Grof je napisao/la::
Kako to proizvođači podlegnu? Kaj MS ne treba te iste proizvođače kako bi imao kome prodavati svoje proizvode?
Odnos Proizvođač - Microsoft je dvosmjeran. Ako misliš zbog UEFI-ja, dio hardwera će se vjerojatno tako zaštititi, ali to ograničava i proizvođačeve slobode pri prodaji, tako da se to neće desiti u nekoj prevelikom postotku, ako se uopće i desi. Zaključavanje ARM-a je zbog MS-ovog osiguranja tržišta u tablet svijetu.
mislim da je cijela ova prica daleko prenapuhana.
ideja je dignuti security na razinu da potencijalni napadac ima visa problema prilikom osvajanja necijeg racunala (nasuprot opce rasirenom misljenjju, dalleko najvise napada dolazi iz unutrasnjosti mreze, ne izvana) i ne mislim da ce se proizvodjaci tu ogranicavati na bilo sto sto (barem ono sto je iole standardizirano)-
upitno je koliko cijel prica ima smisla, hacker, pa i onaj white hat linux hacker, ce vec naci nacin da se predstavi kao windowsi.
jel, nije bas ni ideal slobode..
upravo to cini cijelu ideju blesavom iz perspektive MS zelje za osvajanjem svijeta.
a u MS-u nisu blesavi.
ok, nece svatko moci to procitati, ali debeli dio ljudi ionak nema pojma kako citati bios kod, tak da ce se vejrojatno nauciti nositi sa tom cinjenicom..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..