ajde ajde, pa nije tako strašno. bit će boljeretsum je napisao/la:LOL gmajstor je sada opisao moj iphone 3g
Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Stigla finalna verzija Ubuntua 11.10
Unity je namjenjen, uostalom kao i Ubuntu upravo ovim korsinicima čije je osnovne zadaće gmajstor i opisao.
Interesantno je i to, što Unity paše i meni, koji eto računalo koristi u svome radu za potrebe portala i svega drugoga. Dakle i obrada fotki i slika i vide i održavanja portala i slušanje muzike i prženje DVD-ova i pisanje pravila igara i... i zapravo svemu što se na računalu zapravo i radi
Ja zapravo ne razumijem kakve vi kerefeke s računalom uopće radite, a da je to u 90% korisno i stvarno potrebno..i da vam Unity ne štima. Puno je tu ljudske navike i taštine koju sami sebi zapravo teško priznajemo.
Recite radije da se ne želite maknuti od starih navika i šlus. Čemu komplicirati.
Interesantno je i to, što Unity paše i meni, koji eto računalo koristi u svome radu za potrebe portala i svega drugoga. Dakle i obrada fotki i slika i vide i održavanja portala i slušanje muzike i prženje DVD-ova i pisanje pravila igara i... i zapravo svemu što se na računalu zapravo i radi
Ja zapravo ne razumijem kakve vi kerefeke s računalom uopće radite, a da je to u 90% korisno i stvarno potrebno..i da vam Unity ne štima. Puno je tu ljudske navike i taštine koju sami sebi zapravo teško priznajemo.
Recite radije da se ne želite maknuti od starih navika i šlus. Čemu komplicirati.
Kad vec postoji tako velik izbor distribucija, DE-a i WM-a, onda onaj kojeg koristim mora bit savrsen 
Evo, instalirao sam kubuntu prije mjesec dana i prije par dana me popup pita zelim li napraviti upgrade na 11.10. Ja kazem da necu.
I danas me pita opet, a reko sam mu da necu
!! Cak imam iskljucene obavijesti o novim updejtovima, ali ovo cudo skace i dalje ...
Evo, instalirao sam kubuntu prije mjesec dana i prije par dana me popup pita zelim li napraviti upgrade na 11.10. Ja kazem da necu.
I danas me pita opet, a reko sam mu da necu
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
- DoDo
- Spol: M
90% ljudi koristi Windowse i ne mare za Ubuntu. A ak im i spomenes Ubuntu, pokazes im ga, oni ga isprobaju, oduseve se i postave za defaultni OS, nakon 2 dana te zovu i pitaju zakaj ne mogu pokrenuti exe koji su dobili od susjeda i kad im velis da exe ne mozes pokretati pod Ubuntuom odmah te natjeraju da im vratis Windowse.Suko je napisao/la:Internet, filmovi, muzika, fotografije i dokumenti.
90% ljudi koristi racunalo samo za to.
Njima Unity savrseno odgovara.
I nemojte mi na ovo replicirati sa spikama da se ljudi trebaju privikavati na novo sucelje i da trebaju nesto uciti prilikom rada s racunalom - ljudi koji su voljni uciti o operacijskim sustavima dovoljno da svjesno zauvijek napuste windowse i odu na linux se nikad ne bi spustili tako nisko da koriste ovo smece od Unityja - jednostavno takvo sucelje vrijedja inteligenciju takvih ljudi.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- retsam
@DoDo istina unity je nusprodukt canonicala i markeca koji si hoće produljiti džep pa je izdao ovu blasfemiju namjenjenu za inferiorne korisnike (ne vrijeđam nikoga samo osnovnu namjenu unity-a) i kao takav ne bi trebao postojati.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
kojih likova ima na ovom forumu, svako toliko me netko iznenadi sa stavom 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
Sto ljudi sto ćudi.
Nemojte smatrati da su neki ljudi manje inteligentni ako koriste Unity.
Nekim ljudima paše.
Zato imamo takav izbor na Linuxu. Možete koristiti što god hoćete.
Ali nemojte vrijeđati druge ako ne dijele vaše mišljenje.
Nemojte smatrati da su neki ljudi manje inteligentni ako koriste Unity.
Nekim ljudima paše.
Zato imamo takav izbor na Linuxu. Možete koristiti što god hoćete.
Ali nemojte vrijeđati druge ako ne dijele vaše mišljenje.
Dali tko zna kako na sustavu u kojemu je onemogućen root, u ovom slučaju Ubuntu, podesiti da se kod instalacije paketa unosi root lozinka, a ne korisnikova?
Omogućio sam root lozinku, ali me zanima dali je moguće sad podesiti da me traži root lozinku kod pokretanja synaptica i sl.
Omogućio sam root lozinku, ali me zanima dali je moguće sad podesiti da me traži root lozinku kod pokretanja synaptica i sl.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- retsam
gksu-properties u terminal i odabereš su umjesto sudo
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Namjestio sam na su, ali kod pokretanja Synaptica ne želi prihvatiti root lozinku. Pokušao sam se i odjaviti, ali isto..retsum je napisao/la:gksu-properties u terminal i odabereš su umjesto sudo
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.