Manjaro fan club

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

jurastublic
Spol: M

Re: Manjaro linux

Post Postao/la jurastublic »

Možda ti manjaro ne bude pokretao rc.local otkad su prešli na systemd pa staviš te komande u neku drugu autostart skriptu.
zole052

Post Postao/la zole052 »

rem je napisao/la:Jedan problemcic sa Manjarom koji mi do sada nije predstavljao problem al evo pocinje mi ici na zivce. Naime svaki put kad upalim laptop pozadinsko osvjetljenje monitora je na maksimumu. Jel postoji neki alat (dakle ne skripta) koji moze efikasno rijesiti ovaj problem?
je to mrzim i ja i nema rjesenja prakticki, niti xfce niti kde pa ni gnome ne pamte osvjetljenje kada ugasis komp... jedino ima za gnome extenzija za osvjetljenje koja zapamti (cudo)

ja rjesim tako da mi pokrene skripticu pri pokretanju kompa koja stavi osvjetljenje na 50% da me ne osljepi kada palim komp... u nju samo upises

Kod: Označi sve

#!/bin/sh
xbacklight -dec 50 &
samo trebas imati instaliran xbacklight ali ima ga u repozitorijima tako da je jednostavno
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
rem

Post Postao/la rem »

Hvala, na odgovoru.
Tako jednostavna stvar a nije "ugradjena" u sistem.
zole052

Post Postao/la zole052 »

rem je napisao/la:Hvala, na odgovoru.
da pface :udri
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Meni ovo nikad nije predstavljalo problem. Ne znam kakve vi to ekrane imate kad si morate smanjivati svjetlo na njima? Ovom mom na laptopu bi dobro došla još koja žarulja viška. ;)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la:Meni ovo nikad nije predstavljalo problem. Ne znam kakve vi to ekrane imate kad si morate smanjivati svjetlo na njima? Ovom mom na laptopu bi dobro došla još koja žarulja viška. ;)
sve ovisi pri kojem svjetlu koristis laptop... meni nije skoro nikada preko 40% osvjetljenja a bez onog f.lux-a ga vise ni ne mogu gledati u mraku ni pri minimalnom osvjetljenju :)
rem

Post Postao/la rem »

Suko je napisao/la:Meni ovo nikad nije predstavljalo problem. Ne znam kakve vi to ekrane imate kad si morate smanjivati svjetlo na njima? Ovom mom na laptopu bi dobro došla još koja žarulja viška. ;)
Na maksimumu samo sto ne oslijepim :D Obicno je FN + 3 puta down na tastaturi da mi odgovara
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Zato si lijepo instalirajte redshift i milina za rad na računalu! ;)
Ako ne radi automatski, unesite si koordinate ručno (vidi man redshift) i stavite to u startup. Deset puta bolje od smanjivanja osvjetljenja.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la:Zato si lijepo instalirajte redshift i milina za rad na računalu! ;)
Ako ne radi automatski, unesite si koordinate ručno (vidi man redshift) i stavite to u startup. Deset puta bolje od smanjivanja osvjetljenja.
ja koristim f.lux to je ista stvar ali naravno u kombinaciji sa smanjenim osvjetljenjem :)
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

rem je napisao/la:Hvala, na odgovoru.
U stvari je ugrađena u sistem i zove se acpid samo je problem što je ACPI tako nesređen standard da svaki proizvođač ima svoje tumačenje i svoje tabele u BIOSu pa je tako linuksašima nemoguće predvidjeti sve opcije. Čak ni xbacklight ne radi u svakoj prilici.
Odgovori