openSUSE 13.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Max Bunker

Re: openSUSE 13.2

Post Postao/la Max Bunker »

Pa nije trolanje ako iznosim gdje me opensuse zeza a ti probas okrenuti na hardver ili kernel.. Ali ti ko da si zaljubljen u opensuse i uvjek kada iznosim mane opensusea na koje naidjem u radu, ti ga ideš uzdizati u nebesa i braniti ga te pokušati obezvrijediti kritike.

Kaj je tako teško prihvatiti da je pun grešaka, kao i svi operativni sustavi. ?

Windows 8 su izašli točno pred dve godine, i dosad je evidentirano i pokrpano preko 40 000 bugova. A sad samo zamisli koliko bugova ima softver kojeg radi mnogo manja ekipa sa mnogo skromnijim budžetom. Tako da nije nikaj čudno naići na probleme..
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Nema potrebe za prepiranjem,

instalacija novog kernela (bez kompajliranja) može riješiti problem ali i proizvesti nove (da nešto drugo sad ne radi i td) i ako si instalirao sve što je trebalo za kernel 3.17.x onda bi trebalo uraditi update grub-a da prepozna novi kernel ako se pravilno instalirao i ponudi ga kao default a takođe i stari/starije izlista u grub meni.
Max Bunker je napisao/la:Za plasmu si me nešto krivo shvatio. Ništa ja nisam dodavao niti testirao glede plasme...
Np, ali napisao sam/podrazumijeva se da ti nisi tester, i želiš da imaš/koristiš stabilan DE.
Taj bug sa plasmom može biti zbog btrfs (i ovdje su imali problema ali vezano za grub), a ako si već uložio truda u ovaj OS, onda - ako imaš malo slobodnog prostora na hdd-u instaliraj sve isto ali stavi ext4 i za /root i /home i vidi imali razlike (na onom linku sa ext4 nema problema?)

Znam za snapper, ali manja je vjerovatnoća da ćeš zeznuti sustav, nego što ti se ovako pojavljuje crn ekran ;)
Ili koristi tako kako je, dok ne dođe zakrpa.

Lp.
Max Bunker

Ockej.. Probat ću update grub.. Na kanonskoj obitelji je to 'sudo update-grub2' a kako ide komanda u suseu?
Fugu
Spol: M

Post Postao/la Fugu »

Ext4, pa umjesto Snappera Clonezilla i sve 5.
Moj prijedlog.

Za grub je nešto grub2-mkconfig otprilike, poguglaj za točnu naredbu. Može i kroz gui u yastu.

Edit. Ovo je dobra uputa za grub2 stvari:
http://www.dedoimedo.com/computers/grub-2.html
Zadnja izmjena: Fugu, dana/u 06 pro 2014, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Where there is a gui there's a way.
bluestree

Post Postao/la bluestree »

Max Bunker je napisao/la:Ali ti ko da si zaljubljen u opensuse i uvjek kada iznosim mane opensusea na koje naidjem u radu, ti ga ideš uzdizati u nebesa i braniti ga te pokušati obezvrijediti kritike.

Kaj je tako teško prihvatiti da je pun grešaka, kao i svi operativni sustavi. ?
ja sam jos uvijek zaljubljen u svoju suprugu :sokiran , a suse ,recimo da radim na njemu i znam sta govorim. samo mi nezgodno , a i ne zelim ovdje pricati o tome. Pri odgovorima na pojedine postove se jednostavno pokusavam prilagoditi knowledge level onog ko pita, a tvoj je -1. Kako god, me out of this threed jer tvoje gluposti i neznanje jednostavno nisu vrijedne truda.
People disagree with me. I just ignore them.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Kod: Označi sve

grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
ili/ako ne valja pokušati sa:

Kod: Označi sve

grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
nemam ovu distru pa ne mogu provati.
Max Bunker

Probat ću sve oblike.
Hvala
:-)
shicy

Post Postao/la shicy »

@Orkh, Max
lipo li je čitat vaše upise, sunce vam poljubim :facepalm
bluestree

Post Postao/la bluestree »

shicy je napisao/la:@Orkh, Max
lipo li je čitat vaše upise, sunce vam poljubim :facepalm
yep,dude u pravu si ,sto jest',jest' zato i povlacim rucnu,neces vise nikada ni ti niti bilo ko drugi citati moj post ovdje vise,vjeruj mi . pface
People disagree with me. I just ignore them.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Dajte ljudi, nemojte sad zajebat.
Bilo bi šteta...
Where there is a gui there's a way.
Odgovori