openSUSE 13.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Max Bunker
Re: openSUSE 13.2
Pa nije trolanje ako iznosim gdje me opensuse zeza a ti probas okrenuti na hardver ili kernel.. Ali ti ko da si zaljubljen u opensuse i uvjek kada iznosim mane opensusea na koje naidjem u radu, ti ga ideš uzdizati u nebesa i braniti ga te pokušati obezvrijediti kritike.
Kaj je tako teško prihvatiti da je pun grešaka, kao i svi operativni sustavi. ?
Windows 8 su izašli točno pred dve godine, i dosad je evidentirano i pokrpano preko 40 000 bugova. A sad samo zamisli koliko bugova ima softver kojeg radi mnogo manja ekipa sa mnogo skromnijim budžetom. Tako da nije nikaj čudno naići na probleme..
Windows 8 su izašli točno pred dve godine, i dosad je evidentirano i pokrpano preko 40 000 bugova. A sad samo zamisli koliko bugova ima softver kojeg radi mnogo manja ekipa sa mnogo skromnijim budžetom. Tako da nije nikaj čudno naići na probleme..
- vision
- Spol: ♂
Nema potrebe za prepiranjem,
instalacija novog kernela (bez kompajliranja) može riješiti problem ali i proizvesti nove (da nešto drugo sad ne radi i td) i ako si instalirao sve što je trebalo za kernel 3.17.x onda bi trebalo uraditi update grub-a da prepozna novi kernel ako se pravilno instalirao i ponudi ga kao default a takođe i stari/starije izlista u grub meni.
Taj bug sa plasmom može biti zbog btrfs (i ovdje su imali problema ali vezano za grub), a ako si već uložio truda u ovaj OS, onda - ako imaš malo slobodnog prostora na hdd-u instaliraj sve isto ali stavi ext4 i za /root i /home i vidi imali razlike (na onom linku sa ext4 nema problema?)
Znam za snapper, ali manja je vjerovatnoća da ćeš zeznuti sustav, nego što ti se ovako pojavljuje crn ekran
Ili koristi tako kako je, dok ne dođe zakrpa.
Lp.
instalacija novog kernela (bez kompajliranja) može riješiti problem ali i proizvesti nove (da nešto drugo sad ne radi i td) i ako si instalirao sve što je trebalo za kernel 3.17.x onda bi trebalo uraditi update grub-a da prepozna novi kernel ako se pravilno instalirao i ponudi ga kao default a takođe i stari/starije izlista u grub meni.
Np, ali napisao sam/podrazumijeva se da ti nisi tester, i želiš da imaš/koristiš stabilan DE.Max Bunker je napisao/la:Za plasmu si me nešto krivo shvatio. Ništa ja nisam dodavao niti testirao glede plasme...
Taj bug sa plasmom može biti zbog btrfs (i ovdje su imali problema ali vezano za grub), a ako si već uložio truda u ovaj OS, onda - ako imaš malo slobodnog prostora na hdd-u instaliraj sve isto ali stavi ext4 i za /root i /home i vidi imali razlike (na onom linku sa ext4 nema problema?)
Znam za snapper, ali manja je vjerovatnoća da ćeš zeznuti sustav, nego što ti se ovako pojavljuje crn ekran
Ili koristi tako kako je, dok ne dođe zakrpa.
Lp.
-
Max Bunker
Ockej.. Probat ću update grub.. Na kanonskoj obitelji je to 'sudo update-grub2' a kako ide komanda u suseu?
Ext4, pa umjesto Snappera Clonezilla i sve 5.
Moj prijedlog.
Za grub je nešto grub2-mkconfig otprilike, poguglaj za točnu naredbu. Može i kroz gui u yastu.
Edit. Ovo je dobra uputa za grub2 stvari:
http://www.dedoimedo.com/computers/grub-2.html
Moj prijedlog.
Za grub je nešto grub2-mkconfig otprilike, poguglaj za točnu naredbu. Može i kroz gui u yastu.
Edit. Ovo je dobra uputa za grub2 stvari:
http://www.dedoimedo.com/computers/grub-2.html
Zadnja izmjena: Fugu, dana/u 06 pro 2014, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Where there is a gui there's a way.
ja sam jos uvijek zaljubljen u svoju supruguMax Bunker je napisao/la:Ali ti ko da si zaljubljen u opensuse i uvjek kada iznosim mane opensusea na koje naidjem u radu, ti ga ideš uzdizati u nebesa i braniti ga te pokušati obezvrijediti kritike.
People disagree with me. I just ignore them.
- vision
- Spol: ♂
Kod: Označi sve
grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfgKod: Označi sve
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfgRe: openSUSE 13.2
@Orkh, Max
lipo li je čitat vaše upise, sunce vam poljubim
yep,dude u pravu si ,sto jest',jest' zato i povlacim rucnu,neces vise nikada ni ti niti bilo ko drugi citati moj post ovdje vise,vjeruj mi .shicy je napisao/la:@Orkh, Max
People disagree with me. I just ignore them.
Dajte ljudi, nemojte sad zajebat.
Bilo bi šteta...
Bilo bi šteta...
Where there is a gui there's a way.