čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Abzeenth »

Ne kužim, niste čuli za izraz "čestotni rječnik"? :zabrinut To je na engleskom "frequency dictionary", u njemu riječi ne budu poredane abecedno već po učestalosti korištenja u nekom jeziku/korpusu/gdje je već mjereno... Mislim da takvi alati mogu biti korisni i kad se radi neki NLP u Pythonu.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

nisam nikada čuo ni za takav rječnik, ni za taj termin na ijednom jeziku :O Zapravo dosta dobra fora.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

Kao da sam s drugog planeta :D Eto, tko bi rekao da i "nas na filozofskom" :podrugljivi roktaj STEM-ovca: uče nečemu korisnom :zamisljen
trzalica
Spol: M

Post Postao/la trzalica »

shrike je napisao/la:nisam nikada čuo ni za takav riječnik, ni za taj termin na ijednom jeziku :O Zapravo dosta dobra fora.
...evo da se malo zaigram odvjetnika :hihi Evo jedne takve knjige, odnosno rječnika o kakvom Abz priča/piše :)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa to je baš ono, takav rječnik bi bio super za učenje jezika. Prvih 1000 rječi i bam :O:O:O jebemu, kaj sam ja sve propustio u životu....
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

shrike je napisao/la:Pa to je baš ono, takav rječnik bi bio super za učenje jezika.
Pa za to se najviše i koriste :D Imam primjerke za portugalski i španjolski, posudim ti ako hoćeš :thmbs-up
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Nešto je danas mirno i tiho na forumu szbunjen .. biti će da se "kampira" na M$ web stranicama i čeka link za download Win10 :lulz
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

bertone je napisao/la:Nešto je danas mirno i tiho na forumu szbunjen .. biti će da se "kampira" na M$ web stranicama i čeka link za download Win10 :lulz
Meni služe za igre i ništa drugo tako da mi izlazak novih Windowsa ne znači apsolutno ništa :hihi Možda za godinu dana kada ih malo ispoliraju i naprave poštene grafičke drivere, a i to samo ako su im performanse za igre jednake ili veće od Windowsa 8.1 :hihi
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

bertone je napisao/la:Nešto je danas mirno i tiho na forumu szbunjen .. biti će da se "kampira" na M$ web stranicama i čeka link za download Win10 :lulz
Hehehhehehheh .... dobar..dobar....

Iako, nema potrebe kampirati, jer se može tako podesiti da sve odradi u pozadini i samo te zatraži potvrdu kad bude spremno za upgrade ili clean install... ( da se nebi opet neko zaletil to je samo jedna od mogućnosti jer se može podesiti i da sve klikaš manuelno korak po korak,,)

slika

Inače, ogromna većina linux korisnika , uz linux koristi i neki drugi operativni sistem, ali nam nisu zbog toga manji prijatelji ili kolege , tako da sam za duh tolerancije i suradnje ....... :-D

Držimo fige našim prijateljima ( i meni ) da upgrade na win10 prođe bez grešaka , kao i što oni drže nama ( i meni ) kada nadograđujem linuxe na svojim i klijentskim kompovima.....

........
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Evo ti: https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10 da ne čekaš da dođeš na red (u pozadini) :-D :bleh
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"