jedan dio ti mora ovisiti i o zvucnicima... ja cujem od 25 hz do nekih 17 khzHeisenberg je napisao/la:42Hz - 17,5kHz (ponovio sam test).
Kul stvari koje nađemo na internetima
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kul stvari koje nađemo na internetima
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Da. Jedan dio ovisi o zvučnicima. Odnosno o jačini zvuka.
Ovo su vam rasponi frekvencija. A fali vam još jačina zvuka u decibelima. Tako da npr. možete reći da je vaš prag sluha na 500 Hz-a, 15 dB, a na 4 kHz-a npr. 35 dB, odnosno zvuk frekvencije 4 kHz-a morate poglasniti na 35 dB da bi ga čuli.
Ovo su vam rasponi frekvencija. A fali vam još jačina zvuka u decibelima. Tako da npr. možete reći da je vaš prag sluha na 500 Hz-a, 15 dB, a na 4 kHz-a npr. 35 dB, odnosno zvuk frekvencije 4 kHz-a morate poglasniti na 35 dB da bi ga čuli.
- Cooleech
- Moderator
20 Hz do nekih 16kHz, ali to je do zvučnika, jer sam na sistematskom pregledu prije cca 2 godina čuo i oko 18 khz.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Suko
- Site Admin
Eee, prije dvije godine si imao dvije godine manje. 
- Heisenberg
A dozivljaj je (barem meni) bolji na Sennheiser slusalicama.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
- PunkBastard
Ako sa slušalicama nekim dobro čuješ 10 kHz, jednako češ dobro čuti i bilo koju drugu frekvenciju koju trenutno dobro možeš čuti, ako ne čuješ dobro, nije do slušalica nego do uha. Frekvencija i amplituda su 2 različite stvari.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Kada se mogu kupit umjetne uši koje rade jednako kao prave?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- PunkBastard
Umjetne u kojem smislu ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Da ih mogu spojti na živčani sustav koa normalne i da rade istu stvar.PunkBastard je napisao/la:Umjetne u kojem smislu ?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Misliš na umjetnu pužnicu? .. ako da možeš se informirati ovdje: http://www.suvag.hr/sto-je-umjetna-puznica/
EDIT: 1995/1996. godine u Austiji (nije ih tada bilo u Hr) je operacija+uređaj bila negdje cca 15000 DM, koliko je danas nemam pojma, ali to ne ide na recept ..
EDIT: 1995/1996. godine u Austiji (nije ih tada bilo u Hr) je operacija+uređaj bila negdje cca 15000 DM, koliko je danas nemam pojma, ali to ne ide na recept ..
Zadnja izmjena: bertone, dana/u 13 srp 2013, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.