[MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

branac88
Spol: M

Re: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Post Postao/la branac88 »

vision je napisao/la:skini neku live distru i probaj tamo ff bez flasha i ostalih dodataka
može biti da je u tome problem, jer relativno nedavno mi je mint nešto loše updateao flash, pa mi je redovito bio blokiran od FF-a kao "nesiguran" i tada sam primijetio da mi stranice koje ga koriste idu brže, skoro i jednako brzo i glatko kao i na winsima. No, prije nego što sam i zatražio ovdje pomoć, pronašao sam neki savjet glede toga da se isključi harverska akceleracija ili kako se već zove unutar flasha. To sam i učinio, malo je pomoglo pa idem za time da još malo po malo "izglađujem" taj prikaz dok se skrola.
Max Bunker je napisao/la:Neke stvari ce se na nekom operativnom sustavu trenutno bolje izvoditi nego na drugim operativnim sistemima. I taj proces je konstantan i nepredvidljiv te često mjenja predznake.

Možeš ti kojekakvim tweakovima to malo poboljsati no ipak je glavnina posla na razvijateljima aplikacije pa se valja pomiriti da si ovisan o njima ako baš želiš koristiti njihovu aplikaciju....
Čini se da je tako. Samo ne znam je li tu problem u razvijateljima FF-a, Flasha, drivera ili svima zajedno? ...ili je nešto u linuxu "trulo"? :zabrinut
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Pa bar ti je to lako utvrditi :

Opali clean install ubunta 1504 i windows 10 , te nakon nadogradnji i restarta odradi par 3d , cpu, ram, hdd, multimedija testova i usporedi brojke pa bus odmah vidio kako se koji os i aplikacije ponasaju na tvom hardveru. Samo sve ostavi na default postavkama i bez tweakova da test bude fer....
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Ja nekad ne znam šta da mislim o Firefoxu osim da je "neka čudna biljka".
Na kćerkinom HP laptopu se Firefox vuče ko "prebita mačka" dok Chromium doslovno leti.
Ista distra, ista verzija Firefoxa samo drugi hardver i možeš se "slikat".

Pozz
Zadnja izmjena: NoMaam, dana/u 05 kol 2015, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ok i što sad?
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Na kĆerinom laptopu u adresno polje ff-a ukucaj: about:support i klikni na botun Refresh firefox. Done. ;)
Također, ako ti kći koristi windowse, vrlo lako moguće da ima hrpu hijack-addonova i sličnog smeća pa i to počisti. ;)

Edit: Vidim da ti je i kći na nekoj distri. Kudos! :thmb-up
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

@Cooleech prva liga si, ništa ti ne promakne :-D . Oko sokolovo :-D . Ispravio sam "grešku" u postu.

Instaliran je Xubuntu 14.04.2 i ima na njemu još malo posla ali taj laptop ja ne budem dobio u ruke sve dok ona ne krene u školu.
Onog trenutka kad je mogla iči na internet(čitaj Facebook) sve drugo je postalo nebitno.
Pozz
Ok i što sad?
branac88

Možda nekom pomogne:
stavio sam neki addon koji blokira flash (NoFlash) i sada mi skrolanje stranica ide osjetno glađe.

Ne znam je li postoji kakva zamjena za flash sadržaj?
Lista gnjavatora:
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

HTML5 uglavnom.

Ja imam Flash postavljen u postavkama Firefoxa tako da me pita svaki put kad želi učitati Flash (osim za neke stranice), pa to [img=https://cloudup.com/cEBwQEcbXYs]onda izgleda ovako[/img]. Većina većih stranica (YouTube, Vimeo, Facebook, SoundCloud, Tumblr) koje nude audio ili video sadržaj imaju HTML5 playere pa radi bez Flasha (i to puno bolje po meni), a na onima koje trebaju Flash, lako ga je omogućiti :)
branac88

iweb je napisao/la:HTML5 uglavnom.

Ja imam Flash postavljen u postavkama Firefoxa tako da me pita svaki put kad želi učitati Flash (osim za neke stranice), pa to [img=https://cloudup.com/cEBwQEcbXYs]onda izgleda ovako[/img]. Većina većih stranica (YouTube, Vimeo, Facebook, SoundCloud, Tumblr) koje nude audio ili video sadržaj imaju HTML5 playere pa radi bez Flasha (i to puno bolje po meni), a na onima koje trebaju Flash, lako ga je omogućiti :)
Ionako sam u jubito postavkama stavio da mi se sadržaj vrti u HTML 5. No, što ako se radi o nekim sitnicama na nekoj stranici koja koristi flash (dakle, nije video)? Je li i onda HTML 5 ili nešto treće može zamijeniti flash?
Lista gnjavatora:
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Ne može ti HTML5 zamjeniti flash tamo gdje to nisu omogućili oni koji su stranicu napravili. HTML5 je jedna tehnologija a Flash druga i ako ti je na nekoj stranici nešto u Flashu onda moraš imati Flash player da bi tu aplikaciju pokrenuo. YouTube ima mogućnost prikazivanja video sadržaja u obe tehnologije jer imaju i HTML5 i Flash player.
gagiD

Post Postao/la gagiD »

Flash je crko, jos malo :bleh

HTML5 podrzava sve i svasta: animacije, audio, video, 3D....

Znam jedino da integracija s ClipBoardom ne moze s HTML5(npr. kliknte na nesto i to se spremi u ClipBoard), zbog sigurnosti. S Flashom moze zato sto je siguran... valjda :D

Ispravka, ima:
http://www.w3.org/TR/clipboard-apis
http://html5test.com/index.html

slika
Odgovori