao negativna iskustva.

Neke distribucije su patchirale pojedine dijelove koda, pa je dio problema nestao. Ja koristim vanilla KDE.

BTW potreba da se svaki put briše stara konfiguracija i iznova sve podešava je prilična gnjavaža.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori