vision je napisao/la:Ne, recenzija mi nema smisla ako ću pola programa zamijeniti...
Au, za ovo sam i ja kriv. Čak i više od pola. Firefox mi je zamijenio Midori, Thunderbird mi je zgazio Geary, Terminator koristim ispred Pantheon Terminala (lake mi je "prepoloviti" ekran nego ganjati procese po tabovima), na VLC sam se jednostavno navikao pa ga koristim ispred Audience-a (mada mi je i on odličan)... Jedine default-ne aplikacije koje koristim su Pantheon Files i Noise kada puštam muziku sa HDD-a (što je rijetkost, većinu vremena koristim Spotify).
A zašto to radim, pa većinom zato što mi se sviđa ovaj minimalizam, čitav sistem se sastoji od Wingpanel-a, Plank-a i Slingshot Launcher-a koji vrlo dobro odrađuju svoje poslove. Sa njima sam u potpunosti zadovoljan. Na mom laptopu koristi manje resursa nego bilo druga Linux distribucija koju sam probao, te je jedina sa kojom nemam nikakvih problema sa pregrejavanjem (ne znam ni sam razlog zašto).
Doduše nijednu drugu nisam ni isprobao već dobrih godinu i po (osim kratkog izleta u Ubuntu + Awesome tiling manager kombinaciju koji nije trajao ni 15ak dana). Evo već nekih 15ak dana se nagovaram da isprobam novu Fedoru, kontam bio bi red pošto sam počeo da volontiram kao predstavnik Red Hat-a i nude mi čak i plaćen put do njihovog sjedišta u SAD-u krajem godine.