openSUSE 13.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: openSUSE 13.1

Post Postao/la zole052 »

salkof je napisao/la:tako ti i triba :P
meni radi sve ok. doduše, ja nisam neki zahtjevni kde-aš pa je možda i to faktor koji utječe na sveukupni dojam stabilnosti :hmm
ma ja sam jos manje zahtjevan :) eto nestao mi skype, dropbox i ktorrent iz traya danas... mozda nisam trebao dodavati kde 4.12 repo pface

a i kod mene bilo stabilno mjesecima do jucer :kava
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Meni je sad ponuđen ovaj update. Vidim da sadrži ktorrent. Možda je on kod tebe napravio problem s ktorrentom, a možda je tu da ga riješi?
slika
Where there is a gui there's a way.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Fugu je napisao/la:Meni je sad ponuđen ovaj update. Vidim da sadrži ktorrent. Možda je on kod tebe napravio problem s ktorrentom, a možda je tu da ga riješi?[/img]
je ktorrent da rjesi probleme sa skypeom i dropboxom :mrgreen:

skiunuo sam sve updateove i dalje ne radi... evo me u vindozama pface
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

zole052 je napisao/la:eto nestao mi skype, dropbox i ktorrent iz traya danas... mozda nisam trebao dodavati kde 4.12 repo pface
Mislio sam normalno samo na ktorrent, druga dva navedena ionako nemam.
Where there is a gui there's a way.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Kod mene još uvijek ovo:

Kod: Označi sve

4 Problems:
Problem: kdebase4-runtime-4.12.1-480.1.i586 requires kdelibs4 >= 4.12.1, but this requirement cannot be provided
Problem: kdelibs4-4.12.1-605.1.i586 requires kdelibs4-core = 4.12.1, but this requirement cannot be provided
Problem: kdelibs4-4.12.1-605.1.i586 requires libkde4 = 4.12.1, but this requirement cannot be provided
Problem: kdelibs4-core-4.12.1-605.1.i586 requires libkdecore4 = 4.12.1, but this requirement cannot be provided
i dalje je sve u raspadnom stanju... divota!
Daždevnjak

Post Postao/la Daždevnjak »

Pozdrav ljudi evo prvi mi je dan u openSUSE-u. Ovako zasad mi se viđa dosta intiutivno djeluje i ok se snalazim sa sučeljem. Prva stvar na koju sam nabasao je da mi ethernet ne radi (isto sam izguglao) i našao rješenje da se treba uključiti NetworkManager u Yastu. Ipak čini mi se da mi net nešto sporije radi nego inače (možda je samo dojam) ili? Trebao bih pomoć ako me netko može provesti kako postaviti sustav (gdje pronaći drivere za hardware, ako treba uopće - znam da sam u ubuntu skidao drivere za CPU i da sam se dosta pomučio dok sam osposobio printer da radi kako spada), te dalje za software npr. što postavti od kodeka za multimediju (jel dovoljno onaj PACKMAN paket i šta sve ima u njemu ukratko), te ostale korisne savjete koje možete dati početniku. Hvala
The electric things have their life too. Paltry as those lives are.
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Daždevnjak je napisao/la:Pozdrav ljudi evo prvi mi je dan u openSUSE-u. Ovako zasad mi se viđa dosta intiutivno djeluje i ok se snalazim sa sučeljem. Prva stvar na koju sam nabasao je da mi ethernet ne radi (isto sam izguglao) i našao rješenje da se treba uključiti NetworkManager u Yastu. Ipak čini mi se da mi net nešto sporije radi nego inače (možda je samo dojam) ili? Trebao bih pomoć ako me netko može provesti kako postaviti sustav (gdje pronaći drivere za hardware, ako treba uopće - znam da sam u ubuntu skidao drivere za CPU i da sam se dosta pomučio dok sam osposobio printer da radi kako spada), te dalje za software npr. što postavti od kodeka za multimediju (jel dovoljno onaj PACKMAN paket i šta sve ima u njemu ukratko), te ostale korisne savjete koje možete dati početniku. Hvala
Baci oko na ovo: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... suse+tweak
Tu bi trebao pronac dosta odgovora.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Daždevnjak

Post Postao/la Daždevnjak »

Heisenberg je napisao/la:
Baci oko na ovo: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... suse+tweak
Tu bi trebao pronac dosta odgovora.

Ma vidio sam temu znam koristiti forum, ali ruku na srce meni izgleda kao španska sela, nije nešto objašnjeno, ni sistematski, a pogotovo newb friendly. Evo probao instalirat onaj packman, odmah mi izbacilo hrpu nekakvih conflicta pri instalaciji i iskreno ne znam što odabrati pa sam sve poništio. Kao što rekoh nov sam ovdje i nemam nešto iskustva pa baš zato i pitam da znam što raditi ovdje ako netko ima volje objasniti. Ne treba meni nešto posobeno na kompu da si složim printer, drivere za hardware ako treba, net da funkcionira kako spada (sada FF ubitačno sporo učitava stranice), kodeke da mogu gledati filmove i slike bez problema i to je više manje to.
The electric things have their life too. Paltry as those lives are.
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Onda bi ti Stefan, sumski (i svi drugi ostali korisnici oS-a) mogli ponuditi direktne odgovore, samo moras bit strpljiv i cekat.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Koji printer imaš, koja grafička kartica...? http://opensuse-guide.org/
Idi korak po korak, i instaliraj, podešavaj... Koja ti je konfiguracija PC-ija?
Odgovori