Kul stvari koje nađemo na internetima

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Cooleech
Moderator
Spol: M

Re: Kul stvari koje nađemo na internetima

Post Postao/la Cooleech »

PunkBastard je napisao/la:Meni ok rade i CD-i i DVD-i stari i više od 7 godina. To su uglavnom CD-i za PS1
Upravo tako- Sve ovisi koliko si obziran prema CD-ime i DVD-ima. Ako ih znaš čuvat, godinama te služe. Imam par no-name CD-a i svaki još i dan danas radi bez greške, tako da, shrike, pojma nemam o čemu ti. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

CD-i da, ali DVD-i ne. Snimim, stavim u kutiju i par mjeseci poslije (nakon nula korištenja) DVD više ne radi i pola fajlova je nečitljivo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Cooleech
Moderator

shrike je napisao/la:CD-i da, ali DVD-i ne. Snimim, stavim u kutiju i par mjeseci poslije (nakon nula korištenja) DVD više ne radi i pola fajlova je nečitljivo.
Imam (moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh) W7 Ultimativni (32 i 64 bitni) na DVD-ima i koristio sam ih (opet moj grijeh...) nebrojeno puta do sada, a snimljeni su cca misec dana nakon šta je W7 izaša. Još rade bez ikakve griješke. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ma pusti, Cooleech, znaš da shrikeu nikad ništa ne radi. Prvo mu miš nije valjao, sad DVD-i, tko zna što je sljedeće :hihi :D
Cooleech
Moderator

Abzeenth je napisao/la:shrikeu nikad ništa ne radi. Prvo mu miš nije valjao...
:hihi :twisted: :zvizdi :D
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Cooleech je napisao/la:Imam (moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh) W7 Ultimativni (32 i 64 bitni) na DVD-ima
rofl

*također nemam problema sa starim CD-ovima, pa ni DVD-ovima (a imam ih hrpu, čitav onaj visoki stalak glazbe na DVD-ovima - setovi elektronske glazbe, snimke iz klubova i festivala, skupljao kao mlađi). Ali znalo je biti falš proizvođača, često i s paprenom cijenom, dok su oni "no name" što jednako izgledaju s obje strane koštali kunu i radili bez problema.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Abzeenth je napisao/la:Ma pusti, Cooleech, znaš da shrikeu nikad ništa ne radi. Prvo mu miš nije valjao, sad DVD-i, tko zna što je sljedeće :hihi :D
Ma i dalje ne valja :D Snimit ću vam video da vidite :P Ali ozbiljno, ovo sa dvd-ima sam čuo od brdo ljudi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Cooleech je napisao/la:20 Hz do nekih 16kHz, ali to je do zvučnika, jer sam na sistematskom pregledu prije cca 2 godina čuo i oko 18 khz.
Evo zanimljivost, zvučni valovi na 24 kiloherca omogućuju levitaciju!

Članak + video: http://www.tportal.hr/scitech/znanost/2 ... acije.html
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

U DARPA-i su napravili pravog Terminatora

slika
Mogu oni pričati što žele, ali svima je jasno da DARPA vrlo ozbiljno razvija tehnologiju humanoidnih robota ubojica. Sada nam preostaje samo čekanje apokalipse.
Izgleda da nitko u DARPA-i (Defense Advanced Research Projects Agency) nije gledao Terminatora, jer im inače ne bi palo na pamet razvijati ovakve high tech robote, koji već sada mogu itekako naškoditi živoj sili. U suradnji s Boston Dynamicsom razvijen je tako ATLAS, gotovo dva metra visok stroj koji se može penjati, hodati, izbjegavati prepreke i koristiti se oruđem (i oružjem). Fali mu još samo trunka umjetne inteligencije, pa da možemo krenuti u potragu za najbližim atomskim skloništem.
Pročitaj više na: http://idesh.net/tech-i-web/atlas-darpa-robot/
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

iv@n je napisao/la:
Cooleech je napisao/la:20 Hz do nekih 16kHz, ali to je do zvučnika, jer sam na sistematskom pregledu prije cca 2 godina čuo i oko 18 khz.
Evo zanimljivost, zvučni valovi na 24 kiloherca omogućuju levitaciju!

Članak + video: http://www.tportal.hr/scitech/znanost/2 ... acije.html
O akustičnoj levitaciji sam baš nekidan čitao članak, zanimljiva stvar.
iv@n je napisao/la:U DARPA-i su napravili pravog Terminatora

slika
Mogu oni pričati što žele, ali svima je jasno da DARPA vrlo ozbiljno razvija tehnologiju humanoidnih robota ubojica. Sada nam preostaje samo čekanje apokalipse.
Izgleda da nitko u DARPA-i (Defense Advanced Research Projects Agency) nije gledao Terminatora, jer im inače ne bi palo na pamet razvijati ovakve high tech robote, koji već sada mogu itekako naškoditi živoj sili. U suradnji s Boston Dynamicsom razvijen je tako ATLAS, gotovo dva metra visok stroj koji se može penjati, hodati, izbjegavati prepreke i koristiti se oruđem (i oružjem). Fali mu još samo trunka umjetne inteligencije, pa da možemo krenuti u potragu za najbližim atomskim skloništem.
Pročitaj više na: http://idesh.net/tech-i-web/atlas-darpa-robot/
I pokretan je Linuxom vjerojatno. :-D
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Odgovori