[RIJEŠENO] Google Chrome se stalno ruši

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bluestree
Spol: M

Re: Google Chrome se stalno ruši

Post Postao/la bluestree »

Jesi probao u chrome opcijama iskljuciti hardware acceleration?
People disagree with me. I just ignore them.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

@JH-IM

Budem to probao.
Zar drajveri grafike nisu dio linux kernela pa se nadograduju novim kernelom ?
Vidim da ubuntu par puta mjesecno nadograduje kernel novim verzijama kroz redovni sistem update...

@orkh

To sam prvo probao, ali je isto. Na askubuntu i chrome forumu smo prošli puno opcija, ali uzalud. Problem nije raširen pa eto... I meni se javlja samo na 2 od 40 računala koje nadgledam. Ali znaš kako to u životu ide, zeza baš na 2 vrlo bitna stroja, a ja ganeznam vveć tjednima rješiti čak ni uz sve ubuntu i chrome suporte i forume...
Na opensuse je starija verzija chromiuma i ta nezeza..

Kad dodjem danas do tih strojeva, bum probal ovo kaj abz i jhim predlažu..
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Max Bunker je napisao/la:@JH-IM

Budem to probao.
Zar drajveri grafike nisu dio linux kernela pa se nadograduju novim kernelom ?
Vidim da ubuntu par puta mjesecno nadograduje kernel novim verzijama kroz redovni sistem update...
To updatea X.org sa novijim driverima, ako ni to ne pomogne možeš probati instalirati Ubuntu 14.10 koji ima novije drivere, osim ako ti baš ne treba LTS za ta dva računala. Kernel i X.org iz 14.10 bi trebali stići u 14.04 LTS sa idućim 14.04.2 updateom ali tek za koji mjesec.
Max Bunker

Ok..
Ako ja tako sam nadogradim video drajver, kako će se sistem dalje ponašati i dali cu dobijati nadogradnje video drajvera kroz sistem update ? Ilice mi sistem update sa novim kernelom vratiti i stariji video drajver od ovog kojeg bih rručno dodao ?
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Max Bunker je napisao/la:Ok..
Ako ja tako sam nadogradim video drajver, kako će se sistem dalje ponašati i dali cu dobijati nadogradnje video drajvera kroz sistem update ? Ilice mi sistem update sa novim kernelom vratiti i stariji video drajver od ovog kojeg bih rručno dodao ?
Trebali bi ostati paketi koji su najnoviji dostupni u updateu, a u ovom slučaju su to paketi iz repositoryja, kada se tamo pojave novi update će ih povući. Kernel update ne bi trebao vratiti stare pakete. Ako bude nekih problema koristi ppa-purge da revertaš na stare pakete iz službenih repositoryja. Pod probleme mislim da ti neki od updateova izbaci neke dependency errore i slično.
Max Bunker

Nisam riješio, ali sam na tragu...
Ovako.: na ubuntu je chromium 39 i on se ruši.
Na potpuno drugom stroju je opensuse i na njemu je chromium 38 koji se nije rušio.
Opensuse vodi chromium 39 kao nestabilan, i kada sam instalirao chromium 39 na opensuse tada se i on počeo rušiti.
Znači bug koji me zeza je u chrome-chromium 39 verziji.
Da bih to potvrdio, moram nekako na ubuntu instalirati tu stariju verziju chromiuma, a to danas nisam stigao jer je cjelo popodne ošlo na opensuse...
Max Bunker

Re: (RIJEŠENO) Google Chrome se stalno ruši

Evo da tema ne ostane u zraku, dodao sam prefix riješeno. Sa novim verzijama chroma 41 je problem nestao.
Odgovori