Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Manjaro linux
Ma ja ovaj posljednji error niti ne doživljavam kao grešku. Trebalo mi je oko dvije minute da proguglam i popravim.
Skršio jučer CrunchBang
Izbrisao sam openbox kao default session, nisam mogao vratiiti i onda sam imao neki ružni polovični Xfce
Bio Manjaro Live Usb pri ruci, i dobro
Prebrisao sam samo / (root) particiju, home je ostala stara.
Kako da maknem sve ove ikone od mojeg homea koje mi se prikazuju ?

Kad ih pobrišem s desktopa, automatski mi se brišu s diska (home-a)
Imao sam još problema, Firefox je javljao da je sesija otvorena, ali ne reagira(naravno nije bila otvorena), to sam riješio(pobrisao sam stari .firefox folder), instalirao sam Chromium, ali javlja da mu fali neki library, pa se ni on ne želi otvoriti.
Izbrisao sam openbox kao default session, nisam mogao vratiiti i onda sam imao neki ružni polovični Xfce
Bio Manjaro Live Usb pri ruci, i dobro
Prebrisao sam samo / (root) particiju, home je ostala stara.

Kad ih pobrišem s desktopa, automatski mi se brišu s diska (home-a)
Imao sam još problema, Firefox je javljao da je sesija otvorena, ali ne reagira(naravno nije bila otvorena), to sam riješio(pobrisao sam stari .firefox folder), instalirao sam Chromium, ali javlja da mu fali neki library, pa se ni on ne želi otvoriti.
- jurastublic
Ne znam koji desktop icon manager koristiš, ali vidi se da taj očitava ikone iz Home foldera umjesto iz Home/Desktop foldera. To se isto tako može dogoditi, recimo, ako si imao Desktop folder s HR nazivom ( Radna površina). Proguglaj gdje je konfig za tvoj icon manager i promijeni path.
- Suko
- Site Admin
A da drugi puta kad nešto instaliraš na staru instalaciju pobrišeš dot fileove i dot datoteke u homeu? Pogotovo ako se radi o sasvim drugoj distri.
Ko će sad naći što je pošlo krivo kad imaš mišanciju između ChrunchBanga i Manjara u svom home folderu?
Moj savjet bi ti bio da obrišeš te skrivene datoteke i fileove, a ostaviš ostalo u home folderu i reinstaliraš Manjaro. Onda bi sve trebalo štimati.
Ko će sad naći što je pošlo krivo kad imaš mišanciju između ChrunchBanga i Manjara u svom home folderu?
Moj savjet bi ti bio da obrišeš te skrivene datoteke i fileove, a ostaviš ostalo u home folderu i reinstaliraš Manjaro. Onda bi sve trebalo štimati.
Hvala na pomoći, reinstalirao sam sustav i formatirao home.
Sad se skidaju updateovi
Nema ikona
Sad se skidaju updateovi
Nema ikona
- Suko
- Site Admin
Bravo bravo!
Želim ti sreću s novim sustavom!
EDIT:Iako nisi trebao formatirati cijeli home. Dovoljno ti je bilo pobrisati skrivene fajlove i mape. (One što počinju točkicom). U njima ti se spremaju tvoje postavke za sustav i programe na njemu.
Želim ti sreću s novim sustavom!
EDIT:Iako nisi trebao formatirati cijeli home. Dovoljno ti je bilo pobrisati skrivene fajlove i mape. (One što počinju točkicom). U njima ti se spremaju tvoje postavke za sustav i programe na njemu.
Išao sam na sigurno i formatirao, jer je .mozilla sadržavala neke file-ove koji se nisu dali obrisati
- jurastublic
Obrišeš ih kao root. Jedna od svrha posebne Home particije jest da uvijek imaš siguran pristup starim podacima i kad promijeniš distru.coolaid je napisao/la:Išao sam na sigurno i formatirao, jer je .mozilla sadržavala neke file-ove koji se nisu dali obrisati
Jedan problemcic sa Manjarom koji mi do sada nije predstavljao problem al evo pocinje mi ici na zivce. Naime svaki put kad upalim laptop pozadinsko osvjetljenje monitora je na maksimumu. Jel postoji neki alat (dakle ne skripta) koji moze efikasno rijesiti ovaj problem?
- jurastublic
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... ht#p169055
Izgleda složeno ali je u stvari jednostavno, 2 komande prekopiraš, editiraš file, minuta posla. A i skripta je također alat .
Stari dobri ACPI NEstandard je dežurni krivac za problem s osvjetljenjem.
Izgleda složeno ali je u stvari jednostavno, 2 komande prekopiraš, editiraš file, minuta posla. A i skripta je također alat .
Stari dobri ACPI NEstandard je dežurni krivac za problem s osvjetljenjem.