vidim kako nije nešto popularna Fedora na forumu. Valjda će se to promijeniti...ipak postaje sve lakša za korištenje (lakše dodavanje repositorija, privacytools.io preporuka ali i sve popularniji RHEL i CentOS). Nedavno sam saznao da je i jedan dio američke vojske potpuno prebačen na RHEL
TOP TEMA: Fedora Fan Club
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
anuetlu
Re: TOP TEMA: Fedora Fan Club
Hello svima,
vidim kako nije nešto popularna Fedora na forumu. Valjda će se to promijeniti...ipak postaje sve lakša za korištenje (lakše dodavanje repositorija, privacytools.io preporuka ali i sve popularniji RHEL i CentOS). Nedavno sam saznao da je i jedan dio američke vojske potpuno prebačen na RHEL
Čitajući malo po internetu vidim kako će Fedora 32 biti veliki korak naprijed.
Koliko god volim Arch toliko mu i tražim alternativu jer su mi instalacije i neke sitnice dosadile (priznajem kako postajem lijeniji što sam stariji a i hardware moram bolje birati ubuduće).
Nadam se kako će ovo iduće izdanje biti fantastično.
Koliko god volim Arch toliko mu i tražim alternativu jer su mi instalacije i neke sitnice dosadile (priznajem kako postajem lijeniji što sam stariji a i hardware moram bolje birati ubuduće).
Nadam se kako će ovo iduće izdanje biti fantastično.
Zadnja izmjena: niingu, dana/u 24 tra 2020, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.
Za sada koristim fedoru 31 kao developer workstation .... a na fedori sam od v13 ..... s tim da povremeno idem na CentOS (koji mi je obavezan na serverima) .... i nedavno sam složio savršen CentOS8 Desktop .... naravno, sa samo jednim third-party repom, a da sve ima .... flatHub .... po meni mraq stvar ..... čak sam i na fedori podesio isto i radi super ... sa FlatHubom mi se čini da će upgrade na novije verzije ići glađe jer nema thirdpary repozitorija koji mogu raditi probleme (npr. nema nux-desktop-a za CentOS8, a na CentOS7 je bio, .... sa flatHub taj je ionako nepotreban).
A tek podman ..... puuuno bolje od dockera .... sve radi i nema "demona" .... a ne moram niti root biti za isprobavanje-
A tek podman ..... puuuno bolje od dockera .... sve radi i nema "demona" .... a ne moram niti root biti za isprobavanje-
Flathub je odličan...stvarno nemam neke velike zamjerke. Nadam se kako će na kraju pobijediti protiv Snapd-a jer mi se ono Canonicalovo čudo uopće ne sviđa 
- bikerbj
- Spol: M
@kmihalj
koji DE koristiš, gnome ili nešto drugo....ima li još problema sa memory leak-om u gnome-u....
koji DE koristiš, gnome ili nešto drugo....ima li još problema sa memory leak-om u gnome-u....
-
godfather189
pridruzujem se fan klubu ... evo od nedavno i osobno koristim fedoru kao primarni os na poslu. nakon godina sistemasenja vecinu vremena sam koristio windows platformu .. s pojedinim izletima u lunux sve do pred cca 4-5 godina kada sam instalirao mint koji je radio apsolutno perfektno .. osobno sam bio iznenadjen stabilnoscu. kako trenutno se certificiram za razne rhel certifikate i radim dosta s rhelom odlucio sam staviti nesto ajmo reci slicno i koristiti svakodnevno ... trenutno sam na fedora 31 sustavu s kde i za sad su pozitivna iskustva .... ima nekih musica u odnosu na mint ( novi kernel ubije workstation i slicno) ... ali za sada ne mislim prelaziti na nesto drugo.
- bikerbj
evo i mene na F32 i sad me baš zanima hoće li mi izdržati bar mjesec dana......ustvari hoću li ja izdržati...stavio sam F32 kao glavni os na kućni komp e sad vidit ćemo...