...e sada ću ja nešto pitati i nadam se da me nećete lansirati na Mars (bolje na neki planet u drugom sunčevom sustavu )
Da li upgradeate i updateate sustav preko Pamac-a ili Pacman-a? Da li je sigurno preko Pamac-a? Vidio sam da postoji Octopi koji je koliko sam shvatio gui od pacmana...
Volio bih naučiti neke najbitnije naredbe i u Pacman-u (ne škodi znati) pa ako imate kakav link sa nekoliko najosnovnijih naredbi (neki kratki tutorijal), bio bih vam baš zahvalan!
Jučer sam instalirao Manjaro a danas mi je skinuo 500+ Mb-a updatea i sve prošlo super brzo i bez greške tako da sam do sada jako zadovoljan (ovo sam obavio preko Pamac-a).
Zadnja izmjena: trzalica, dana/u 13 stu 2013, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.
Kažu ovi na Manjarovom forumu da se updatea preko Pamaca, ali ja osobno sam uvijek updateao preko pacmana (pacman -Syu) i nikad nikakvih problema nisam imao. Znaju se razlikovati veličine updatea između ta dva paketna managera i možda bi bilo najpametnije da se držiš samo jednog za update.
pacman daje jako puno informacija kod updatea, a Pamac baš i ne pa bi ti moja preporuka bio pacman. Ako nešto zapne uvijek imaš ispis u terminalu što je pošlo krivo i to možeš uvijek izguglati.
OK, hvala vam na preporukama i informacijama! Moram još isprobati ovaj Octopi. Koliko sam vidio to je gui od pacmana pa bi moglo biti zanimljivo premda nije problem niti zapamtiti nekoliko naredbi pa koristiti i čistokrvnom Pacmana.
Suko je napisao/la:Znaju se razlikovati veličine updatea između ta dva paketna managera i možda bi bilo najpametnije da se držiš samo jednog za update.
pacman daje jako puno informacija kod updatea, a Pamac baš i ne pa bi ti moja preporuka bio pacman. Ako nešto zapne uvijek imaš ispis u terminalu što je pošlo krivo i to možeš uvijek izguglati.
Pošto sam već napravio update sa Pamacom ne preporučuješ mi znači da sada updateam s Pacmanom ili nije dobro koristi jednog za drugim u kratkom periodu?
Mislim da je Manjaro dovoljno stabilan da se nece srusiti tako lako bez obzira koji package manager koristis.
Al, s obzirom da pacman da vise informacija od GUI-a, preporucam ti njega za updateove, a Pamac za instalaciju pojedinih programa jer ih je lakse s njim pronaci i instalirati.
Al ovo pitam zbog procesa popravke nekih sitnih stvari koje se ticu procesa instalacije. Naime kod prijatelja sam isao instalirati manjaro i tek juce smo primjetili da recimo sat nije dobro podesen. U "live modu" sat je tacan. Medjutim prilikom instalacije on "pobjegne" jedan sat unaprijed iako znam da smo dobro podesili vrijeme (izgubili sat vremena radeci to 2 puta).
Uspijem ja to podesiti sa # timedatectl set-time "2012-10-30 18:17:16" al zanima me koliko ce ovih djecijih bolesti rijesiti 0.8.8
Manjaro je po meni najperspektivnija distro al mi nesto ove sitnice idu na zivce. Znam da je do mene
Nije do Manjara nego je najvjerojatnije sto su Windowsi u dual bootu s njim. A Windowsi ne postuju UTC standard i stimaju vrijeme kako njima pase.
Ima neki fix toga na netu. Treba nesto u registryu Windowsa podesiti i onda je OK sat.