Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- jurastublic
- Spol: M
Re: Manjaro linux
Možda ti manjaro ne bude pokretao rc.local otkad su prešli na systemd pa staviš te komande u neku drugu autostart skriptu.
je to mrzim i ja i nema rjesenja prakticki, niti xfce niti kde pa ni gnome ne pamte osvjetljenje kada ugasis komp... jedino ima za gnome extenzija za osvjetljenje koja zapamti (cudo)rem je napisao/la:Jedan problemcic sa Manjarom koji mi do sada nije predstavljao problem al evo pocinje mi ici na zivce. Naime svaki put kad upalim laptop pozadinsko osvjetljenje monitora je na maksimumu. Jel postoji neki alat (dakle ne skripta) koji moze efikasno rijesiti ovaj problem?
ja rjesim tako da mi pokrene skripticu pri pokretanju kompa koja stavi osvjetljenje na 50% da me ne osljepi kada palim komp... u nju samo upises
Kod: Označi sve
#!/bin/sh
xbacklight -dec 50 &Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hvala, na odgovoru.
Tako jednostavna stvar a nije "ugradjena" u sistem.
darem je napisao/la:Hvala, na odgovoru.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
Meni ovo nikad nije predstavljalo problem. Ne znam kakve vi to ekrane imate kad si morate smanjivati svjetlo na njima? Ovom mom na laptopu bi dobro došla još koja žarulja viška. 
sve ovisi pri kojem svjetlu koristis laptop... meni nije skoro nikada preko 40% osvjetljenja a bez onog f.lux-a ga vise ni ne mogu gledati u mraku ni pri minimalnom osvjetljenjuSuko je napisao/la:Meni ovo nikad nije predstavljalo problem. Ne znam kakve vi to ekrane imate kad si morate smanjivati svjetlo na njima? Ovom mom na laptopu bi dobro došla još koja žarulja viška.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Na maksimumu samo sto ne oslijepimSuko je napisao/la:Meni ovo nikad nije predstavljalo problem. Ne znam kakve vi to ekrane imate kad si morate smanjivati svjetlo na njima? Ovom mom na laptopu bi dobro došla još koja žarulja viška.
- Suko
- Site Admin
Zato si lijepo instalirajte redshift i milina za rad na računalu!
Ako ne radi automatski, unesite si koordinate ručno (vidi man redshift) i stavite to u startup. Deset puta bolje od smanjivanja osvjetljenja.
Ako ne radi automatski, unesite si koordinate ručno (vidi man redshift) i stavite to u startup. Deset puta bolje od smanjivanja osvjetljenja.
ja koristim f.lux to je ista stvar ali naravno u kombinaciji sa smanjenim osvjetljenjemSuko je napisao/la:Zato si lijepo instalirajte redshift i milina za rad na računalu!![]()
- jurastublic
U stvari je ugrađena u sistem i zove se acpid samo je problem što je ACPI tako nesređen standard da svaki proizvođač ima svoje tumačenje i svoje tabele u BIOSu pa je tako linuksašima nemoguće predvidjeti sve opcije. Čak ni xbacklight ne radi u svakoj prilici.rem je napisao/la:Hvala, na odgovoru.