Izvrstan članak, bilo bi jako dobro kad bi ga početnici pročitali. Posebno ovaj dio:
Trying to learn Linux by "playing" with it once in a while is like learning to ride a bike by walking next to it. To become proficient in Linux, you need to depend on it.
Ona stavka o različitosti OS-a i sučelja je super. Puno previše ljudi sudi razne OS-ove isključivo po tome kako izgleda sučelje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Dobar članak,jer je pobrojio glavninu stvari koje kao početnik ne razumiješ.Meni je bio problem koju distru odabrati za svoju prvu jer mi nije bilo jasno
There is a difference between an operating system and an interface.
Zadnja izmjena: dupin, dana/u 09 pro 2013, 17:53, ukupno mijenjano 1 put.
Trebal bi to pokazat kolegi s faksa. Danas prije predavanja iz kolegija "Operacijski sustavi" pricamo o zadacima koje trebamo rjesit. On se jada kak server uvijek steka jer se puno studenta ulogira ne njega. (Zadatke radimo na linusu pa oni koji nemaju lin mogu radit na serveru od faksa).
Sugeriram ja njemu, nek si stavi neku distru na kaj je odgovoril bil
To je sranje. Necu to jer si mogu nes sjebat
Nakon kaj je moja reakcija bila malo bez rijeci, kazem ja njemu pa dobro, stavi si u virtualku ak ti se neda igrat sa dualbutom i slicno.
Veli on
Ne cu jer se i tu moze nes sjebat
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Pa vidiš da čovjek jako pazi na to da mu se nešto ne sjebe
I ne mogu vjerovati da mi nitko nije rekao za grešku u ovoj boldanoj rečenici Ispravila sam sad, ali čudno mi je da to niste primijetili (pisalo je "trying learning to ride a bike").
Medojedni jazavac je napisao/la:Trebal bi to pokazat kolegi s faksa. Danas prije predavanja iz kolegija "Operacijski sustavi" pricamo o zadacima koje trebamo rjesit. On se jada kak server uvijek steka jer se puno studenta ulogira ne njega. (Zadatke radimo na linusu pa oni koji nemaju lin mogu radit na serveru od faksa).
Sugeriram ja njemu, nek si stavi neku distru na kaj je odgovoril bil
To je sranje. Necu to jer si mogu nes sjebat
Nakon kaj je moja reakcija bila malo bez rijeci, kazem ja njemu pa dobro, stavi si u virtualku ak ti se neda igrat sa dualbutom i slicno.
Veli on
Ne cu jer se i tu moze nes sjebat
Ima toga i na mojem faxu. Takvi nemaju sto raditi na tom faxu. Ako te strah tako nesto sjebat, onda nemas sto traziti na informatici/racunalstvu.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Abzeenth je napisao/la:I ne mogu vjerovati da mi nitko nije rekao za grešku u ovoj boldanoj rečenici Ispravila sam sad, ali čudno mi je da to niste primijetili (pisalo je "trying learning to ride a bike").
Meni je to odmah bilo sumnjivo, ali mislim si, pa valjda ona zna bolje od mene.
Abzeenth je napisao/la:I ne mogu vjerovati da mi nitko nije rekao za grešku u ovoj boldanoj rečenici Ispravila sam sad, ali čudno mi je da to niste primijetili (pisalo je "trying learning to ride a bike").
Ja mislio da je to na bosanskom jer je svejedno bilo razumljivo. Naši lokalni poduzetnici samo bosanski govore kad se hoće sporazumjet sa Švabom ili Talijanom.
e, jesam vam ikada pričao o par likova na PMF-MO kojima sam morao pola sata objašnjavati da BSD (bio je u zajedničkoj studentskoj sobi instalrian na 2 kompa) nije microsoftov OS, da ne pokreće MS programe i da nema internet explorer ili windows explorer i da se nije prestao razvijati prije 30 godina? Mislili u da sam totalno pošandrcao i čitavi koncept OS-a koji nije MS-ov im nije nikako sjeo jer su konstantno pokušavlai pokrenuti winexplorer :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!