Ubuntu Phone
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu Phone
Malo kasnim ali eto... I ja ga koristim kao glavni telefon, tj. nemam android uopce sad. Sluzi mi za sve i pomalo napreduje i dobiva funkcionalnosti druge velike brace.. Je da nebi bilo lose da portaju barem one malo popularnije aplikacije ali ok, bit ce i to s vremenom. Neznam kako bi se snasli obicni useri koji nebi prihvatili neke kompromise i iskreno nebi ga preporucio obicnom useru jer bi vrlo vjerojatno uz to sve islo ono konstantno cendranje kak nema ovo i ono, kak ne radi ovo i ono i tak..
Ugl, ja sam zadovoljan, kad sad pogledam koliki je android (original) bloat postao smuci mi se i nebi vise natrag... 
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Android što ide dalje to je sve gori a tobože napreduje, bloatware da ni ne spominjem, Google Apps su postali monstruozno veliki, još kada ti manufacturer ubaci svoj bloatware pola resursa mobitela ti potroši bloatware koji ti uopće ne trebaYeti je napisao/la:Malo kasnim ali eto... I ja ga koristim kao glavni telefon, tj. nemam android uopce sad. Sluzi mi za sve i pomalo napreduje i dobiva funkcionalnosti druge velike brace.. Je da nebi bilo lose da portaju barem one malo popularnije aplikacije ali ok, bit ce i to s vremenom. Neznam kako bi se snasli obicni useri koji nebi prihvatili neke kompromise i iskreno nebi ga preporucio obicnom useru jer bi vrlo vjerojatno uz to sve islo ono konstantno cendranje kak nema ovo i ono, kak ne radi ovo i ono i tak..Ugl, ja sam zadovoljan, kad sad pogledam koliki je android (original) bloat postao smuci mi se i nebi vise natrag...
On topic-mislim da sa OTA-5 dolazi full shell rotation, podrška za WPA Enterprise, moguće i ove nove ikone, valjda će uskoro postati i changelog. Mjesečni updateovi su po meni velika prednost u odnosu na Android gdje čekaš mjesecima novi firmware, ako ga uopće i dobiješ. Ovako bug fixevi i novi features stižu redovno. Čekam Indijce da krenu razvijati sada kada MX4 postane dostupan tamo
Da parafraziram Delboya this time next year Ubuntu Touch će biti spreman za obične korisnike
-
Max Bunker
Pa di si se Delboya sjetio.....hehhee... imao je on solidan repertoar fraza.. 
Ima li igdje nekakvih najava suradnje i distribucije kroz teleoperatere ?
Gledalo se Mućke još kao klinac, odraslo sa njima i ostalim britanskim serijama. Who dares wins, nadam se primjenjivo i na Ubuntu TouchMax Bunker je napisao/la:Pa di si se Delboya sjetio.....hehhee... imao je on solidan repertoar fraza..
China Mobile i još dva nepoznata telekoma su navodno u igri. China Mobile je i najveći telekom na svijetu pa je to odlična stvar.
-
Max Bunker
Imao je delboy i onu neku u stilu " samo odvažni pobjeđuju " ..ili tak nekak...JH-IM je napisao/la: Gledalo se Mućke još kao klinac, odraslo sa njima i ostalim britanskim serijama. Who dares wins, nadam se primjenjivo i na Ubuntu Touch
China Mobile i još dva nepoznata telekoma su navodno u igri. China Mobile je i najveći telekom na svijetu pa je to odlična stvar.
I ja sam mišljenja da teleoparateri mogu lansirati proizvode u neslućene visine ,pa bih stvarno volio vidjeti ubuntu phone u njihovim ponudama..s time da naravno mislim i na lokalno cro tržište...
Ipak teleoprateri imaju razrađene marketinške kanale ( od tv pa do letaka i osobne prezentacije po trgovačkim centrima i placevima... ) , a kroz neke tarife mogu taj ubuntu phone i pokloniti ili onak simbolično za 1 kn , a takvim ponudama teleoperatera se jako teško može parirati kroz neke manje trgovačke lance ili bilo koji drugi vid prodaje...
U HT-u kažu da im još niko nije ponudio distribuciju tog uređaja ( frendica mi je tam ), ali oni tako i tako nemogu u suradnju bez njemačkih gazda....
Ni neće im nuditi dok se OS ne bude smatrao "završenim". Inače Deutsche Telekom je na Carrier Advisory Groupu od Canonicala.Max Bunker je napisao/la:
Imao je delboy i onu neku u stilu " samo odvažni pobjeđuju " ..ili tak nekak...![]()
I ja sam mišljenja da teleoparateri mogu lansirati proizvode u neslućene visine ,pa bih stvarno volio vidjeti ubuntu phone u njihovim ponudama..s time da naravno mislim i na lokalno cro tržište...
Ipak teleoprateri imaju razrađene marketinške kanale ( od tv pa do letaka i osobne prezentacije po trgovačkim centrima i placevima... ) , a kroz neke tarife mogu taj ubuntu phone i pokloniti ili onak simbolično za 1 kn , a takvim ponudama teleoperatera se jako teško može parirati kroz neke manje trgovačke lance ili bilo koji drugi vid prodaje...
U HT-u kažu da im još niko nije ponudio distribuciju tog uređaja ( frendica mi je tam ), ali oni tako i tako nemogu u suradnju bez njemačkih gazda....
Kina i Indija mi se čine kao najbolja inicijalna tržišta, to je gotovo 2.5 milijardi ljudi.
Vidjeti ćemo.
Ako kupuješ na pretplatu da, ali mobiteli ovako bez pretplate su jeftiniji kod drugih, naši telekomi su tu skuplji od computer shopova i online trgovina.Max Bunker je napisao/la:Ipak teleoprateri imaju razrađene marketinške kanale ( od tv pa do letaka i osobne prezentacije po trgovačkim centrima i placevima... ) , a kroz neke tarife mogu taj ubuntu phone i pokloniti ili onak simbolično za 1 kn , a takvim ponudama teleoperatera se jako teško može parirati kroz neke manje trgovačke lance ili bilo koji drugi vid prodaje...
...ma i ako kupuješ mob na pretplatu, platiš im dva ili tri puta više nego da si kupio odmah uređaj. Imaju oni svoju računicu i ništa oni nikome i nikada nisu poklonili, to je sigurno!JH-IM je napisao/la: Ako kupuješ na pretplatu da, ali mobiteli ovako bez pretplate su jeftiniji kod drugih, naši telekomi su tu skuplji od computer shopova i online trgovina.
Čuo sam da su ljudi jako zadovoljni sa ovim web shopom pa eto, bacite oko (zašto bi ovdje plaćali skuplje ako se može proći povoljnije).
P.S. Ispričavam se na offtopicu!
-
Max Bunker
Pa imaju operateri i povoljnih prilika bez da je obveza pretplate u igri.
Mogao bi ubuntu phone i na bonove , jedino neznam koliko mb mjesečno napravi se sa nadogradnjama i azuriranjima. Jh-im , imaš kakvu apk da vidis kolko sam phone povuce mb tj za potrebe op sistema ?
Usput, ja najčešće uzimam za sebe i obitelj mobove preko operatera i to u ponudama za bonaše. Ponekad imaju fon koji je u bonaškoj ponudi dosta povoljniji od bilo kojeg domaceg ili stranog trgovca ili web shopa. Dobro mi je i kaj tako u slučaju neispravnosti moba, istog odnesem u najblizi ht centar ( jer kupujem najcesce od ht ) , oni ga preuzmu i salju na servis i zovu kad da dodem po njega i jos pritom mi daju zamjenski mob za vrijeme dok je moj na servisu. Simpa ima i onaj super tjedan i fb akcije pa isto neki modeli znaju biti jako jeftini a bez ugovora... Svi tako nabavljeni uredaji su sim lockani ali meni to nesmeta jer smo obiteljski na bonbonu...
Oprostite na oftop ali htio sam pokazati da nemora ubuntu phone biti skup ak nema ugovora vec da bi isti mogao biti i krajnje jeftin cak i bez ugovora u nekakvoj bonaškoj ponudi....
.....
Mogao bi ubuntu phone i na bonove , jedino neznam koliko mb mjesečno napravi se sa nadogradnjama i azuriranjima. Jh-im , imaš kakvu apk da vidis kolko sam phone povuce mb tj za potrebe op sistema ?
Usput, ja najčešće uzimam za sebe i obitelj mobove preko operatera i to u ponudama za bonaše. Ponekad imaju fon koji je u bonaškoj ponudi dosta povoljniji od bilo kojeg domaceg ili stranog trgovca ili web shopa. Dobro mi je i kaj tako u slučaju neispravnosti moba, istog odnesem u najblizi ht centar ( jer kupujem najcesce od ht ) , oni ga preuzmu i salju na servis i zovu kad da dodem po njega i jos pritom mi daju zamjenski mob za vrijeme dok je moj na servisu. Simpa ima i onaj super tjedan i fb akcije pa isto neki modeli znaju biti jako jeftini a bez ugovora... Svi tako nabavljeni uredaji su sim lockani ali meni to nesmeta jer smo obiteljski na bonbonu...
Oprostite na oftop ali htio sam pokazati da nemora ubuntu phone biti skup ak nema ugovora vec da bi isti mogao biti i krajnje jeftin cak i bez ugovora u nekakvoj bonaškoj ponudi....
.....
Updateovi variraju ovisno o tome koliko se toga updatea u OSu i je li redovno updatean, ali do sada je to iznosilo oko 130-300 MB kod mene, zadnji je bio i više od 400 MB za one koji su svježe kupili mobitel. Prvi update nakon kupovine je najveći, ali preporučuje se ionako wifi za updateanje što je i default za automatski download updatea.Max Bunker je napisao/la:Pa imaju operateri i povoljnih prilika bez da je obveza pretplate u igri.
.....
Updateovi aplikacija su znatno manji, one se updateaju odvojeno od OSa.
Ne bi bili Ubuntu mobiteli skupi, osim premium modela kao oni previdjeni za convergence, ovisi i tko bi ih proizvodio, BQovi mobiteli su dobre kvalitete i povoljne cijene, za bulk kupovinu kako bi telekomi kupovali bili bi još jeftiniji. Slično vrijedi i za odnos cijene i kvalitete Meizuovih mobitela. Sigurno je da bi postojalo par modela u ponudi, entry level, neki midrange i high end konvergentni model tako da postoji opcija za sve kupce. Cijenu ne vidim kao problem, reklama i prodajna strategija su bitniji, ali to je posao Canonicala i tih telekoma da osmisle.